Македонски феномен: Експерти за се

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Југословенски синдром. Кај мене дома татко ми се' знае и он е најдобар на секое поле. Сум го приметил тоа кај повеќе луѓе кои живееле во времето на Југославија.

исто е и кај мене кога ке се соберат татко ми, чичко ми, тетин ми за се имаат решение и лек, поготово сега за овој случај што е актуелен ауу кризен штаб не им е рамен... и одма споредбите со Југославија... менталитет УЖАС

Мене ме интересира колку CSI Експерти има на темава, значи се чудам како успејаа да направат 400 страни( не се 400 ама до утре ќе бидат) и тоа токму за велигден, значи да се случи трагедија тоа го разбирам, но немора да има експерти кој ќе висат пред компјутер и ќе прават сценарија па зарем до толку немат живот?
Добро не е само на таа тема, има и многу други теми кој се различни и секаде има експерти така да тоа е стандарт во Македонија, ама ајде нека ги секој си има право на мислење, и има и експерти надвор од интернетот(во живо) да не ги заборавиме а и познавам многу такви.

Интересен е овој феномен, таман е објаснето во воведот. Ретко која држава може да се пофали дека има толку многу експерти по глава на жител. Секој од нас се е нашол во расправија со вакви луѓе, без разлика дали станува збор за спорт, филмови или Англиска книжевност. Не е лесно да се определи каде лежат причините.

Феноменов сигурно постои од одамна, ама доаѓа до израз последните неколку години поради присуството на социјалните мрежи. Секој има да каже нешто, а кога нема, сепак сака да се преправа дека има што да каже. Фејсбук е доказ дека секој може да се меша кај што не му е местото, за да испадне попаметен, или пак да присобере повеќе лајкови.

Друга работа за присуствтото на ваквите експерти е и маката. Некои луѓе сакаат да ги изразуваат своите мислења, со цел да си олеснат. Без разлика дали мислењата им се издржани, или не. Како што стои во воведот, за ракометот имаше многу коментари, секакви коментари, најверојатно од причина што на луѓето им беше тешко поради поразите. Исто и во темата за убиствата. Кога луѓето се немоќни да направат нешто, да променат некои работи околу себе, единствена „утеха“ им се зборовите, без разлика дали се празни или не.

Глупости во боја...Баш се Македонците релативно слабо информирани и немаат навика да попуваат и делат совети. Не си се дружела со Индиции да видиш какви се...дрвени адвокати и експерти по сештологија. Македонците во основа се ќутливи и страмежли да не треснат нешто па комшиите да се смеаат. Од страв за што ќе помислат комшиите се најспротивно од тоа горното.
Не си се дружела со странци затоа мислиш така.

Значи, кога има ракомет имаме 2 милиона експерти по ракомет. Кога има фудбал, имаме 2 милиона селектори по фудбал. Кога има кошарка имаме 2 милиона кошаркарти. Кога има политичка ситуација, имаме 2 милиони аналитичари. Кога има криминал, имаме 2 милиона Хорацио и CSI форензичари, итн. итн.,

Поентата не е во тоа што имаат луѓето мислење, него сите 2 милиона тврдат со сигурност дека знаат, дека се експерти, дека било вака или онака.

Најлесно е човек да е експерт со далечинското во рака или да се биде генерал после битка.

Кај нас потреба сите се лекари, музичари, режисери, експерти, политичари, фудбалери, па и астронаути.

Разбирам да изнесе човек свое мислење, треба секој да има свое мислење, макар и спротивно од останатите, ама не го разбирам моментот: Слушај ме ти мене, јас кога ти кажувам, ти врска си немаш со животот. Толку многу експерти, а сепак тапкаме во место за многу работи.

Дали имаме преголемо его или преголем интерес да се замараме со се што е актуелно во моментот?
Одлична тема и вадиш одлична поента.Уште заборави да кажеш дека кај нас сите преку ноќ станаа експерти за БАРОК, како Скопје 2014 било лошо дека е во барок и секојдневно ми го трујат мозокот за тоа, а пола немаат појма што е тоа.Студираат италијански јазик, али имаат ненормални познавања за архитектура и како, што треба да се гради.

Одлична тема и вадиш одлична поента.Уште заборави да кажеш дека кај нас сите преку ноќ станаа експерти за БАРОК, како Скопје 2014 било лошо дека е во барок и секојдневно ми го трујат мозокот за тоа, а пола немаат појма што е тоа.Студираат италијански јазик, али имаат ненормални познавања за архитектура и како, што треба да се гради.
Добро велиш, преку ноќ станаа експерти за барок и право почнаа да градат :icon_lol:

И одеднаш сите станавте психолози па направивте анализа на 2 милиона народ и заклучивте дека сите се експерти освен вие.
Негледам поента на темава, секој може да си изнесе свое гледиште на работите што незначи дека е експерт со самото тоа што ќе се искаже. Не е тоа пример само во МК, секаде се случува, човекот е љубопитен по природа затоа и станал тоа што е денес

И одеднаш сите станавте психолози па направивте анализа на 2 милиона народ и заклучивте дека сите се експерти освен вие.
Негледам поента на темава, секој може да си изнесе свое гледиште на работите што незначи дека е експерт со самото тоа што ќе се искаже. Не е тоа пример само во МК, секаде се случува, човекот е љубопитен по природа затоа и станал тоа што е денес

Тоа е чудо како не сфаќате која е поентата. :facepalm: Не велам дека и јас не сум некогаш дел од “експертите“ и јас некогаш знам да избрзам со заклучок. Муабетот не ми беше зашто некој има мислење, муабетот ми беше кога ќе почнат да настапуваат со ставот: Ти немаш врска, слушај јас што ти зборам каков сум таков сум. Какви буквалисти сте, сум напишала 2 милиони и одма мислат за сите два милиони дека мислам.

Всушност и тој кој ја отворил темава а и другите "приврзаници" овде глумат експерти во истите теми. 2 пати ми беше бришан коментар овде претпоставувам и овој ќе оди јабана ама ајде. Критики за власта не смее да има нели?!! Само пофалби

Всушност и тој кој ја отворил темава а и другите "приврзаници" овде глумат експерти во истите теми. 2 пати ми беше бришан коментар овде претпоставувам и овој ќе оди јабана ама ајде. Критики за власта не смее да има нели?!! Само пофалби

Ако имаш што да пишеш на темава, пиши. Ако не, не пишувај.
Мислењата ти беа избришани затоа што одиш оф-топик и оставаш само смајлиња.
Бог да чува и да брани, човек не смее тема да отвори... :facepalm:

Crazy in Love по твоите 16.395 мислења не верувам дека и ти не си некој експерт .Ти си ултра експерт:facepalm:
Има разлика помеѓу изразување на сопствено мислење и мешање/ мрсење муда кај што не ти е место.

Тоа е чудо како не сфаќате која е поентата. :facepalm: Не велам дека и јас не сум некогаш дел од “експертите“ и јас некогаш знам да избрзам со заклучок. Муабетот не ми беше зашто некој има мислење, муабетот ми беше кога ќе почнат да настапуваат со ставот: Ти немаш врска, слушај јас што ти зборам каков сум таков сум. Какви буквалисти сте, сум напишала 2 милиони и одма мислат за сите два милиони дека мислам.
Повеќе би ги нарекол нив напорни особи него експерти. Отвори во темите за наука и технолгоија ќе видиш колку е штама таму, 10тина особи само дискутираат. За политика им спуштам капа, 400 страни во 2 дена + на голем празник се направени.
Експерти замениго со некој друг збор, за мене "експерти" има многу подлабоко значење од инаетење на форум

Sekoj makedonec misli deka e NAJPAMETEN makedonec na svetot. ova vazi i za drugite balkanski narodi. Baska sto po priroda site na balkanot sme mrzlivi i ogovaraci. Vo MKD sekogas koga ostanuvam podolgo od nekolku nedeli pagam u depresija od site tie eksperti i analiticari koj samo edno isto melat. A da, i ko sto spomna nekoj pogore ebate jugonostalicarite. Sve bilo vaka i taka togas, taa bivsa drzava bila super a ova sega necini. Taa drzava uspesno izveze eden miljon makedonci lol

Повеќе би ги нарекол нив напорни особи него експерти. Отвори во темите за наука и технолгоија ќе видиш колку е штама таму, 10тина особи само дискутираат. За политика им спуштам капа, 400 страни во 2 дена + на голем празник се направени.
Експерти замениго со некој друг збор, за мене "експерти" има многу подлабоко значење од инаетење на форум

Експерти не мислев во буквалната смисла на зборот, туку народната. Ете сам си забележал 400 страни за два дена. Исто и кога играме некој спорт. Кон таа насока ми се движеше поентата на темата, не ми беше намерата да ги омаловажувам луѓето што стварно си се експерти во одредена насока.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom