Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Неможам да си поверувам дека македонска женска репрезентација се мачи да влезе на една завршница.Неможам да ги гледам,срце ме боли.
Секоја чест за атмосферата 90мин,но и тоа не помогна,како да немавме среќа цел натпреевар кочевме.
Незнам кој е крив,но секогаш лета трењерот како одговорен.Ајде напоље!

решавачки моемнт според мене е тоа што тренерот не побара тајмат на еден гол разлика за нас на две минути пред крај. туку го побара кога ни израмнија. иако мора да се признае портјанко нашиот клучен играч не даде ниту еден гол од игра и според мене ради тој слаб ден или добро ја чуваа не изборивме пласман. холандија покажа дека иако послаби имаат јак менталитет ине се уплашија од публика и играја до споледен моемнт ссекоја чест за нив ме изненадија иако мислам дека се слаба репрезентација и ке ги растурат таму на европско.

Неможам да си поверувам дека македонска женска репрезентација се мачи да влезе на една завршница.Неможам да ги гледам,срце ме боли.
Секоја чест за атмосферата 90мин,но и тоа не помогна,како да немавме среќа цел натпреевар кочевме.
Незнам кој е крив,но секогаш лета трењерот како одговорен.Ајде напоље!
:pos2::pos2::pos2: < tolku od mene.

Само што се вратив од сала...Што да кажам? Очекував повеќе...Максимално разочарана сум...Нов селектро под итно!!!

Тренеров под итно да си даде оставка, да доаѓаш во Македонија за два тренинга пред утакмица, срамота жива и лани ни се случи слично во бараж со Австрија имавме лесна група каква што можавме само да сонуваме. Петкович оди си одма!

Утка,60 мин :)
Колку беше жешко,не се дишеше.

Имавме 2 гола разлика на 2 минути и го испуштивме ЕП во последен момент.:kesa:

Еј за атмосферата најдовте да зборите, атмосферата никогаш до сеа не била оволку тапа, барем колку што можев јас да осетам преку тв...

...за селекторот е друга прикаска, кога не ги управи Љубомир Савевски, друг тешко дека ќе ги управи.

Еј за атмосферата најдовте да зборите, атмосферата никогаш до сеа не била оволку тапа, барем колку што можев јас да осетам преку тв...

...за селекторот е друга прикаска, кога не ги управи Љубомир Савевски, друг тешко дека ќе ги управи.

Епа ако не си бил во сала, не збори ;) Кале одамна не било толку полно, и да, стварно не се дишеше...
А за Савевски, мислам дека стварно е преценет...

Јас од атмосферата слушнав само кога вика Македонија кога поведовме при крај, тоа е нешто што требаше да биде цел натпревар а не само кога ќе водиме...
Се правеа почетнички грешки, 4-5 грешки значат многу... Одбраната беше катастрофа, не излагаа на играч кога треба, ја немаше онаа борбеност како што имаше во времето на Кастратовиќ...
За нападот имаме добра основа за понатака...

Епа ако не си бил во сала, не збори ;) Кале одамна не било толку полно, и да, стварно не се дишеше...
А за Савевски, мислам дека стварно е преценет...

До сеа не сум бил во сала т.е на Кале во други сали сум бил ;), ама сум ги гледал сите натпревари на нашата репрезентација на тв и незнам вие кај видовте јака атмосфера или пак се преценувате :)...поминаа тие времиња коа се бодреше репрезентацијата и тоа женска цел натпревар, а не ви дојде јајцето на газот и навивате, ко видовте дека тешко им оди хаха, ејди Македонче.

(а јебига и мене ми беше дома пред тв спарно, а сам ја гледав:):))

До сеа не сум бил во сала т.е на Кале во други сали сум бил ;), ама сум ги гледал сите натпревари на нашата репрезентација на тв и незнам вие кај видовте јака атмосфера или пак се преценувате :)...поминаа тие времиња коа се бодреше репрезентацијата и тоа женска цел натпревар, а не ви дојде јајцето на газот и навивате, ко видовте дека тешко им оди хаха, ејди Македонче.

(а јебига и мене ми беше дома пред тв спарно, а сам ја гледав:):))

Тоа МТВ прашај ја зошто не се слушало.Од самиот почеток до крај се бодреше,навистина прекрасна атмосфера која оддамна не била.

Тоа атмосферата,треба у сала да бидеш за да осетиш,од пред ТВ ништо не се слуша.....

Иначе очигледно е дека од кога се распадна Кометал,полека тоне Македонскиот женски ракомет,веќе 2 големи натпреварувања по ред ќе ги пропуштиме,оние последни моменти од натпреварите кога секогаш сме биле најсилни,денеска ги немаше.Одбраната некогаш најсилното наше оружје,потфрли денеска.Мислам дека прво треба да се смени селекторот,Петковиќ и сам треба оставка да си даде,не успеа да не однесе на 2 првенства по ред,а имавме и тоа какви шанси,имаме и добра репрезентација за тоа,голема грешка беше смената на претходниот селектор (не можам да се сетам на името сега).

Тоа атмосферата,треба у сала да бидеш за да осетиш,од пред ТВ ништо не се слуша.....

Иначе очигледно е дека од кога се распадна Кометал,полека тоне Македонскиот женски ракомет,веќе 2 големи натпреварувања по ред ќе ги пропуштиме,оние последни моменти од натпреварите кога секогаш сме биле најсилни,денеска ги немаше.Одбраната некогаш најсилното наше оружје,потфрли денеска.Мислам дека прво треба да се смени селекторот,Петковиќ и сам треба оставка да си даде,не успеа да не однесе на 2 првенства по ред,а имавме и тоа какви шанси,имаме и добра репрезентација за тоа,голема грешка беше смената на претходниот селектор (не можам да се сетам на името сега).

не беше глигоров???
пишав претходно, стварно не ми е јасно како таков тренер нема знаење да ја смени тактиката и да постави соодветна за начинот на игра кој го има противникот???
и стварно, зошто не играше ѓорѓиоска? речиси цела утакмица ја игравме без десен бек, а го имавме...
и кај него ја гледам кривицата за неиграњето на локи и ламбеска (цел циклус), заради НЕГОВИОТ НЕПРОФЕСИОНАЛЕН ОДНОС према ракометарките... замисли, некни читам дека охоланга не му треба и дека веќе ја има скроено тактиката за натпреварот. јас не видов никаква тактика, вие???
се покажа тотално неспособен во овие 2 години и заради него сме пократки за едно сп и еп и покрај то што имавме ОДЛИЧНИ противници!!!

за атмосферата стварно беше одлична, и не се дишеше и кале не бил толку полн од кометал коа стана европски шампион...

за играта и резултатот, сами сме си криви, едвај некако на сила дојдовме до водство и тоа не успеавме да го задржиме...ако се заборави се, и се погледнат само последните 2 минути, ќе се види дека најголемата грешка ја прави Петковиќ што не повика тајм-аут коа имавме напад при водство од 1 разлика...само што дигнаа рака судиите за пасивен напад, мораше да побара тајм-аут и да заработи време...нешто што не ми е јасно за тие 2 минути, е како по шутот при закана од пасивен, топката која отиде во аут им беше доделена на холаѓанките??? од таму јас кај што гледав, изгледаше како да удри во нивниот блок и да е чист аут за нас...цела публика се побуни, особено тие што беа најблиску, а од ракометарките и од клупата немаше ништо...ако може некој да ги најде тие 2 минути на видео па да видиме би било добро...затоа шо останавме збунети сите кој шо го видовме во живо тој момент...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom