Еве ме и мене со коментар...
Овојпат најдобар дефинитивно Виктор. Чекав и дочекав да го видам во вистинско светло. Си го бива детето, и за пеење, и за на сцена, и за вон сцена... Девојчињата го сакаат. Машките НЕ го мразат (за разлика од Хихо), присебен си е итн итн. Си ја испеа песната на негов начин и едноставно блескаше.
После него ми беше Дејан, кој да не звучеше толку многу како Џибони ќе беше на исто рамниште со Виктор. Очигледно е дека дечково од концерт во концерт се повеќе и повеќе напреднува и станува сериозна конкуренција за Мики, Виктор и Иван.
Мики - стандардно одличен. Нема што многу да пишувам за него, нема згрешено до сега.
Иван - исто така. Ме фасцинира тоа што до сега нема промашено песна. Сите што ги одбрал му лежеле бајаги и ги отпеал на многу високо ниво.
Билјана направи некои мали фалширања на рефренот, ама ништо страшно. Очигледно дека и дошол памет послем минатиот понеделник.
Е сеа, лошиот дел.
Јана - добив впечаток дека се осеќаше ко фудбалер на тим што губи 5:0 на домашен терен и се моли што побрзо да заврши утакмицата. Толку очајно пеење немало до сеа. Полошо и од Виктор кога ја пееше "Fighter". Ај што ги заборави пола зборови, ама па и толку лошо да испее? Буквално се изгуби на сцена.
Нико стварно треба да си иде од идолов и да си се врати кај девојка му. Боље ќе му е таму отколку да не' малтретира нас гледачите. Awful, simply awful...
Хихо имаше МНОГУ среќа што Тино не му дозволил да ја пее "Лажеш душо", пошто во спротивно не "Уа" - сигурно ќе се најдеше некој да го мавне со шише (џоа Биберон). И ако Игор се решил да си иде од Идолов послем наредното "Уа" - нека си иде. И онака не дава доволно објективни коментари.
Ивица исфалшира за сите досегашни настапи. Толку фалш во една песна ретко се среќава. На изглед можда личи на Ален, ама во гласовни способности - ДАААААААЛЕКУ е од него...
Жирито SUCKS!!!
Овојпат заслужува да испадне Јана, а искрено последниве 2 гала вечери многу повеќе сакам да испадне Нико отколку Хихо, иако вториов километри заостанува во гласовни способности од Нико.