Се извинувам за касниот одговор , ама дури сега завршив работа. На Винстон да му кажам како стојат работите со поканата - се праќа покана од овде дека некој те кани да му дојдеш на гости за две недели или месец и тоа дека те кани гарантира дека ке ги плати сите евентуални трошкови за тебе кога ке бидеш овде. Со овој документ одиш во Ук амбасадата и кајуваш дека сакаш да одиш на гости да си го видиш другарот. во 99 посто од случеите добиваш туристичка виза бидејки те кани Ук државјанин. Од кога ке дојдеш тука си барааш работа на црно и толку. Дури јас немам право на легална работа .
На тоа дека беше кажал дека е лага че не можеш да се откажеш од Бг државјанство ке му кажам каква е процедурата. За да се откажеш мора да упатиш писмено баране до председателот на државата и да чекаш тој да го одобри тоа. А шансите ти се помалце од еден посто. таму на сајтот дека беше псотирал се гледа дека нема на никој издадено отказ на државјанство во последните неколку недели.
А на Бугарите што плукат по мене во форумот сакам да им порачам да го проголтат фактт дека и во Бугарија има Македонци. Тие најмногу ги боли од мене зошто според нивната Бугарска теза Македонците са измислени и создадени од Србите , па сега јас им се трн во очи , бидејки Срби во Пиринска Македонија нема . Затоа ги боли толко , ама сакам да им кажаам да користат Вазелин и да се навикнат.