Toreador
Spectacular Apocalypse
- Член од
- 24 јуни 2005
- Мислења
- 3.374
- Поени од реакции
- 49
humanoid напиша:Мистичен напиша:Абе има навистина способни момци кои можат да направат нешто, но пусто македонче...џаболебари дома, сурфа по цел ден на нет, не работи, дипломата му стои за украс и наместо да проба да создаде нешто (на почеток само ентузијастички, но подоцна може да испадне многу добра отскочна даска за напредок во кариерата), фантазира по цел ден како ќе печали милиони кога демек ќе отиде негде во странство и си вели:
"Џабе седи, џабе не работи, ја ли ќе работам без пари"?
Повеќето од оние кои ги создале популарните и познати игри успеале прво во самостојни тимови, создавјќи игри кои потоа ги претставиле на саеми и биле откупени од издавачи.
Нека склепаат нешто, на ваквите саеми на се откупуваат правата само за игри од типот на Кантер или стратегииве, и поедноставните игри печалат добри суми. Трудот секогаш се исплати.
Тотално се сложувам, треба малку да се инвестира (овде во прашање е само инвестиција време). Што ќе скапуваш џабе и да се жалиш дека нема работа, седни програмирај и креирај. Јас познавам многу такви луѓе кои почнале од домашен компјутер, па сега работат за големи компании, дизајнираат игри, ликови... Колку ли такви студија има во Русија, работат таму, а си имаат дистрибутери од Германија или Англија. Што е најбитно, сеуште стои кој ја креирал играта.
Jas: Cice, abe planiram posle faks da probam nesto so softverska kuka vo makedonija.
Cice: Redno vreme bese...Kako ke se vika?

Jas: Blue Phoneix...demek, planirav tuka nekako da probame nesto da otvorime.
Cice: TUka?! Nema sansi ne razmisluvaj. Begaj na strana, sine, tuka nema zivot. Ke te iscedat bez pari ke te ostavat duri i pred da se izdigne firmata na respektabilno nivo.
Go figure...
(inace toj e sto ja otvori prvata farma za noevi, i ima sponzorirano broj na pomali firmi vo drzavata. Kolku entuzijasticki neli? :roll: )