Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Potato напиша:
A sto te naveduva na toa ?

Faktot deka Bogoev igrase vo Grcija i Kipar, a Gocevski vo Vardar?

Гоцевски играше во Исланд за твоја информација.

тачно :)... сепак преголеми клубови се тие за такви играчи. Да супер се за во МК ама ако сакаат во ''странство'' тогаш неможат да успеат во големите клубови едино можат да чистат патиките на првиот тим, така да ако веќе ја напуштаа земјата тогаш би заминале или во некоја пониска лига или во некој помалку конкурентен тим во соседните земји...

I jas taka mislam. Ama ima tuka nekoi " kosarkare " so se pravat nogo da znaat, ama aj :)...

Tie igraci ne se nesto posbno za da mozat da igraat vo podobrite ligi. Za Makedonija se dobri, ama ne e samo da bides dobar vo Makedonija... ako me razbirate de ;)

Potato напиша:
A sto te naveduva na toa ?

Faktot deka Bogoev igrase vo Grcija i Kipar, a Gocevski vo Vardar?

нема врска тоа затоа што партизан не може да го споредуваш со тим од втора грчка лига,а уште помалку со тим од кипарска исто како што ниеден наш клуб неможе да се споредува со партизан,цибона итн. :) гоцевски ја нема силата и цврстината за да и помогне на цибона под обрачите, на негово место цибона има многу подобри играчи, а богоев игра многу паметно и е исто така многу брз - играч каков што бараат многу екипи иако нормално тешко дека би имал голема минутажа ако отиде во партизан :helou:

Radical Boy напиша:
Зар стварно мислите дека ги бараат Цибона и Партизан? Тоа се чисти шпекулации за да си ја кренат цената и догодина да земаат поголема плата
Точно!Многу паметно размислување:)...Богоев во Партизан...да не кажам нешто што не треба ама Богоев е далеку послаб од сите играчи на Партизан...а за Цибона да не збориме...исто и за Гоцевски....Богоев ако отиде во Партизан може само на клупа да седи...неможе да се рамни со Трипкович,Камингс,Тепич тие се млади и мн добри играчи...така да Богоев ни ке оди ни ке игра за Партизан...ако стварно отиде а не верувам значи Душко Вујошевич "забегал":)

Гоцевски стварно има огромен напредок во формата и мислам би се снашол во тим како Цибона

Radical Boy напиша:
Зар стварно мислите дека ги бараат Цибона и Партизан? Тоа се чисти шпекулации за да си ја кренат цената и догодина да земаат поголема плата
i ja mislam taka posto znam grne na vremeto koga igrase vo vardar ke dojdes ja se druzev so edni novinari sto pisuvaa za sport i ekipa i ke im kazese aj ve molam pisete deka ke idam vo ukraina deka ke igram i oooop posle 3 dena ete ti go grne doaga i casti zatoa sto so toa mu ja zgolemile platata!!!! se se toa igri ne im veruvajte mnogu mnogu ima vreme uste ne e pocnat preoden rok

DoolroX напиша:
нема врска тоа затоа што партизан не може да го споредуваш со тим од втора грчка лига,а уште помалку со тим од кипарска исто како што ниеден наш клуб неможе да се споредува со партизан,цибона итн. :) гоцевски ја нема силата и цврстината за да и помогне на цибона под обрачите, на негово место цибона има многу подобри играчи, а богоев игра многу паметно и е исто така многу брз - играч каков што бараат многу екипи иако нормално тешко дека би имал голема минутажа ако отиде во партизан :helou:
Ne, ne gi sporeduvam klubovite... Sporeduvam megunarodnoto iskustvo. Spored koj kriterium Gocevski podobro bi se snasol od Bogoev? Plus toa, da ne zaboravime oti Bogoev e strumicanec ;)...

Sepak, moderatorot na ovoj forum me iznenadi so znaenje :salut: ... Samo prijatelstvoto so clenot " iLe " ne mora da znaci oti ne treba da se odnesuva loso so drugite clenovi koi ne go sakaat negoviot prijatel. Veruvaj, bratce... poveke znam za moderirane od tebe. Sepak, za kosarka ti pruzam raka ;)

jove_bt напиша:
тачно :)... сепак преголеми клубови се тие за такви играчи. Да супер се за во МК ама ако сакаат во ''странство'' тогаш неможат да успеат во големите клубови едино можат да чистат патиките на првиот тим, така да ако веќе ја напуштаа земјата тогаш би заминале или во некоја пониска лига или во некој помалку конкурентен тим во соседните земји...

се согласувам! искрено да правиме муабет преголем залак се партизан и цибона за нашиве играчи,а мислам дека не вреди да одат во грчка или туркса 2 лига,кипарска,исландска... поради тоа што таму најверојатно ќе ги земаат истите пари,а нашава кошарка тоне се подлабоко поради таквите заминувања на најдобрите наши играчи во ЧКЉ тимови :)

LoL четири идентични поста :)

еве за пример колку е ''јака'' нашата лига, секоја година тимовите од Грција, Србија си пуштаат играчи тука на калемење и на позајмица ние им сме како тренинг кампови на играчите... тоа што ќе се покажи квалитетно си го земаат пак во својот тим тоа што не чини ќе остане во МК... за пр. србите од пелистер кои за македонски услови беа супер особено првата сезона биле 2 постава во тим од средината на табелата во 2 српска лига епа рачунајте сеа колку има квалитет во Мак. кошарката...

едит:
finally a discussion дур сум го пишел постот уште 4-5 мислења ...

iLe напиша:
Гоцевски играше во Исланд за твоја информација.

Не ми текнува дека играл во Исланд, ама незнам дали знаеш дека нивната лига е послаба од нашата за две-три класи. Така да играњето таму сигурно не му било некој плус. Исто како и играњето во Косово

Potato напиша:
Ne, ne gi sporeduvam klubovite... Sporeduvam megunarodnoto iskustvo. Spored koj kriterium Gocevski podobro bi se snasol od Bogoev? Plus toa, da ne zaboravime oti Bogoev e strumicanec ;)...

Sepak, moderatorot na ovoj forum me iznenadi so znaenje :salut: ... Samo prijatelstvoto so clenot " iLe " ne mora da znaci oti ne treba da se odnesuva loso so drugite clenovi koi ne go sakaat negoviot prijatel. Veruvaj, bratce... poveke znam za moderirane od tebe. Sepak, za kosarka ti pruzam raka ;)
Вака сега...никој не ми е пријател ниту се знам со Иле..:smir:...доста со тоа кој колку знае кој подобро модерира:)рековме доста оф топици! продолжете со темата :smir:,а темата е МАКЕДОНСКА КОШАРКА..и крај!

Radical Boy напиша:

ја не верувам додека не видам,а ако стварно се заинтересирани цибона и партизан значи имаме квалитетна кошарка, а како што кажав далеку е нивниот квалитет т.е. не далеку него предалеку од партизан и цибона :) нормално секој кого ќе го удри слава у глава сака да заработи нешто од сето тоа :helou:

Radical Boy напиша:
Не ми текнува дека играл во Исланд, ама незнам дали знаеш дека нивната лига е послаба од нашата за две-три класи. Така да играњето таму сигурно не му било некој плус. Исто како и играњето во Косово

Да признам немам појма каква е лигата во Исланд .

Хммм, Цибона и Партизан...
Шпекулации!!!
Најверојатно е дека и наредната сезона ќе играат во Струмица. Далеку се од овие лиги.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom