Македонски игри - има ли?

• Креатор на темата Креатор на темата igla
  • Време на започнување Време на започнување
IMA IMA AMA POARNO DA JA NEMA

GUSAR-VMRO напиша:
IMA IMA AMA POARNO DA JA NEMA!
Igrata se vika RACE OF MACEDONIA i tolku e glupava sto ne mozete da poveruvate!
Pravena e vo fles i e zamislena kao nesto Aleksandar Makedonski treba da go osvoi svetot, nesto kao strategija demek
Ali pocnav da ja igram i...unaprediv vojska...kupiv neznammm sto sve ne i imas kopce BORBA!! Klikam i Mislam nesto tepacka ke imam...i....Nisto ne se desava , tuku na ekran ke ti se pojavi IZGUBIVTE ili POVEDIVTE...KATASTROFA

A toa so Far Cry deka ima makedonec...toa e tocno. Duri i na nekoja od stazite ima MAKEDONSKO ZNAME!!! JEEEEEE
Гусар, читај го првиот пост. И таа игра за која збориш е во Flash - значи и таа е срање. Се бараат македонски 3Д (по можност) акциони игри. :wink:

Има еден фраер од Ресен што напраил игрица, а за да ја имате ќе почекате да излезе новиот ДВОБРОЈ на ЕНТЕР во кој ќе има подарок (за прв пат во македониај) ДВД....200 денари со ДДВ :D
За каква игра станува збор? Дај некое објаснување, не само да се "прелажам" да купам Ентер и да се за*бам. :wink:

Приказната за StarCraft и WorldCraft се од македонец, и исто така, приказната во Half Life 2 е од бугарин. Приказната оригинално требало да биде во вселена ама тој предлозил да биде во источно европски град. Figures.... :P :D

Ima mnogu Makedonci koj ucestvuvaat vo pravenje na igri.Mozam da vi kazam deka Sirius Sam(Hrvatska)e rabotena i od Makedonci.A deckoto na Far Cry se vika Zoran i mislam deka e od Bitola no raboti vo Germanija.
Sepak za Sony najnovoto "aparatce" broj 1 vo svetot(PSP)"Play Station® Portable" na Spiderman-2,rabotea dosta uspeshno 2ca Makedonci: Orde i Goran(Beloto) od Prilep,koj se na "privremena" rabota vo Skopje :wink: ,pokraj ovie dvajca tuka bi go napomnal i Zojo(Zoran) isto taka od Prilep koj raboti na nekoja igrica no ne kazuva "koja" dodeka da ja sraboti,ama seto toa e samo "delumno" rabotenje,zatoa shto pravenjeto igri e "obemna" rabota i ne moze tuku-taka da se "sklepa" edna 3D igra samostalno.
Orde i Goran sega rabotat ushte na dve novi 3D igri za PSP,se razbira "za mali pari" pa ke ve informiram koga ke gi zavrshat.Tolku jas znam,ako znaete poveke pishete i vie neshto kolku da se zanimavame na forumive.:)

Значи пак останува на моето.
Македонски игри сеуште нема, освен оние флешерските, така?

Makedonski "vistinski" igri nema,ama nema nitu Srpski nitu Albanski,pa ni Grcki nitu Bugarski.Edinstveno ozbilna e Sirius Sem na Hrvatite no so kupen "engin",a ovie na PSP shto gi rabotat Makedoncite(prilepcani) se samo delovi od igrite,zatoa shto vo Makedonija nema firma koja bi dala pari i bi sostavila ekipa koja moze da izraboti edna kompletna i ozbilna igra.

Па дај тогаш да се уозбилиме и да напраиме бе, ама кој заебе, се откаже или почне да кука - ќотегот! :)

Soberete pari be,ce napravat decata veke imaat idei.Vaka nema da shtrakaat bez pari.

ABC напиша:
Makedonski "vistinski" igri nema,ama nema nitu Srpski nitu Albanski,pa ni Grcki nitu Bugarski.Edinstveno ozbilna e Sirius Sem na Hrvatite no so kupen "engin",a ovie na PSP shto gi rabotat Makedoncite(prilepcani) se samo delovi od igrite,zatoa shto vo Makedonija nema firma koja bi dala pari i bi sostavila ekipa koja moze da izraboti edna kompletna i ozbilna igra.

Gresis, ima bugarska igra. Se vika Tzar i e vistinska strategija(ama ja nemam igrano :wink: )

Леле колку добра игра е оваа. Ми текнува ко излезе беше хит по играчници. Бравос
Сириус Сем 2 е нешто што долго го чекам, а и ќе го дочекам.
Ми текнува за Вил Рок, американска верзија на Сириус Сем, добра е ама... :?

virtuala напиша:
Леле колку добра игра е оваа. Ми текнува ко излезе беше хит по играчници. Бравос
Сириус Сем 2 е нешто што долго го чекам, а и ќе го дочекам.
Ми текнува за Вил Рок, американска верзија на Сириус Сем, добра е ама... :?

Serious Sam 2 e искочена од пред 2 години бе :lol: :lol: да не ја чекаш тројката :?

Абе има навистина способни момци кои можат да направат нешто, но пусто македонче...џаболебари дома, сурфа по цел ден на нет, не работи, дипломата му стои за украс и наместо да проба да создаде нешто (на почеток само ентузијастички, но подоцна може да испадне многу добра отскочна даска за напредок во кариерата), фантазира по цел ден како ќе печали милиони кога демек ќе отиде негде во странство и си вели:

"Џабе седи, џабе не работи, ја ли ќе работам без пари"?

Повеќето од оние кои ги создале популарните и познати игри успеале прво во самостојни тимови, создавјќи игри кои потоа ги претставиле на саеми и биле откупени од издавачи.
Нека склепаат нешто, на ваквите саеми на се откупуваат правата само за игри од типот на Кантер или стратегииве, и поедноставните игри печалат добри суми. Трудот секогаш се исплати.

Мистичен напиша:
Абе има навистина способни момци кои можат да направат нешто, но пусто македонче...џаболебари дома, сурфа по цел ден на нет, не работи, дипломата му стои за украс и наместо да проба да создаде нешто (на почеток само ентузијастички, но подоцна може да испадне многу добра отскочна даска за напредок во кариерата), фантазира по цел ден како ќе печали милиони кога демек ќе отиде негде во странство и си вели:

"Џабе седи, џабе не работи, ја ли ќе работам без пари"?

Повеќето од оние кои ги создале популарните и познати игри успеале прво во самостојни тимови, создавјќи игри кои потоа ги претставиле на саеми и биле откупени од издавачи.
Нека склепаат нешто, на ваквите саеми на се откупуваат правата само за игри од типот на Кантер или стратегииве, и поедноставните игри печалат добри суми. Трудот секогаш се исплати.

Тотално се сложувам, треба малку да се инвестира (овде во прашање е само инвестиција време). Што ќе скапуваш џабе и да се жалиш дека нема работа, седни програмирај и креирај. Јас познавам многу такви луѓе кои почнале од домашен компјутер, па сега работат за големи компании, дизајнираат игри, ликови... Колку ли такви студија има во Русија, работат таму, а си имаат дистрибутери од Германија или Англија. Што е најбитно, сеуште стои кој ја креирал играта.

Нормално, што се вели - прво ќе рмбаш за џабе за да составиш портфолио па да можеш да очекуваш некаков ангажман.

Знаење имаат, машини имаат, ама имаат и мрза и алчност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom