Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Billa Bong напиша:
Јане Петровски не ни помислив дека ке сака да си оди...и ете кажал дека нејќе :)...Браво!Тој останува...значи ке има кој да гледам :)...Тони Грнчаров убаво е да дојде во Мзт...мада Вардар има поголем буџет или се лажам?ако е така значи тие ке можат да понудат повеќе:) така да Мзт ке неможе да даде толку пари...

П.С Ајде бе да најде Мзт некој добар спонзор:cuc:
vardar ostana bez sponzor taka da nemaat pari sega .......................taka da ima sansi golemi da igra grne za mzt

aerodromka напиша:
vardar ostana bez sponzor taka da nemaat pari sega .......................taka da ima sansi golemi da igra grne za mzt
Не го знаев ова...без спонзор...тоа е добро...значи повеќе шанси има Мзт за земање на Тони....одлично би било тоа!и се надевам дека ке бидне!:)

Radikal sto sakas da ima golema minutaza 2ora godina igrase za nemtali 1va petorka koga dojdoa vo 1va liga 3ta godina go zema polo trejd i mislam deka 3ta god ne e imal nikoj tolkava minutaza kako nego mozebi igrase po 10 minuti.

iLe напиша:
Radikal sto sakas da ima golema minutaza 2ora godina igrase za nemtali 1va petorka koga dojdoa vo 1va liga 3ta godina go zema polo trejd i mislam deka 3ta god ne e imal nikoj tolkava minutaza kako nego mozebi igrase po 10 minuti.

А во полотрејд мораше да игра синко (Христов) и затоа минутажата на сите им беше толку мала. Уф колку го мрзам тоа фолкерот само

za pofalba sme od 58 do sega 66 strana se nemame ispokarano nikoj na nikoj da ne prerece nesto :bravo: mora da se zapmati ova !!!!!! pozzz do site

Radical Boy напиша:
А во полотрејд мораше да игра синко (Христов) и затоа минутажата на сите им беше толку мала. Уф колку го мрзам тоа фолкерот само
ajde ajde kolku samo go lubese dedeka igraSE vo mzt :pos2:
[mod]Без многу смајлиња:)[/mod]

aerodromka напиша:
za pofalba sme od 58 do sega 66 strana se nemame ispokarano nikoj na nikoj da ne prerece nesto :bravo: mora da se zapmati ova !!!!!! pozzz do site
Не само од 58 до 66 туку така да остане до крај!:)

aerodromka напиша:

Мала корекција, Вардар има спонзори и тоа јаки (иако Вардар Осигурување ке се оддели од нив), меѓу кои претседател ке биде претставникот на Dinners кредитните картички. Како што разбрав, ке го враќаат Ѓузо (Саша Димитриевиќ) во тренерските води, според мене еден од најдобрите македонски тренери, ако не и најдобриот после Заре. Исто разбрав и дека потпишале некој договор за сорабтока со Партизан, пришто Партизан ке праќа играчи од младинските школи во Вардар за да стекнуваат искуство повеќе.

Radical Boy напиша:
Мала корекција, Вардар има спонзори и тоа јаки (иако Вардар Осигурување ке се оддели од нив), меѓу кои претседател ке биде претставникот на Dinners кредитните картички. Како што разбрав, ке го враќаат Ѓузо (Саша Димитриевиќ) во тренерските води, според мене еден од најдобрите македонски тренери, ако не и најдобриот после Заре. Исто разбрав и дека потпишале некој договор за сорабтока со Партизан, пришто Партизан ке праќа играчи од младинските школи во Вардар за да стекнуваат искуство повеќе.
ete i ja sega go doznav toa fala do radilak sto tolku brzo mi go kaza ali opravguvanjeto mu bese na mesto zatoa ke mu prostam :baeh:

aerodromka напиша:
ajde ajde kolku samo go lubese dedeka igraSE vo mzt :pos2:

Само еднаш го пофалив и тогаш реков „не верував дека ова некогаш ке го кажам, тие што ме знаат ке ме дупат после ова, ама Христов беше најдобриот играч на МЗТ вчера. Ме изненади ептен„

Тогаш може бев под импресии и сум имал извртена перцепција :pos2:

Radical Boy напиша:
Аеродромке што бидна :)....ме прелажа :P...не искрено не ми беше верно дека Вардар се откажал од спонзорите...изгледа дека сепак бев во право...Вардар има јаки спонзори...затоа мислев дека поголема веројатност е Тони пак да се врати во Вардар....(Вардар ке се откаже од спонзирите?Зошто?)...Саша Димитриевиќ...?Се гледа дека е добро навлезен во кошарката подобро од било кој тренер...односно како што рече ти Радикал само од Заре....зборот ми беше...Саша си отвори свој клуб кој е најпознат во Македонија....по тренирањето на млади кошаркари....покрај во Македонија и во Хрватска,Србија итн...значи човекот знае и се разбира...и заслужува да е на кормилото на некој од клубовите во Македонијаto e to

значи официјално кк вардар е поделен на 2 дела: вардар осигурување си заминува и ќе биде спонзор на друг клуб како што кажа радикал,а искрено незнам што ќе се случи со тимот на вардар 2000 (по ново) што е во моментов,дали овие играчи ќе останат или пак ќе се преселат заедно со спонзорот... :) нешто слично колку што знам и порано се има случено кога вардар се подели на кк вардар 2000 (подоцна осигурување) и вардар линеа

DoolroX напиша:
значи официјално кк вардар е поделен на 2 дела: вардар осигурување си заминува и ќе биде спонзор на друг клуб како што кажа радикал,а искрено незнам што ќе се случи со тимот на вардар 2000 (по ново) што е во моментов,дали овие играчи ќе останат или пак ќе се преселат заедно со спонзорот... :) нешто слично колку што знам и порано се има случено кога вардар се подели на кк вардар 2000 (подоцна осигурување) и вардар линеа
Ајдеее се се испомеша сега....значи Вардар нема спонзор сега?Одлично!
Тоа е знак дека Мзт треба да најде еден добар спонзор и да си го земе Тони Грнчаров...и не само него туку и уште некој добар играч...веќе ако си одат некој играчи од Вардар заради тоа што неговиот спонзор си отиде...не ке е лошо Мзт да земе некој од типот на Морбан и Кирил Павловски:)...Вардар Осигурување си отиде?НЕКА ГО СПОНЗОРИША МЗТ СЕГА:)

DoolroX напиша:

Вардар 2000 ке си продолжи да постои, поради тоа што сите играчи освен Блажевски и Кралевски си имаат потпишано договори со нив, си имаат тим кој носи право да игра во прва лига, имаа конзорциум од 5-6 спонзори + договорот со Партизан (ако е точно ова, не ми е уште потврдено). А Вардар Осигурување ке стане спозор на друга скопска екипа, дали Соколи или Мзт (мислам дека нема да одат во Работнички) не се знае, а секако се надевам во Мзт :)

Radical Boy напиша:
Вардар 2000 ке си продолжи да постои, поради тоа што сите играчи освен Блажевски и Кралевски си имаат потпишано договори со нив, си имаат тим кој носи право да игра во прва лига, имаа конзорциум од 5-6 спонзори + договорот со Партизан (ако е точно ова, не ми е уште потврдено). А Вардар Осигурување ке стане спозор на друга скопска екипа, дали Соколи или Мзт (мислам дека нема да одат во Работнички) не се знае, а секако се надевам во Мзт :)

ок се разбравме :) убаво што ме потсети мислам дека котевски ги спомна карпош соколи како следна дестинација на вардар осигурување

DoolroX напиша:
ок се разбравме :) убаво што ме потсети мислам дека котевски ги спомна карпош соколи како следна дестинација на вардар осигурување
i ja slusnav za sokoli ke vidime sega!!!!! nego ti posto si za vardar (neli od komitite si :) ) za koj vardar ke navivas e prasanjeto sega :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom