- Член од
- 20 август 2008
- Мислења
- 137
- Поени од реакции
- 0
А Македонија, Блгарска ли е?
УДБА-шка е.:smir:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А Македонија, Блгарска ли е?
Државата Република Македонија и Македонците во неа, блгари ли се?!Коja Македониja?Географска или државата Македониja?
Не се бутај како прле пред магаре... не те прашав тебе. Но еве едно прашање за тебе, ти Монгол ли си?УДБА-шка е.:smir:
Државата Македониja не е бугарска и нема и как да биде.Државата МК се управлjaва от влада избрана от граганите на МК.Нема как да е бугарска.Македонските грагани,които се чувствуват дел от бугарската нациja,па живеат во МК са бугари.Државата Република Македонија и Македонците во неа, блгари ли се?!
Успори бе Хич бе, атомски.... кој педерленд татарленд, за делови од Македонија каде сеуште живеат етнички Македонци?! Дај мислете 100 пати пред да пишувате сешто!!!
А Македонците кои живеат во Пиринска Македонија и се чувствуваат дел од македонската нација што се?Државата Македониja не е бугарска и нема и как да биде.Државата МК се управлjaва от влада избрана от граганите на МК.Нема как да е бугарска.Македонските грагани,които се чувствуват дел от бугарската нациja,па живеат во МК са бугари.
Со това мислене нема иднина.Хората зборуват за глобализациja,он ми зборува за 19 и началото на 20 век.Веке е 21.Tie delovi ne gi cepkame,tie se nasi i samo go cekam denot koga pak ke ni gi vratat?
Грагани на Бугариja и дел от вашата нациja.А Македонците кои живеат во Пиринска Македонија и се чувствуваат дел од македонската нација што се?
A другите што се? Нели има турци, власи ... од тие што не се чувствуват како дел од бугарската нација во Македонија дали има Македонци?Државата Македониja не е бугарска и нема и как да биде.Државата МК се управлjaва от влада избрана от граганите на МК.Нема как да е бугарска.Македонските грагани,които се чувствуват дел от бугарската нациja,па живеат во МК са бугари.
Значи Македонската нација ни под разно не е Бугарска нација?Грагани на Бугариja и дел от вашата нациja.
Грагани на Бугариja и дел от вашата нациja.
Globalizacija vo prevod glasi: Vie od Balkanot ke rabotite za nas kapitalistite ama za eftini pari,nie samo ke uzivame i ke go sobirame kajmakot.Tie baraat eftina rabotna sila a kaj mozat da ja najdat,se razbira na Balkanot i toa sto Makedoncite dobivaat taka lesno Bugarski pasosi ne e samo taka odobreno,ima ovde nesto sto smrdi a od cija strana e smrdeata vremeto ke pokaze?Со това мислене нема иднина.Хората зборуват за глобализациja,он ми зборува за 19 и началото на 20 век.Веке е 21.
Значи Македонската нација ни под разно не е Бугарска нација?
Ти ке ми кажеш дали во МК има македонци,не jaс.A другите што се? Нели има турци, власи ... од тие што не се чувствуват како дел од бугарската нација во Македонија дали има Македонци?
Днешната македонска нациja(во РМ) не е бугарска.Виж за миналото можеме да спориме.Значи Македонската нација ни под разно не е Бугарска нација?
Не никак не ми е тежко.Еве - македонска нациja.Толку ти е тешко да кажеш Македонска нација, а??
МММ не е точно,заштото народ,нациja не се признава со државни актове.Веке за илjaден пут го казвам.Постојано забораваат Бугариве дека веќе ја признаа Македонската НАЦИЈА во 1944.
И они како Грците, пиши бриши си прават во историјата, те не признавале те не и така до ден денес.