Македонски бугари, прашање до нив...

Статус
Затворена за нови мислења.
Postoi i ushte eden nachin za vlez vo UK,se shto treba da napravite e da se piknete vo tovarot na nekoj kamion,da ne ve fatat na kontrolata vo Calais i Dover,shtom ke vlezete vo UK odma frlete go pasoshot a moze toa i porano da go napravite i predadete se vo Dover vo imigrantskiot kamp.Po noviot zakon vo Anglija za da mozes da ostanes treba za 6 meseci da nauchis odreden procent od Angliskiot jazik a kaj nas dosta od mladinata odlichno go zboruvaat jazikot i ete ti ja kartata za vlez vo svetot na kapitalizmot.

E sto ubavo gi ucis ... znaes deka od prosla godina imaat rengen koj go proveruva cel tovar i gleda sve sto ima unutra ?

Koj ziti sve ke se soglasi da go kaci unutra i da mu konfiskuvaat kamionot ???

A toa se bajki sto zboris ti ako go fatat toj od azilantskoto ide pravec doma za mesec dena maksimum , moze samo da izbega i da go povrze nekoj da mu naprai laznjak Grcki pasos ili Italjanski za da ne vadi rabotna dozvola a toa BACKO kosta ... ke raboti ko glushec na crno za minimalec ako ne i za pomalce 3 -4 funti na saat dur drugite zimaat bar 5 , abe taka za leb ke nema kamoli nesto poveke.

Ke gi uneses ti ok , ja ke ti platam tebe 200 evra od coek vnesi gi taka nelegalno

Kamioni Dzems Bond filmovi ostaj toa na drug zbori al ako si siguren ok ajde ke praime biznis

put your money where your lips are

E sto ubavo gi ucis ... znaes deka od prosla godina imaat rengen koj go proveruva cel tovar i gleda sve sto ima unutra ?

Koj ziti sve ke se soglasi da go kaci unutra i da mu konfiskuvaat kamionot ???

A toa se bajki sto zboris ti ako go fatat toj od azilantskoto ide pravec doma za mesec dena maksimum , moze samo da izbega i da go povrze nekoj da mu naprai laznjak Grcki pasos ili Italjanski za da ne vadi rabotna dozvola a toa BACKO kosta ... ke raboti ko glushec na crno za minimalec ako ne i za pomalce 3 -4 funti na saat dur drugite zimaat bar 5 , abe taka za leb ke nema kamoli nesto poveke.

Ke gi uneses ti ok , ja ke ti platam tebe 200 evra od coek vnesi gi taka nelegalno

Kamioni Dzems Bond filmovi ostaj toa na drug zbori al ako si siguren ok ajde ke praime biznis

put your money where your lips are

Toj rengen e GOLA VODA,ne raboti sekogash a Francuzite bidejki sakaat da se oslobodat od golemiot broj na emigranti pa se pravat deka ne im raboti rengenot ili deka ne videle :vozbud:.Najsiguren nachin e da si podnesesh dokumenti za viza i da chekash pa shto ke bide neka bide?Ne pravete biznis od vashata nesrekja,ke dojde den koga i nashiot pasosh ke vredi pa ke patuvame i nie kaj shto sakame.Nam ne ni davaat vizi bidejki se plashat da ne trgneme po svetot i kako Aleksandar Makedonski da go osvoime,svetot se posra od 2 miliona Makedonci :pos2::pos2:

Ok a izvini kako da stignat Makedoncite do Dover ke se teleportiraat ?????

Podnesi ti kako nevraboten za viza i cekaj ...ke docekas penzija ne zaebavaj.

Do 2012 nema da ima nikakvi ama bas nikakvi olesnuvanja za Makedoncite za vizi... tolku ne sfakate kur gi boli za 2 000 000 Makedonci pickin dim e toa samo London ke gi izdrzi nema da trepne, sakaat da osatneme geto tuka sto posiromasni toa podobro za da polesno ne kontroliraat.

Dosta be so nekoi neoromanticni paroli sea zborime za vizi i kako do niv... ima nacin ama e potezok poskap , ima i pobrz nacin ama e najskap i porizicen, i ima kamikaze nachin da kidnapirash avion i da stignes do UK , ima uste eden nacin da stignes do EU no ne i do UK ...od Grcija preku Italija i posle nagore kaj sakas na crno... ima nacin da ides po planina u Slovenija preku Hrvatska sto ne go preporacuvam , ima nacin da uplatis aranzman turisticki i da te snema ama ke bides na crno ama i za toa treba soodvetni dokumenti ... uvek ima nacin ama problem e

sto site kukaat ama site sakaat na TACNA sve spremno da gi ceka tamu

e kur moj na tacna na zapad , koj misli na tacna deka ke mu bide ili da ima rodnini nekoi eptem da go prifatat na crno da mu najdat nekoj da se ozeni za papiri na brzina ( ama mora da vleze na belo ) ili da najdete nekoj akrep postar od Vas da go izlazete da Ve zeme ...

Drugarka mi mu go zema na crnec u London ostana tamu sea zima 15 funti od saat , jebiga ima crno dete ama so ima veze , ja ebeshe toj 3 godini se razvede sea e na konj... ama crnec batka postar od nea 20 godini so surla 30 ka dusha i znae :wink:

sto site kukaat ama site sakaat na TACNA sve spremno da gi ceka tamu

e kur moj na tacna na zapad , koj misli na tacna deka ke mu bide ili da ima rodnini nekoi eptem da go prifatat na crno da mu najdat nekoj da se ozeni za papiri na brzina ( ama mora da vleze na belo ) ili da najdete nekoj akrep postar od Vas da go izlazete da Ve zeme ...

Drugarka mi mu go zema na crnec u London ostana tamu sea zima 15 funti od saat , jebiga ima crno dete ama so ima veze , ja ebeshe toj 3 godini se razvede sea e na konj... ama crnec batka postar od nea 20 godini so surla 30 ka dusha i znae :wink:[/quote]

Me nasmea dobro,tochno e toa deka nikoj nema da ti servira i nema da te precheka so crven kilim,mnogumin ane znaat kako e toa da si nekade daleku,nema koj da ti pomogne,nema so koj muabet da si napraish ama sonto e golem,ke odam vo stranstvo i ke zarabotuvam pari.Pa za nas veke zapad e i Bugarija,da odime tamu na rabota a shto ke zarabotime ne e vazno,barem ke bideme vo EU :pos2::pos2::pos2:

Abe realno sekoj so svoja sreca

Moze tamu da naprais pari za edna godina ko tuka sto ne mozes za 10 godini toa nema zbor...

Ovde mozes da naprais pari ili ako si u partija pa lapnes tender ili veke da imas pari... drugoto kurac ke prezivljavas so 10 -15 000... ako si sreken da najdes rabota a zivotot minuva...

Na crno samo ako si eptem fakman inace ich ne idi ... ako nemas koj da te prifati bidi spremen na se ...amabas na se , ili barajte si babi ili crnci so surli na internet ama pa da ne ispadne dojde baba Ve izebe i si otide a Vie ja setate niz Skopje po rodnini ...

Ima i legalen nacin ama pak ke kazam koj vi vika deka nema da platite bar 500 evra VE LAZE... ja tuka be ko Lav se boram da iznajdam nacin za toj biznis da profunkcionira ko so treba i znam se u detalj kako ide sto ide ... mnogu puti mi doslo da pocnam i ja da prodavam Bugarski pasosi i licni karti sto e najlesno ... al toa ke go praam samo u zadnja opcija a deka ima INTERES za toa IMA ne se lupajte u grudi... Siromastija , alchnost site ili preku kur im e od sve vishe pa si baraat chare ili da ne platat plus pari za kolite zimaat pasosi ...

Site koli 90 % niz Skopje so se so Bugarski tablici a vredat poveke od 10000 evra se na Makedonci ... e tie se prodadenite dushi IMAAT ama ako de , neka zastedat nekoi 3000 evra nema veze. AMa so praite Vie ?

Nisto ...

Ne vidov niedna kola iskrshena Bugarska nekoj dzip od poskapite ...oti bracha VI FUFKA realno .

I zatoa nikoj ne Vi e kriv ni Albanec , ni Bugar , ni Srbin , ni grk , ni Amer za sve e sam Makedonecot kriv zatoa sto se vika abe ima gz toj i toj a ne se vika ima muda razmislete zasto :smir:

Ako pochneme da gi krshime Bugarskite koli togash sme nacionalisti,ako ne gi krshime togash sme predavnici,kako i da se vrtime gazot ni e odpozadi :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Aj cekam Omo pirin da me kontaktira so magicnite pokani za vlez u UK...

Ja pak ke Vi kazam sekoj biznismen bar 90 % od niv imaat Bugarski pasosh..glava stavam ..vremeto e pari nejke sekoj se ebava so vizi so gluposti

Kolku se krivi tie so zemale pasosi kriva e i drzavata so niso ne naprai 17 godini da se podobri zivotot na covekot i sto ne mu dade olesnuvanje ama realno olesnuvanje BEZVIZEN REZIM

Abe mene bruka mie koga ja gledam edna partalava Bugarija sto bese kaj e sea i sea mene nekoj Asparuh ke mi se kurchi a me gledal ko da sum princ od brunei koa sum trosel po 100 marki od vecer i cekal na koska da mu frlam nekoj lev na kraj od cehot...

Krivo mi e mnogu iskreno tie koi sto bea da kupis po dve na vecer za po 10 leva ko za pet kutii cigari sea se nekoi pichki americki ... Mnogu otidoa napred ostajte toa sto lepite sliki so cigani i chergari sto vozat koli bezveze...

1% nevrabotenost ima vo Sofija ejjj samo 1 % stajte si prst na celo koj e kade sega ... site ja preteknaa Makedonija zalosno i ne go zboram ova so zlonamera nego onaka bash ljudski realno.:smir:

• Ми се допаѓа
Reactions: RTM
1% nevrabotenost ima vo Sofija ejjj samo 1 % stajte si prst na celo koj e kade sega ... Site ja preteknaa Makedonija zalosno i ne go zboram ova so zlonamera nego onaka bash ljudski realno.

Da,samo 1% nevrabotenost a kako shto trgnalo ke im trebaat rabotnici od uvoz,site fatija magla od krasivata Balgarija zatoa toj tvoj procent se namalil :baeh:

Da,samo 1% nevrabotenost a kako shto trgnalo ke im trebaat rabotnici od uvoz,site fatija magla od krasivata Balgarija zatoa toj tvoj procent se namalil :baeh:

Нема лошо. И тиа дека бегале навонка печелат по арно и тиа дека останале са вработени и печелат. Имат избор. Верувам дека и МК ке влезе во ЕУ и при вас ке биде исто. Нема лошо.:smir:

Njamash jadove :smir:

Abe koga ke Vi simnat vizi za USA i rabotni dozvoli ke Vi treba li za UK po 2009 ?

Njamash jadove :smir:

Abe koga ke Vi simnat vizi za USA i rabotni dozvoli ke Vi treba li za UK po 2009 ?

Има податоци за снимане на визи за САД. За UK не сум се интересирал. Ама ке е скоро. Да ви кажам право. Тиа луге, дека са сакали да бегат от БГ, повекето са бегали преди да влезем во ЕУ. Грците и британците сметаа дека цела БГ ке се изсели тамо. Телевизии чекаа на аеродром. И шо стана? Нишо. Ората одат на отмор, круизи и се вракат. Мене ми е арно во Пиринско, имам арен бизнес, шо ке терам во тугина? Тука ми са моите, тука са другари. И при вас ке биде вака кога ке влезете во ЕУ. Кои е сакал да бега е намерил колаи. Лошо е само дека кога одам при мои македонски другари требува да носам паспорт, а не лична карта, а они да вадат визи. Ама верувам дека ова ке се реши скоро. Вие заслужавате ова. Македониа заслужава. Приатно на сите, момци.

250 000 македонци со бугарски пасоши!60 000 македонци се во процедура за бугарски пасоши!
Кога ќе погледнам во бројкиве се ежам!
Знаете ли вие кои се нарекувате македонци,а имате бугарски пасош дека еден ден доколку Бугарија сака да прикаже присуство на бугари во Македонија ќе покаже на вас?!Знаете ли како ќе бидете третирани од општествово?!Како предавници!Доколку има воена агресија од Бугарија ќе ве бараат вас!
Се плашам дека македонци останаа малку.Со 500 000 албанци,300 000 бугари каде сме ние македонците????
Се прашуваат ли овие луѓе некогаш за честа,за моралот?!

Бројкиве не ти се точни.... Ај наместо 250,000 стави 500,000. Инаку треба државата да им го одземе државјанството, иако тоа го направиле за полесно да одат во Европа, а не затоа што се чувствуваат или се Татари. ЕУ затоа им ограничи влез не поминуваат глатко ко Словенците или некои други. Иако поубаво е да земаат Словенечко државјанство отколку Татарско. Братучед ми си зема словенечко за да може да си патува каде сака, ама само за тоа не дека се чувствува Словенечки граѓанин

Со влегуването на МК во ЕУ проблемот со пасошите нема да постои. Jaс мислам дека каи вас и каи нас требува да се забрани двоиното граганство. Сакаш да имаш бугарско - губиш македонско. Сакаш да си с турско, немачко - губиш бугарско. Така мислам ас, може и да грешам.

Da ama ne moze zakon retroaktivno da vazi ...taka da :toe:

Abe ajde Slovenacki moze Bugarski ne moze ...

E ajde bash kazete kako toa Bugarite ke gi nateraat tie so pasosi nesto da napravat protiv RM ????

Znaete li deka site se pisani na nekakvi fiktivni adresi ko prvo i se 99 % negde niz EU ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom