Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Billa Bong напиша:
Ако игра Богоев за репрезентација..се разбира дека нема да седи само на клупа...може не прва петорка ама ке биде меѓу првите замени....Богоев е многу добар играч...брз,експлозивен,има шут..хмм ....во одбраната и не е толку лош ама треба уште да работи....значи не би рекол дека нема да биде ставен од страна на Давитков....Незнам за другите ама искрено мене многу ми се свиѓа како игра...брзиот продор...одличната техника што ја поседува...играта еден на еден итн..кажуваат дека Богоев е играч кој заслужува да е во репрезентацијата...покрај ова има играно и во Грција...значи играл и надвор од Македонија...Давитков знам дека ке го става дали во прва дали како замена...додека ако дојде Марин Докузовски...можно е да игра и меѓу првите пет.... мое мислење:smir:
ne i se veruva deka prvo ke go zemam vo 12-te igraci za reprezentacija(ova go kazuvam ako majmunot ostane selektor), a ako e vo tim nema sansi da igra prva petorka posto nenzma koj ke zastane pred VRBA :toe:

Abe bogoev e star 30 godini ima ..

Тоа ништо не мењава ако е стар не значи дека нема да може да игра..напротив може да игра...Стефанов е прв плејмејкер,а Богоев би бил втор нормално ако заигра за репрезентацијата...да се вратам на староста...не е важно колку е стар важно е како игра и Стефанов е стар па гледаш како игра :)...подобар е од многу плејмејкери во европа...така да не е важно тоа БОГОЕВ вреди да игра за Македонија!
Не верувам дека Богоев е 30:)

Срамота е "овој" Работнички да игра во Јадранската лига!Долго време беше дел од Работнички, но по с$ изгледа дека Петар Наумоски не верува воопшто во Фершпед Работнички и неговиот најавен настап во следното издание на Јадранската или НЛБ лига.

Во интервјуто, дадено за еден српски весник, најдобриот македонски кошаркар на сите времиња, не му дава грам шанси на нашиот претставник во ова натпреварување на земјите на поранешна Југославија.

"Има две и пол години како престанав активно да се занимавам со кошарката. Заработеното го инвестирам во Скопје, каде и живеам, и рекреативно играм фудбал, колку да останам во кондиција"- "признава" Наумоски.

Прашан околу тоа дали ја следи и е запознат со случувањата во македонската кошарка, Пеце национале со крајно негативен одговор.

" Македонската кошарка воопшто не ме интересира бидејќи нема смисла да се занимаваш со нешто што пропаднало. Нема добри играчи, лошо се работи во клубовите, натпреварите во домашниот шампионат не го интересираат речиси никого во Македонија. И што да гледам? Нема што да се види"- вели Пеце.

Наумоски не гледа иднина ниту во Работнички, клубот од каде тргна да ја освојува Европа.

"Многумина мислеа и с$ уште мислат дека со учеството на Работнички во Јадранската лига ќе направи пресврт во македонската кошарка. Но раководството на тој клуб не направи ништо на оној организациски план со цел да се спречи срамотата кога тоа натпреварување ќе почне. Ма тонеме с$ подлабоко и подлабоко и јас не сакам да се мешам во тоа".

И не е далеку од вистината нашиот кошаркарски великан. Од причина што "овој" Работнички со префиксот Фершпед е на добар пат да ја загуби водечката позиција во мак-баскетот.

"Шпедитерите" веќе ја загубија куп-титулата, вечерва е можно да ја загубат и шампионската.

И тоа не е ништо страшно ако се земе предвид во какви услови и со каков организациски кадар располага најтрофејниот македонски клуб во моментов.

Едноставно и нема многу промени од времето кога Работнички "егзистирал" и во Првата југословенска лига во која треба "да влезе" од оваа есен.

Наумоски "признава" дека речиси воопшто не се работи, дека нема никакви обиди да се "извади" некој квалитетен кошаркар во оние млади категории, кој би можел макар и делумно да биде негов заменик.

"Тоа е вистина. Еве и еден пример, уште не сум видел некој кој барем малку потсетува на играчките ведети од моето време, особено на позицијата на која играв. Можеа тоа да бидат Ракочевиќ, Укиќ или Вујаниќ. Но во тоа ги спречија или повредите или лошите одлуки кои ги носеа во текот на кариерата. Но ајде да не донесуваме предвремени заклучоци. Можеби некој од нив ќе направи огромен успех. Можеби имаат 'задоцнето палење'"- констатира нашиот кошаркарски "Моцарт" за најновиот број на списанието "Моцарт".

Сега дават интервју на Вис со 2та тренери и Гоцевски и Богоев и ги праша дали лагат да останат во Струмица 2005 тренерот каза дека во поглемиот дел од договорот на играчите им било напишано дека ако бидат шампиони ке останале .

iLe напиша:
Сега дават интервју на Вис со 2та тренери и Гоцевски и Богоев и ги праша дали лагат да останат во Струмица 2005 тренерот каза дека во поглемиот дел од договорот на играчите им било напишано дека ако бидат шампиони ке останале .

паметно! уште да си отидат фали и струмица да ја снајде она што ги снајде куманово и орка! вака е супер, нека останат овие играчи и плус нека земат уште 2-3 засилувања за да имаат успешен настап во европа :) :helou:

DoolroX напиша:
паметно! уште да си отидат фали и струмица да ја снајде она што ги снајде куманово и орка! вака е супер, нека останат овие играчи и плус нека земат уште 2-3 засилувања за да имаат успешен настап во европа :) :helou:
Засилувања?Во право си им треба барем уште едно може две ама јаки засилувања нешто како Тони Грнчаров...но подобар со подобра техника...шутот и не е толку лош како на Тони...може и подобар:)..За на центарска позиција да земат уште еден како Гоцевски да има помош..да не игра сам...знаеме дека Хаџивасилев и не е толку по скоковите...Кациулис му помага ама не е тоа тоа :)...ке видиме има време до следната сезона :)

Billa Bong напиша:
Засилувања?Во право си им треба барем уште едно може две ама јаки засилувања нешто како Тони Грнчаров...но подобар со подобра техника...шутот и не е толку лош како на Тони...може и подобар:)..За на центарска позиција да земат уште еден како Гоцевски да има помош..да не игра сам...знаеме дека Хаџивасилев и не е толку по скоковите...Кациулис му помага ама не е тоа тоа :)...ке видиме има време до следната сезона :)
За следната година рекоа ке има 3 нови засилувања

Billa Bong напиша:
брат мислев на засилувања како ЗАСИЛУВАЊА! :) значи играчи кои ќе вредат,а за кои нормално ќе треба и солено да се плати :) ако е само за во нашава лига тогаш подобро да не купуваат играчи зашто и вака тимот е добар,а за во европа треба многу подобри од кицулис,софадитис,а посебно од флуелен! :)

ja znam eden sto sigurno si ide od strumica ako zemat na negovo mesto nekoj togas ok

Ne znam zaso moderatorot mi go izbrisa postot :) ILE stvarno nema pojma od kosarka, dzabe trenira " tolko vreme " ...

Dali ste znaele deka vo ekipata ima pravo na samo 3 stranci? Togas za kakvi zasiluvanja pravite muabet? Kiculis igrase odlicno vo prviot del na sezonata, no potoa se fati so edna devojka ( bliznackata ) vo Strumica e dobro poznata, se zaljubi i taka :)

Sepak, spored se kiculis ke ostane, a i sofa... ( ne mu go znam imeto ;P )isto taka. Toj fuelen ili kako i da e... Mozebi ke si odi, no toa ostava mesto za samo uste eden igrac, a so igrata sto Gocevski ja prikaza ovaa sezona, privlece mnogu vnimanie i 80% ke odi vo drug klub :)

DoolroX напиша:
брат мислев на засилувања како ЗАСИЛУВАЊА! :) значи играчи кои ќе вредат,а за кои нормално ќе треба и солено да се плати :) ако е само за во нашава лига тогаш подобро да не купуваат играчи зашто и вака тимот е добар,а за во европа треба многу подобри од кицулис,софадитис,а посебно од флуелен! :)
Софатидис?Ти овој го нарекуваш играч?:)Искрено Костовски повеќе ми се допаѓа како игра од Софатидис...Дефинитивно треба јаки засилувања а за тоа треба да се фрли паричка...Може Струмица има јаки спонзори...сега колку сака да вложи тоа е друго....Мада сега ако играат во Фиба купот сто посто ке донесат некое добро засилување...to e to

Бај д веј потато читни ги правилата....нејќам да видам глупи постови од типот овој незнае оној незнае тука збориме за кошарка...ја гледам кој колку знае и бришам кога гледам дека некој тропаат глупости така да ти уживај си :)

Lepotice, ti se molam nemoj ti na mene da me ucis za pravila na forume, a uste pomalku za kosarka :)

Sofatidis e dobar igrac, a ako ne znaese celo finale go igrase so skrsenica na prstot.

Sepak, uste deneska stignala prvata ponuda za Zlatko Gocevski i za Eftim Bogoev. Seuste ne e nisto konkretno, no sepak, kako sto rekov zainteresiranosta e golema.

Мил тој на дада:back::pos::pos::pos::pos:

Немој да ми солиш памет да не добиеш бан:smir:..Јас си ја знам работата ти уживај и кажи што имаш да кажеш
Он топик: за Софатидис знам дека ги играше сите натпревари од финалето...и видов дека не е ништо посебно..така да дали заради прстот дали не се виде колку е добар...и Тасовски играше со заебано колено па ете даваше по 20 15 поени...

Бај д веј машко сум :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom