Македонски Идол

• Креатор на темата Креатор на темата darmon
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да се најди некој ко Сајмон од Американскиот идол, и да состави уште еден квартет од Оперски пејачи ко што направи со Ил Диво. Нико е само за такво пеење, таму ќе биде цар и почитуван од сите. Не знам колку сте запознаени со Ил Диво, али на дечките им нема рамни во жанрот.

Не знам колку сте запознати, некои од учесниците од Идол кои испаднаа во квалификации и не влегоа во 20-те имаат оформено група. Пет машки се, меѓу кои двајцата битбоксери и Игор (дечкото што ја пееше Параходот) и изведуваат песни на свој начин. Многу ме бендисаа мене со идејата.
Значи не е се во победата, ова е одличен начин на промоција. Камери ги снимаат од сите страни и луѓето се веќе запознати со нив. Имаат голема предност пред другите почетници.

Значи не е се во победата, ова е одличен начин на промоција. Камери ги снимаат од сите страни и луѓето се веќе запознати со нив. Имаат голема предност пред другите почетници.

Токму така. Исто ко што за бендови е Рок Фест и сличните на него.:)

Не знам колку сте запознати, некои од учесниците од Идол кои испаднаа во квалификации и не влегоа во 20-те имаат оформено група. Пет машки се, меѓу кои двајцата битбоксери и Игор (дечкото што ја пееше Параходот) и изведуваат песни на свој начин. Многу ме бендисаа мене со идејата.
Групата се вика All Right а членови се:
Zarko Stojkoski - (klavijatura + vocal)(првпат слушам за овој)
Igor Petkovski - (vocal)(Дечкото шо се гледаше со девојката преку Скајп)
Bobi Beatbox Voicer - (beatbox + vocal)(Битбоксерот кој ги изненади сите кога запеа песна, и кој го фана грлото во последниот круг)
Momir Kolev - (beatbox + vocal)(Другиот битбоксер
Rade Petreski - (vocal)(Дечкото кој се брзаше за екскурзија во Хрватска)

Bobi Beatbox Voicer - (beatbox + vocal)(Битбоксерот кој ги изненади сите кога запеа песна, и кој го фана грлото во последниот круг)

Жарко беше и на идол и на м2, а претходно проба и кај Лила и кај Вучич, но или среќата не го следи на вакви избори или толку му се можностите.
Боби мислам дека и е член на форумов ако не се лажам

Раде исто така член на форумов http://forum.kajgana.com/member.php?45196-Gavran

Е баш ми е мило за новата група! Посебно се израдував за Боби, затоа што ептен ми беше криво што не продолжи. Можеби немаше најдобар глас, но имаше некоја посебна харизма и ептен си го сакав.
Од луѓето вчера... па што знам. Не можам некако да го прифатам тоа дека не поминаа Анита и Наталија, а продолжи Билјана (така се викаше да?:) ). Добра е, но вчерашниот настап и беше некако најнесигурен од сите до сега. Ни играњето и беше сигурно, ни гласот убав како претходно. Страшно ме иритира тоа што луѓето паѓаат на голо тело и на што почудни настапи, наместо на убави песни и одлични вокали.
Нико е во ред. Грев е човек да каже дека нема глас детето, но ќе се сложам со повеќето дека не треба да го заземе местото на некој поп пејач. Сепак ова шоу е за поп музика и пејач, а Нико колку и да се труди, не може да биде тоа што не е. И сам си го кажа тоа, нали:)
А Виктор ... ах Виктор! Јас спаѓам во таа група што паѓа на Виктор. Добро, не како сите. Јас би го земала во подрум, да го порастам и да не го пуштам од рака кога ќе стане прав човек. Шала на страна, детето е таман за ова шоу. Ми се свиѓа неговиот стил, глас, изглед и движење... мх мх мх. Да не забегам муабетот ми беше дека од машките поминаа токму тие што заслужија:)
Понатаму, покрај Виктор ќе си навивам и за Ивица. Не дека е од Струга, туку дека навистина знае да пее и точка! Од девојките за никоја. Испаднаа моите фаворити и никоја од останативе не ми изгледа доследна за една титула како Македонски идол. Се надевам дека нема на валкан начин токму девојка да победи. :)

А има некој некаква информација за членовите на новата група? Нека ги постира профилите, да им пружиме рака на кандитатите:smir:

А ви текнува на Кристијан Велевски? Основал група Фалш Бенд и направил преработка на Високи штикли црни чорапи во акустична верзија. Бујрум ѕирнете

188638_204325346251527_204325159584879_876669_7146961_n.jpg

Раде е тој со брадата другите не ги знам

Attachments

• 188638_204325346251527_204325159584879_876669_7146961_n.jpg
    188638_204325346251527_204325159584879_876669_7146961_n.jpg
    93,5 KB · Прегледи: 6
Се слагам со се што е напишано. Ко јас да сум го пишувала постов..:)
Тоа што човек добро пее не значи ништо. Мора да го има факторот Икс за да пројде. Бидете подготвени на тоа Нико да испадне меѓу првите натпреварувачи. Не е он за македонски Идол. За друг вид на жанр е роден.

Да, сигурно он бил џокерот од жирито.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom