Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Охоланга можеби треба да добие шанса... но дефинитивно не треба да добие на мечеви за квалификации... Или на пријателски, или да си ја среди формата во клубот. Не треба да бидеме премногу чувствителни и да си играме со пласманот на ЕП. И Охоланга не знам колку даде за репрезентацијата, со оглед на тоа што 80% од времето кое го мина тука беше повредена. За Петковиќ, премногу лежерно си ја сфати позицијата селектор, на начин што биде нека биде, прво бевме елиминирани од мизерна репрезентација во квалификациите за СП, а и сега не покажува многу иако речиси секој месец има собири. Како може со репрезентација како Хрватска да се игра одбрана 6-0, сите бекови им се над 1.80, а нашата највисока ракометарка Младеновска има 1.78 :raz:

Ќе има пренос негде (мтв) или јок? :(

Ќе има пренос негде (мтв) или јок? :(

Спомна коментаторот дека ќе има и пренос од Хрватска, само незнам во колку почнува натпреварот. :jaj:

Во 18 часот почнува натпреварот... :)

Изгубивме 1:0 :(

Очигледно и Црвенковска нема да игра...Така прочитав...Се надевам на добар резултат, ама чудо ќе ни треба...

Очигледно и Црвенковска нема да игра...Така прочитав...Се надевам на добар резултат, ама чудо ќе ни треба...
Нема да игра, имала оток на зглобот и селекторот не сакал да ризикува...
И јас се надевам на добар резултат, ама исто така се надевам дека нема да останам само на надевам :)

Нема да игра, имала оток на зглобот и селекторот не сакал да ризикува...
И јас се надевам на добар резултат, ама исто така се надевам дека нема да останам само на надевам :)

Треба да се надеваме на добар резултат, за мене добар резултат е под 10 разлика(пораз) :)

Ќе видиме за 2саата што ќе напраат "избраничките" на Петковиќ

18-10 прво полувреме, колку за чудење пола голови ги постигна Охоланга(6 гола) :)

36-23 е конечниот резултат,но тоа не загрижува напротив многу ме радува денешниов натпревар од неколку причини:
Ја видовме старата Охоланга и добиваме одличен лев бек во Зорица Десподовска.Мора единствено да најдеме добар голман.

Зорица е добра, ја пратам и за Металург... но премногу е храбра и тоа не чини. Нема толку силен шут (сеуште) а не се мисли многу да шутне и од 10 метри :) Не го глеав цел меч, ама денес одбраната ни беше многу неорганизирана, а тренерот излезе со постава со која знаеше дека нема никакви шанси за изненадување.

Андреева не се ни трудеше овие 2 меча...
И баш сме фаци, само ние може да играме во исто време во напад со 3 десни бекови (Ѓоргиевска, Охоланга и Новеска):tapp:
а одбраната ни беше...no comment...

Со оглед на разликите во квалитетот и не изигравме толку лоша утакмица како што се чини по резултатот.Имавме и многу промашени зицери кај што не не следеше среќата.Него да се врати Портјанко и да си победиме со Холандија и Литванија.:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom