Македонски игри - има ли?

• Креатор на темата Креатор на темата igla
  • Време на започнување Време на започнување
Ima dosta luge so pocnale i napraile neso ali fintata e so nemaat dosta sredstva, toa e...

dav напиша:
da no vo toj kanter ima mnogu nesta promeneti a i ima nekoj makedonski stazi

:pos2: :pos2: и ја у варкрафт иам стази напраено па не е моја играта :pos2: :poss: :poss:

Far Cry e 10% makedonska igrica

dav напиша:
kanter strajk za tebe ne e vistinska igra a?
А кантер-страјк македонска демек е?

Дав, најди една игра што е македонска, а не е направена во Flash или не е „преведена“, па слободно пиши тука. Ама кога збориме за игри, мислиме на игри што може да се играат повеќе од 3 минути. Се надевам дека тоа го расчистивме. :wink:

Manga напиша:
Far Cry e 10% makedonska igrica
Од каде па FarCry е 10% македонска? Тоа што еден тип кој работел е од Македонија и во играта го вметнал нашето знаме ја прави таа игра македонска. :) Ако е така и генералниот на Моторола е со македонско потекло па таа компанија ја прави македонска.

Ако е така и генералниот на Моторола е со македонско потекло па таа компанија ја прави македонска.

kuti i kralicata na anglija ima makedonsko poteklo,ama aj

Научете ме јас ќе направам една игра бе, проблем ли е...?

Има ама се се Мини игрици...:nesum:

dav напиша:
a aleksander the game makedonska e?

Мислам дека не е......за да е македонска треба Македонец да ја направил...а во таа само се збори за наш Аце...така да не е :):):):):)

G e G o напиша:
Ајде бе ... од каде сега ова ?

Of topik

тоа ти е вака (мислам)

од цар самуил потекло е таа озбилно давале на вести у англија

vardarce напиша:
Од каде па FarCry е 10% македонска? Тоа што еден тип кој работел е од Македонија и во играта го вметнал нашето знаме ја прави таа игра македонска. :) Ако е така и генералниот на Моторола е со македонско потекло па таа компанија ја прави македонска.

Типот кој работел на FarCry е главниот програмер на таа игра, од таму и слободата да става македонски знамиња кај што сака. Слободно може да се каже дека играта барем 10% е македонска.

Постои македонска игрица... малце поише стара е ... и не е Flash срање... се вика Скопска Шема ... а има и двојка (да не речам Скопска Шема 2) и е нешо као детективска ... и се дешава у Скопје (нормално :) )
Е сеа.. игрицата вози под DOS , и денешниве деца ќе серат демек е глупост и срање пошто освем графика ништо друго не поштуваат у игра, али беше забавна и прилично ок за свое време.
Играта се одвива нешо као point & click, али пошо у тоа време немаше секој mouse... се возеше со команди од тастатура (текстуални).. али ... да не се сватиме погрешно... не беше сликата само текст.. имаше по некоја ”графика” (во границите на DOS-от).

п.с. најбољи моменат: се наоѓаш у МНТ (деца.. денешно La Fabrique ;) ) у ВЦ и пробуеш да го собереш лавабото ... и моронов (да не речам јунакот) ти вика.. да го соберам сосе бубашаваба, или без? :)) :)) :))

Ima i druga Flesh makedonska igra ..neshto so uck se raboteshe ...ti se redat teroristi i ti treba so poishe da utepash .........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom