Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
iLe напиша:
Strumica - MZT 70 - 66
1vata 4etvrtina strumica vodese so 4-6 kosa poluvreme 2 za strumica 3ta 4etvrtina 3 : 50 do kraj na cetvrtina 4 za MZT 4etvrta 4etvrtina 2 min do kraj 4 za MZT 57 sec do kraj 66 : 66 za strumica i imaa napad MZT eden faul na jane petrevski ne suden od sudite od kitculis odzemena topka i kos na kitculis za vodtstvo od 69 :65 i potoa napad na MZT na jane mu ja cukna topkata Gocevski i dvujcata ja fatija topkata i trebase MRTVA a sudite sudija cekori od JANE PETROVSKI i kitculis pogodi edno slobodno i 70 :66

c.c.c. :tapp: 66:66 za strumica a? :pos2: Abe dovolno ti e samo rezultatot da go kazes...nemoras da objasnuvas...pls mn zamaras so toa tvoe pisuvanje...:helou:

Струмица го победи Мзт, а Пелистер Вардар што значи дека сега Пелистер и Вардар имаат по една победа повеке од Мзт. Мзт за да има шанси да оди понатака, мора да го победи Работнички во сабота за да му останат какви-такви шанси за плејоф :(

Mi bese 66 : 65 ama posle go smeniv i zaboraviv da go smenam i toa a somebody mos na nekoj mu trebat ti inforimaci ako te zamaram ne mora da citas , malenko dete.

Одличен натпревар вечерва помеѓу МЗТ и Струмица 2005.
Иначе крајниот резултат беше 72:66 за Струмица 2005.

друго да ти објаснам зошто така кажа тренерот. Бидејќи пелистер има само 12 играчи кои играат за првиот тим, еве ти така како пописмен би требало да знаеш дека во еден кошаркарски тим има 12 играчи-5+7, и бидејќи Петар Апцев е повреден Пелистер имаше само 11 играчи вкупно на тој натпревар=публиката 12ти. Затоа тој тоа го изјави. Ако ова не го знаеше не философирај и не провоцирај.

Еве ја ждрпката за завршницата на купот

April 12
Svisslion Pelister - Fersped Rabotnicki
Vardar Osiguruvanje - Feni Industri

April 13
Strumica 2005 - Amak SP
MZT Skopje - Karpos Sokoli 2000

Завршниот турнир на Купот на Македонија во машка конкуренција, кој е закажан за Битола, ќе стартува на 12 април (четврток) со натпреварот помеѓу Свисслион Пелистер и Фершпед Работнички.

Вториот натпревар, закажан да се одигра истиот ден е помеѓу Вардар Осигурување и Фени Индустри.

Победниците од овие две средби ја формираат првата полуфинална двојка, која ќе го одигра својот натпревар на 14 април (сабота).

Лидерот во Космофон Супер лигата, Струмица 2005 за противник во четвртфиналето ја доби првопласираната екипа во Космофон Првата “Б“ лига, Амак СП. Мечот е закажан за 13 април (петок).

Последната четвртфинална двојка, која ќе се игра истиот ден, ја сочинуваат МЗТ Скопје и второпласираниот тим од Космофон Првата “Б“ лига, Карпош Соколи 2000.

Победниците од овие две средби ја сочинуваат втората полуфинална двојка, која треба да се одигра на 14 април.

Финалето во машка конкуренција е закажано за 15 април.

Првата полуфинална двојка од Купот на Македонија во женска конкуренција ја сочинуваат Билјана 006 и Вигор Скопје. Овој полуфинален натпревар е закажан за 13 април.

Вториот полуфинален натпревар, помеѓу Изградба Комерц Младинец и Водњански лисици, е закажан за 14 април.

Победничките екипи во двете полуфиналиња ќе го играат во финалето, кое е закажано за 15 април

АУУУУ СПОЛАЈ ТИ ГОСПОДЕ ЛЕСЕН ПРОТИВНИК !!!
ФИНАЛЕ МЗТ---ПЕЛИСТЕР

jove_bt напиша:
толку сфаќаш тоа ти е. исто е фудбалот со кошарката ама ај Вие писмените се разбирате. Ако беше толку писмен ќе знаеше дека се пиши swisslion а не со V svisslion ама ај толку ти делиле неможам да ти турам со инка.
Нашол кој да каже што ако го згрешил тоа в големата работа а ти коа пишуваш СвиСлИон како да ги сецкаш зборовите оди бегај 12 играчи во кошарка ти :lud::lud: си цццц:tapp:

Abe aj ne se karajte koj bil pameten koj glup ...

На ден пред среќата да им ги додели противниците една работа е извесна. Ниту една од четирите "привилегирани" екипи, Струмица 2005, Фершпед Работнички, Вардар Осигурување и МЗТ Скопје не би сакала уште во првиот натпревар, односно четвртфиналето, да заиграат против "домаќинот" на турнирот, екипата на Свисслион Пелистер.

Па ноамално кој би сакал такво нештоto e to

Ве разбирам дека сте фанатици по своите клубови, ама задржете едно пристојно ниво на дискусија, по можност без гениталии, без навреди и сл. Сметајте го ова за опомена! Знаете кому е наменета опомената. Наредниот пат, такви работи на ПП пишувајте си! Темата не е за тоа.
Може така?

Фала богу Струмикс само напред to e to:helou:

Еве извештај од Време to e to
Кошаркарите на Свислајон Пелистер во до крај драматичен натпревар излегоа како победници во пресметката со Вардар Осигурување (90-87), еден од најголемите ривали во битката за пласман во плејофот, но и за освојување на третото место на табелата.
Битолчани носени на крилјата на четириилјадната публика во салата „Младост“ одиграа одлично во финишот и иако губеа со седум поени на пет минути до крајот (70-77), сепак, собраа сили и направија резултатски пресврт. Пелистер сега е на делба на третото место со идентичен скор како и Вардар (14-10). Во случај двете екипи да имаат ист број бодови и на крајот од Суперлигата тогаш во предност ќе бидат „вардарци“ кои имаа подобра кош-разлика во меѓусебните дуели во кои резултатот е изедначен (2-2).
- Со големо залагање и верба во себе дојдовме до победата во дуелот со Вардар, кој се покажа во одлично светло. Сега сме на мал чекор до плејофот што за нас е голем успех - изјави Зоран Тодоровиќ, тренерот на Пелистер.
Јунак во триумфот беше Србинот Милан Миљковиќ, кој мечот го заврши со 25 поени, четири скока и шест асистенции. Одлично одигра и неговиот сонародник Бранко Мирковиќ (23 поени). На гостите од Скопје не им помогнаа ниту фантастичните 17 тројки од 36 обиди, најмногу поради дури десетте промашени слободни фрлања (8/18). Перо Блажевски вообичаено беше најдобриот кај Вардар со 23 поени и пет скока. Солидни беа и Доминиканецот Карлос Морбан (16 поени) и Енес Хаџибулиќ (15 поени).

МЗТ и ја подари победата на Струмица

Иако кошаркарите на МЗТ Скопје го имаа водството се до финалните моменти од пресметката на гости со Струмица 2005, сепак, на крајот, тие дома си заминаа како поразени и тоа со резултат 66-72. „Металците“ последното водство го имаа на 78 секунди до крајот (66-65), но потоа направија низа грешки допуштајќи му на лидерот на суперлигашката табела со серија 7-0 да ја запечати победа, која сино-белите сериозно ги оддалечи од местото во плејофот. Гркот Василис Кицулис беше творецот на победата на Струмица 2005 со учинок од 27 поени, три скока и три асистенции додека Ѓорѓи Талевски со 16 поени беше најефикасен кај МЗТ.

Работнички го прегази Фени индустри

Со повеќекратна камата кошаркарите на Работнички им вратија на колегите од Фени индустри за поразот во првиот дел од Суперлигата победувајќи го во завчерашниот меч во Скопје со дури 47 поени разлика (114-67). Шампионот, конечно, заличи за себе, пред се офанзивно реализирајќи дури 17 тројки од само 28 обиди. „Шпедитерите“ по подолго време ја имаа и доминацијата во скок-играта (38-19).
Србинот Немања Пауновиќ со 27 поени и 10 скока беше најзабележителната фигура во таборот на Работнички, во чии редови одлична поентерска вечер имаа уште Диме Тасовски (24 поени), Тони Симиќ (24 поени) и Владо Поповиќ (22 поени).

Струмикс, што да правам бе. Ми вреѓа интелегенција со такви постови. Дај вие модераторите, не ги бришете само навредите, туку и глупостите што може да излезат од некој ограничен малоумник.

А за битолчанецот, да му докажам дека се правеше поглуп од колку што е, следи цитат од неговиот тренер, кој вика за птерходна утакмица:

- Одигравме добар натпревар, посебно во второто полувреме. Публиката беше нашиот шести играч и има огромна заслуга за победата, вели тренерот на С Пелистер, Зоран Тодоровиќ

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=D5617BE4A642B24CB44EB83290AD8414

И едно прашање... уште ке водиш инает како магаре?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom