Македонски DJ-и

• Креатор на темата Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување Време на започнување
ДиЏеи ради манекенки се пола и више бе. PMG колективот и STRuja од STR2 и Славе како диџеи се најдобри, не се многу познати аама кој ги знае ги знае. А да и Game Over, Iljce каде без нив GameOver е на една светска компилација за DNB музика, сте научиле по неколку имиња на диџеи шо вртат винампи и атомикси и ајде диџеи се

pa neli mirko popov e u pmg kolektivot:helou: toj si e super i goran kan a i nikifor ne e za frlanje super trans pusta:vozbud:

Не видов ваква тема па дај ќе отворам. Што мислите за DJ Ицко. Еден од најдобрите македонски DJ. Кој слуша антена 5 и електронска музика сигурно го знае. Мислам дека вреди да се покоментира за него...и ве молам да не тресете глупости а да не сте слушнале за него.
Еве ги неговите страни:
http://www.djicko.com
http://www.myspace.com/djicko
Поздрав

Порано го имам начекувано на радио овој Ицко и можам да кажам дека разваља лепиот.. барем у периодот кога пуштаа НЕ-тетрис музика (минимал) .. Пушташе таков дип хаус, прогресифче..па електро.. фин избор..

Па можеш на официјалната страна да download-ираш од неговите миксови а на myspace можеш да слушнеш ако не ти се download-ира. Мене лично ми се свиѓаат неговите миксови...

сега нигкогаш неможам да го потрефам а порано многу го слушав стварно добар DJ добро ги миксат песнине, а сега баш во моментов слушам NIGHT TRACKS -DJ NIKIFOR и можам да кажам дек е добар и тој...воглавно сите ДЈи во антена ги поштовам

Добар е , ми се допаќа стилот на музика што го пушта. Само не сум бил на многу журки каде што пушта тој музика најчесто на антена 5 го слушам.

Темава ја преименував. Овде нека се дискутира за сите македонски dj-и, да не се отвара посебно за секој. Поз4е.

Фала име:smir:
Е вака, да почнам јас со една тема за дискусија.
Од македонскиве ДЏ-и, кој според вас го бива најмногу? Најдобар избор на траки и слично...јас капа им симнувам на ДД диџеите. Знаат да направат добра атмосфера, одличен избор на траки имаат.

Вака, ќе почнам од тоа што сум најупатен.
Значи, Dj Струја (СТР2 / Легијата) и Dj Славе (екс Суперхикс / Легијата). Двајцата ги имам гледано во живо, од избор на песни до техника над грамафоните, фантастично си ја работат работата.
Покрај тоа, ете, сум забележал и добри сетови на диџеите од антена 5 тимот.

Сепак, малку квалитетни диџеи имаме на нашиве простори.
Очекувам повеќе активност на темава, баш ме интересира.

http://www.myspace.com/supertraye
Dj Game Over (DrumBass/Breakbeat/Rap)

Кој бил барем на една негова журка знае како се останува без кичма. Последниве 8 месеци секоја недела пушташе музика во Кастро заедно со Дј Славе како новата манџа на старата школа. Викаат поздрав до Пеце да не беше он ние уште ќе седевме у маало и ќе јадевме милиброд и ќе пиевме комовица :)

Сега моментално пушта музика во Ритокс и Бони, а од 16ти почнува драм и бес во Хавана како Летна Манџа, продужеток на тоа што се викаше Нова Манџа

Вака, ќе почнам од тоа што сум најупатен.
Значи, Dj Струја (СТР2 / Легијата) и Dj Славе (екс Суперхикс / Легијата). Двајцата ги имам гледано во живо, од избор на песни до техника над грамафоните, фантастично си ја работат работата.
Покрај тоа, ете, сум забележал и добри сетови на диџеите од антена 5 тимот.

Сепак, малку квалитетни диџеи имаме на нашиве простори.
Очекувам повеќе активност на темава, баш ме интересира.
Биг грешка, Славе само скречал за Суперхикси ништо повеќе :) Скрешаче и за Фист :)
Славе потекнува од Чиста Околина па Мозаик па на крај си станува Дј Славе

Не е толку голема грешка колку што не дополнив.
Ама ете, баш супер што Гејмовер го спомна, имавме прилика и него да го видиме пред настапот на Виклајски, фина работа завршија тамо.
Thumbs up!

Досега немам слушано ни еден македонски ди-џеј во живо, а слушајќи по радиава, најголем впечаток ми остава Никифор. Ицко исто така е добар, а оној Лефанк викаат дека многу на минимал терал на настапи. Во недела, за прв пат ќе можам да го слушам Никифор во живо, па ќе прокоментирам тука за неговиот настап.

Гледам Точкест и Кискино свртеа за хип хоп диџеи.
Од овие хип хоп диџеи впечаток ми остаил овој во САФ што е ДЏ Гоце мислам дека беше (ако не е така поправете ме).

Ааа, темава, ја немав видено претходно.

Почнуваме со СЛАВЕ, нај-по-ха-це ди-џеј у ем-кеј. Врти се живо-диво иако основата му е рап. Колку пати добро изненадувал со Мирко Митрески и Јонче Христовски :pos:
Одличен скречер, гостувал кај скоро сите што им бил потребен скреч, освен кај САФ бидејќи тие си го имаат Гоце. Инаку добро знае да се снајде и во други правци. На неколкуте манџи на кои бев цело време со Трајо правеа бек-ту-бек.

Ди-Џеј Панчо a.k.a. Shoty P
Ако не знаете кои рап песни се на врвот на топ листите, ојдете кај Панчо на жур, ќе ги сврти сите :) Со една другарка се каравме за неделите во Хард Рок кај што пушта Панчо и неделите во Кастро на „Манџа“. На другарка ми и кажав дека не идам у хард рок на бути шејкин’-мани мејкин’ и таа се изгази од смеење.

Според мене најдобар drum&bass ди-џеј е Иљче. Најверојатно затоа што кога се заразував со оваа музика тој беше чест пуштач на музика :) Неговите сетови беа цела една приказна. За жал одамна нема вртено грамофони пред многу народ.

Дарко Степич, познат по својот агресивен стил на пуштање, беше повикан да биде ворм-ап ди-џеј на Продиџи кога беа во Скопје по втор пат. Пушташе музика и на еден од првите грејтест хитс настани. Неколку дена после тој настан читав на MJM форум коментар на еден од џанглистите
Ми приоѓа мало дете и ме прашува: Која е оваа музика, како може да се најде?
И јас му викам: Ќе пишеш на гугл најдобра музика на свет :pos:

Од транс ди-џеите Бушава Азбука е, верувам ќе се сложат со мене поголем дел од форумџиите, најдобриот македонски ди-џеј. Знае да пушта поширок спектар правци на електронската музика. Свири тапани во „Д Далтонс“. Престанав да бројам колку пати кичма сум оставил кога тој пуштал музика.

Вања исто ми правеше многу ќејф со неговите психоделични сетови кога правеше журки во Белви далечната 2003-2004.

Бај д веј, имаме ди-џеи и на форумов :)
Сателајт, другарче на Бушава Азбука, сакам негови сетови, поштуем.
Babsy, хех, ќе стане глумица наскоро, памтам на првиот жур кога ја слушавме со vodkamixx истера цел сет сосема поштено БЕЗ СЛУШАЛКИ. :)
dj Bocka, хаус ди-џеј, никако да и ојдам на жур :)
АК-47, ааа ѕвер, интересен човек, исто така пушта хаус, зависи како е расположен за пуштање, знае да пушти и фино сетче, знае и да ја тапи работата :)

Ајт толку сеа за сеа, предолг испадна текстов :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom