Македонски (П)фишинг...

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
На меил ми стигна ова:

Почитувани

Поради промена на нашите сервери пожелно е да го проверите тековениот остварен ADSL сообраќај. Продолжете на следниов линк (линкот е избришан од Мистичен, има деца кои ќе го кликнат)http://adsl.prohosts.org/

Доколку приметите неправилности истите може да ги пријавите на нашиот телефонски број 0800 12345

Со почит,
Техничка служба на MT
Горјан Павловски

а линкот е: (линкот е избришан од Мистичен, има деца кои ќе го кликнат)http://adsl.prohosts.org/

пратено од service.adsl@yahoo.com

Добро бе, за на АДСЛ да се шлепате го правите ова? (кон креат(у)орите на мејлов). Ме изнасмеа мејлов.
А бе деца, ако ова е нашата хакерска младина, лошо ни се пишува.
За секој случај, да ви кажам да не ве чуди ако ви се појават на врата некој ден.

Или како што хакерски би ви рекол: LAM3 b4s73rdZ :bip:

Има глупи копиљаци кои глумат хакери, ама има уште поглупи кои би наседнале на фората. Ехеее, мене на пример какви се фишинг мејлови од нашава омладина ми немаат стигнато...

Барем нека се малце покреативни, само не се секирајте секогаш има овци за стрижење

:pos: :pos: Али маилов пратен од service.adsl@yahoo.com :pos: Као МТ.нет да нема свои маил сервери и ќе се регистрира на yahoo.com за да ги известат корисниците. Е по ова се познава аматерското "хакирање". :)

:pos: :pos: Али маилов пратен од service.adsl@yahoo.com :pos: Као МТ.нет да нема свои маил сервери и ќе се регистрира на yahoo.com за да ги известат корисниците. Е по ова се познава аматерското "хакирање". :)

Се познава од авион

Ја пријави IP адресата од која ти го пратиле меилот? (=

LAM3 Мнооогу LAM3

и шо било уствари ако кликнеш на линкот?

Па ќе ги напишиш јузерот и пасвордот на таа страница за да си го "провериш" сообраќајот, и после чекај гигантски адсл сметки, или пак интернет со смалена брзина уште на први :) ...

ииииииииииииииииииии мрднати типови па ќе ги покољам

:pos2:
Хакери де, но се уште барем кај нас има многу овци за стрижење.

vo sekoj slucaj dobra finta btw taka se pocnuva :D :D :D kolku luge ke kliknat na ovoj link

Јас вака слично се заебав ама преку мсн. Една другарка т.е. ми вика ај логирај се таму и таму со јузер и пасс од мсн да гласаш за мене. И ја ај девојчево нешо и треба и коа за 5 мин ме дисконектира од мсн и ми вика дека имам грешен пасворд. OMG

Па ќе ги напишиш јузерот и пасвордот на таа страница за да си го "провериш" сообраќајот, и после чекај гигантски адсл сметки, или пак интернет со смалена брзина уште на први :) ...

Јас колку што сум запознат, од пред некое време не можеш да се конектираш со друг јузер и пасворд освен оној кој ти е даден од мак телеком, ставале филтри или незнам што на линиите... така да се им е џабе :helou:

Аце мислам дека си во право. Мислам дека се регистрира јузерот на телефонскиот број, али who knows :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom