Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Зорица е добра, ја пратам и за Металург... но премногу е храбра и тоа не чини. Нема толку силен шут (сеуште) а не се мисли многу да шутне и од 10 метри :)
Токму тоа што е храбра според мене е голем плус

Не го глеав цел меч, ама денес одбраната ни беше многу неорганизирана, а тренерот излезе со постава со која знаеше дека нема никакви шанси за изненадување.
Андрејева-Пецевска-Мечевска-Ѓеоргиевска-Охоланга-Кресоја-Ацковска
беше стартната постава,а ти со која мислиш дека требаше да почне???

Андрејева-Пецевска-Мечевска-Ѓеоргиевска-Охоланга-Кресоја-Ацковска
беше стартната постава,а ти со која мислиш дека требаше да почне???
Со Кастратовиќ и Пандев у напад :pos2:

Холандија ја победила Литванија и дома (очекувано). Значи во последните 2 натпревари ќе влеземе од 3 место...Литванија на гости и Холандија дома...Ако не можеме да ја победиме Литванија на гости, тогаш не ни заслужуваме да играме на Европско...Да се надеваме само дека сите ќе бида здрави до тогаш...

Холандија ја победила Литванија и дома (очекувано). Значи во последните 2 натпревари ќе влеземе од 3 место...Литванија на гости и Холандија дома...Ако не можеме да ја победиме Литванија на гости, тогаш не ни заслужуваме да играме на Европско...Да се надеваме само дека сите ќе бида здрави до тогаш...

Ако ја победимо Холандија дома,а Хрвативе не изгуба од нив тогаш идемо на ЕП.Камо да влеземо,и да биде незаслужено ипак толку ни е капацитетот за жал:toe:

Ситуацијата во групата е сега ваква:
1.Хрватска 8
2.Холандија 5
3.Македонија 3
4.Литванија 0

Со оглед на ова дури и ако Холандија дома ја победи Хрватска(Не верувам дека ова ќе се случи,Зовко најави победа)пак решавачки ќе биде натпреварот во Скопје со тоа што на Холанѓанките ќе им одговара и реми,а нас само победа:wink:

Тодоровска изјавила дека ќе се врати во репрезентација за да ги доигра последните два меча од квалификациите. Уште не е сигурно, проблем би била формата со оглед на фактот што скоро 4 месеци не е активна, ама рекла дека ќе почне да тренира, па ќе види како ќе биде...

Па со оглед на тоа што има околу месец за наредните дуели треба да почне поактивно да тренира :) Сепак, и без да тренира таа би била подобра од сите играчи што ги имаме на десно крило :)

Уф добра вест!
Ја очекуваме и подржуваме :)

Еве ги повиканите за собирот пред утакмиците со Литванија и Холандија

Голмани:

1.ТАЊА АНДРЕЈЕВА -Р.К.МЕТАЛУРГ СКОПЈЕ

2.МАГДАЛЕНА ХОФМАН СТОЈАНОВИЌ -Р.К.ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

3.ДИЈАНА НАУМОВСКА -HC ARION GRE
Крила:

4.НАТАЛИЈА ТОДОРОВСКА

5.ДРАГАНА ПЕЦЕВСКА -Р.К.БУДУЌНОСТ - Ц.Г.

6.ЦВЕТАНКА СРЊАКОВА -Р.К.ЖИТО ПРИЛЕП

7.МАРИЈА ПАПУЏИЕВА -Р.К.ЈАГОДИНА СРБ.
Бекови:

8.ЕЛЕНА ГЕОРГИЕВСКА -Р.К МЕТАЛУРГ СКОПЈЕ

9.ДАНИЕЛА НОВЕСКА -Р.К.МЕТАЛУРГ СКОПЈЕ

10.ДРАГИЦА КРЕСОЈА -Р.К.КИКИНДА - СРБ

11.БИЛЈАНА ЦРВЕНКОСКА -PDO SALERNO - ITA

12.МИРЈЕТА БАЈРАМОВСКА -Р.К.МЕТАЛУРГ СКОПЈЕ

13.ЈУЛИЈА ПОРТЈАНКО -HC ARVOR 29 - FRA

14. АЛЕГРА ОХОЛАНГА ЛОКИ -CFJ FLEURY LES - FRA

15.ЗОРИЦА ДЕСПОДОВСКА -Р.К.МЕТАЛУРГ СКОПЈЕ
Пивоти:

16.РОБЕРТИНА МЕЧЕВСКА -Р.К.МЕТАЛУРГ СКОПЈЕ

17. НАТАША МЛАДЕНОВСКА -Р.К.КАЛЕ КИЧЕВО

Резерви:

1.ДУШИЦА ГЕОРГИЕВСКА -Р.К.МЕТАЛУРГ СКОПЈЕ

2.ВЕСНА АЦКОВСКА -Р.К.КАЛЕ КИЧЕВО

3.АЛЕКСАНДРА ЗДРАВЕСКА -Р.К.КАЛЕ КИЧЕВО

Значи Тодоровска дефинитивно се враќа во репрезентација,се надевам ќе биде доволно спремна за игра на 2та натпревари :))

Портјанко се опорави? :vozbud:
Кога играме со овие?

Колку што знам на крајов на месецот се последните два натпревари :)

Ќе ги мачкаме на леб :)))

26 Мај Литванија на гости,30 мај Холандија дома !

Ок, утре е натпреварот против Литванија, а никој ништо овде не спомнал...Очекувам сигурна победа...Ако добро разбрав отишле 11 ракометарки плус 3 голмани...Портјанко, Бајрамовска, Црвенковска заздравија од повредите, Тодоровска се врати...Ако играат како што знаат нема да има никакви проблеми :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom