Македонска Kошаркарска Лига - Сезона 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Yeezus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А што сите младинските селекциии ни се последни во Б-дивизиите ? - Па за тоа сам треба да си поднесе оставка од морални причини. За неколку години ќе ги береме неговите „плодови“.

Па Соколи имаат ли лице да се бунат и да кажуваат тука басни. Па тие заклучуваат врати за навивачите си прават приватни забави на утакмиците, а ќе зборат з други, па јас да сум на ДИмевски местото одма би ги исклучил од лига. Пазете изјава на тој сељакот Јакимовски, кошарката се играла за спонзорите, е од тука по самото тоа како гледа на овој спорт е доволно јасно каков лингур е. И дека си тера само негови интереси, а не се замра за кошарката.
Зашто никој не се побуни кога Вардар го оптструираа, го пратија во трета лига никој а не кажа, се бунеа и предходно многу екипи ама тогаш на истиве им одогвараше се. Сеа изгубија една титула, па некако убрзано почнаа да работат за освојување на титулата, за да не се посрамотат.
Гледам погоре пишал Работничкил требало да лета во трета лига ради прекинот. Па таму требаше тој судиајта да добие доживотна забрана за судење на кошаркарски натрепвари бе, направи срамен потег по нечија директива, зашто го плукнале барал да се испразни трибината. У наши сали моќ покажуваат, а кај беше истиот тој судија во Чаир или и во Сарај коа се играше да прекинува утакмица и да бара празенење на трибините ради националситчки скаднирања, ама таму не смее да зуцне.
Е од такви како тој судиајта што го прекина дербито, како тој Јакимовски и клубови како тие Соколи ни пропадна спротот во Македонија, а од исти такви луѓе умешани во политката и државата ни отиде во неповрат.

И купишта криминал во Федерацијата, случајот Николов, блокираната сметка на федерацијата во износ од 300.000 евра и уште многу други работи. Овие работи се наталожени од поодамна.
Затоа е револтот и барањето за негова смена.
Да, со друг криминалец, Петар Наумовски, му ебам тоа гнидата кељава.
Тури му курот ако он треба да го мења Димевски, ми збориш за криминали а ги оправдуваш Соколи што иницираат смена на Димевски со друг Криминалец, тоа е контрадикторно до јаја.
Сеа незнам колку си свесен ти Пеце каква мувла шугава е, али ако си, нема резон да го тераш муабетов, исто срање различно паковање се.

Ти паκ од κај го знаеш Пеце? Тој ни е најдобаρ κошаρκаρ на сите вρемиња ценет е во стρанство па нели тρеба легенди да ни ги водат федеρациите плус и заρе и ќе влага во одбоρ баρем аκо не дρуго ρазбиρаат κошаρκа

Сумниво е се ова како одеднаш ги присобраа сите екипи и си најдоа одма кога ти е сакаат да стават не дека го сакам Димевски.

Да, со друг криминалец, Петар Наумовски, му ебам тоа гнидата кељава.
Тури му курот ако он треба да го мења Димевски, ми збориш за криминали а ги оправдуваш Соколи што иницираат смена на Димевски со друг Криминалец, тоа е контрадикторно до јаја.
Сеа незнам колку си свесен ти Пеце каква мувла шугава е, али ако си, нема резон да го тераш муабетов, исто срање различно паковање се.

Пеце нема да биде сам. Се составува тим што ке ја предводи федерација, а се спомнуваат имињата на Заре Марковски, Марин и Врба како членови на тој тим. Нема потреба да зборам што се тие луѓе за Мак кошарката, за разлика од Даниел кој има допирни точки само со криминал, но не и со кошарка.

Во моментов не гледам некое подобро решение и сега во овој момент дури и Миленко Неделковски е подобар кандидат од Даниел.[DOUBLEPOST=1426520128][/DOUBLEPOST]
Па Соколи имаат ли лице да се бунат и да кажуваат тука басни. Па тие заклучуваат врати за навивачите си прават приватни забави на утакмиците, а ќе зборат з други, па јас да сум на ДИмевски местото одма би ги исклучил од лига. Пазете изјава на тој сељакот Јакимовски, кошарката се играла за спонзорите, е од тука по самото тоа како гледа на овој спорт е доволно јасно каков лингур е. И дека си тера само негови интереси, а не се замра за кошарката.
Зашто никој не се побуни кога Вардар го оптструираа, го пратија во трета лига никој а не кажа, се бунеа и предходно многу екипи ама тогаш на истиве им одогвараше се. Сеа изгубија една титула, па некако убрзано почнаа да работат за освојување на титулата, за да не се посрамотат.
Гледам погоре пишал Работничкил требало да лета во трета лига ради прекинот. Па таму требаше тој судиајта да добие доживотна забрана за судење на кошаркарски натрепвари бе, направи срамен потег по нечија директива, зашто го плукнале барал да се испразни трибината. У наши сали моќ покажуваат, а кај беше истиот тој судија во Чаир или и во Сарај коа се играше да прекинува утакмица и да бара празенење на трибините ради националситчки скаднирања, ама таму не смее да зуцне.
Е од такви како тој судиајта што го прекина дербито, како тој Јакимовски и клубови како тие Соколи ни пропадна спротот во Македонија, а од исти такви луѓе умешани во политката и државата ни отиде во неповрат.

Иди легни си, покри си се, заспи си.

Последно уредено:
Пеце нема да биде сам. Се составува тим што ке ја предводи федерација, а се спомнуваат имињата на Заре Марковски, Марин и Врба како членови на тој тим. Нема потреба да зборам што се тие луѓе за Мак кошарката, за разлика од Даниел кој има допирни точки само со криминал, но не и со кошарка.

Во моментов не гледам некое подобро решение и сега во овој момент дури и Миленко Неделковски е подобар кандидат од Даниел.[DOUBLEPOST=1426520128][/DOUBLEPOST]

Иди легни си, покри си се, заспи си.
Стефчо, шу праиш ? :place: Не може нам нико ништа јачи смо од судбинеее :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Middle, Наумовски го боли ташак за мак баскетот колку што беше засегнат за успехот на МЗТ кога си ја реактивираше неговата кошаркарска кариера ... а позадината сите знаеме каква беше.
Преварант и хоштаплер е ќељавиов, секоја чест за успешната кошаркарска кариера ама како човек е гомно и само поради лајно-системот кој функционира моментално сеуште не е криминално гонет.[DOUBLEPOST=1426533384][/DOUBLEPOST]
Ти паκ од κај го знаеш Пеце? Тој ни е најдобаρ κошаρκаρ на сите вρемиња ценет е во стρанство па нели тρеба легенди да ни ги водат федеρациите плус и заρе и ќе влага во одбоρ баρем аκо не дρуго ρазбиρаат κошаρκа
Комшија ми е, секој ден кафе пиеме, ок, секој втор зашто во меѓувреме ја ебеше Маријана хостесана ...

@Mr.X
Па тие заклучуваат врати за навивачите си прават приватни забави на утакмиците, а ќе зборат з други, па јас да сум на ДИмевски местото одма би ги исклучил од лига.

Ќе те цитирам (прашам) само за делов...
А кој им дозволи да прават приватни забави извини молимте? Јас и ти да не го носевме законот или Димевски и компанија? Кој им дал право на Соколи, Мзт, Работнички, Торус, Свети Николе и остали да затвораат врати, да не пуштаат карти во продажба, да не пуштаат гостински навивачи и слично? Кој одлучуа какви песни ќе се пеат на трибините? Кој одлучува колкава ќе биде казната ако од трибините се слуша КФМ ЛОПОВИ??
Законите ги носи федерацијата. Федерацијата си носи правила, закони, статути врз кој основ клубовите реагираат.

@Mr.X

Ќе те цитирам (прашам) само за делов...
А кој им дозволи да прават приватни забави извини молимте? Јас и ти да не го носевме законот или Димевски и компанија? Кој им дал право на Соколи, Мзт, Работнички, Торус, Свети Николе и остали да затвораат врати, да не пуштаат карти во продажба, да не пуштаат гостински навивачи и слично? Кој одлучуа какви песни ќе се пеат на трибините? Кој одлучува колкава ќе биде казната ако од трибините се слуша КФМ ЛОПОВИ??
Законите ги носи федерацијата. Федерацијата си носи правила, закони, статути врз кој основ клубовите реагираат.
А пошто овие ги бираат кој ќе го наследи тоа сигурно ќе се смени ако го сменат овој.

Па дали ќе го сменат не знам, ама ЗНАМ кој го воведе, а тоа е ПОБОРНИКОТ за ,,враќање,, на публиката во ,,салите,,

А кандидатите, кои и да бидат, треба да истапат со програма со стратегија за подобрување на кошарката глобално, во секој аспект, а тоа го вклучува и она за кое што збориме погоре.

Middle, Наумовски го боли ташак за мак баскетот колку што беше засегнат за успехот на МЗТ кога си ја реактивираше неговата кошаркарска кариера ... а позадината сите знаеме каква беше.
Преварант и хоштаплер е ќељавиов, секоја чест за успешната кошаркарска кариера ама како човек е гомно и само поради лајно-системот кој функционира моментално сеуште не е криминално гонет.[DOUBLEPOST=1426533384][/DOUBLEPOST]
Комшија ми е, секој ден кафе пиеме, ок, секој втор зашто во меѓувреме ја ебеше Маријана хостесана ...

Сум слушнал секакви муабети за него, но овој момент е најдобро решение за таа позиција. Мислам дека во друштво на Марин и Заре би функционирал каде каде подобро, отколку Даниел со двата сателита Мерџановски и Леќич

Да не ме сватиш погрешно Даниел е гомно, но сметам дека човек кој е влезен у гомна со криминали не е решение за мак баскетот, без разлика што зад него има Кариериште ко кошаркар, има тука голема слика баш пред некој ден беше истата перточена во еден текст на нетов што кружеше, мислам од фан на МЗТ, не сум сигурен, ако го најдам ке го постирам тука.

Те разбирам.
Уште во Ноември наслушнав дека има некоја мини инцијатива за негова смена но, овој молел да го остават да го заврши мандатот до Февруари. Во Февруари на собрание сите очекувале оставка, овој ги фатил на неспремно и успеал да си го продолжи мандатот.
Информациите ми велат дека откако дознал за иницијативата отишол да моли дури и кај Грујо. Кога ке размислам, јасно ми е преку која линија стигнал дури до таму. Која пизда еј, до кај стигнал. . .

Претседателската фотеља била понудена на уште двајца бизнисмени, но овие ја одбиле на прва. In fact, федарацијата е блокирана за 300.000 евра, така да нема многу кандидати што ќе се нафатат.
Среќа што и овие прифатиле. Мислам дека Пеце во комбинација со Марин и Заре би функционирал добро баш поради двајцава.

Јасно е од кој потекнува иницијативата и се гледа дека има дебели политички игри у МКФ. МЗТ потикнува смена на Димевски,Карпош Соколи ВЕДНАШ прифаќа,а Струмица,Куманово и Работнички се против. Поочигледно амин. Како што кажав и некоја страна поназад,знам дека Пеце има неколку дилови со Коневски за парцели у Аеродром,така да очигледно е зошто е тој понуден за претседател на МКФ. Пеце исто беше пратеник од погодете која партија,па проценете сами. ФАКТ е дека требаат промени во МКФ,ама ако се менува нешто нека се менува на позитивно,а не една лоповска банда да се мења со друга и така во круг..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom