Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
ne lupaj sogledaj gi vo koja faza se sega igracite, doziveaa raspad na karierite site zaedno da gi soberis nema 10 tekmi kompletni da soberish, prosto e, bog da im dojdi trener na ovie sega sho se kakvi sho se im nema spas

Абе другар шо е лупање според тебе... Тоа што губевме од Бугарија и Грузија, тоа што едвај ја тепавме факинг Малта, што изгубивме добиена утакмица од Украина или ова Бинго денеска од Англија... Доста го браневте Боби ко да го измислил фудбалот... Сите овде вклучувајќи ме и мене бевме за Боби да го наследи Мрме, но доживеавме 90% да го бараме Мрме назад... Имаше блесоци и Боби со Италија, па би рекол и со Португалија изиграме машки, но во последната година што се случува... Губевме на време и од Андора со играчи од Бугарско првенство, но со Англија знаевме да изиграме... Ваква нула како денес немаме никогаш изиграно, еј па батето се извинува на нацијата и нема доблест да си даде отказ...
Пад имале играчите, па шо кур не проба со нови... Проблем ни е одбраната упорен е со Муслиу и Велковски... Па пушти ги Манев и Серафимов барем ке видиме колку вредат сигурно не се полоши од овие... Го пушта факинг Брдаревски бе па до играчите било... До Боби е до никој друг...

Абе другар шо е лупање според тебе... Тоа што губевме од Бугарија и Грузија, тоа што едвај ја тепавме факинг Малта, што изгубивме добиена утакмица од Украина или ова Бинго денеска од Англија... Доста го браневте Боби ко да го измислил фудбалот... Сите овде вклучувајќи ме и мене бевме за Боби да го наследи Мрме, но доживеавме 90% да го бараме Мрме назад... Имаше блесоци и Боби со Италија, па би рекол и со Португалија изиграме машки, но во последната година што се случува... Губевме на време и од Андора со играчи од Бугарско првенство, но со Англија знаевме да изиграме... Ваква нула како денес немаме никогаш изиграно, еј па батето се извинува на нацијата и нема доблест да си даде отказ...
Пад имале играчите, па шо кур не проба со нови... Проблем ни е одбраната упорен е со Муслиу и Велковски... Па пушти ги Манев и Серафимов барем ке видиме колку вредат сигурно не се полоши од овие... Го пушта факинг Брдаревски бе па до играчите било... До Боби е до никој друг...
ke go vidis i sledniot sho ke go zameni bobi i ko ke igrat manev u serafimov, pamti mi go postot :D

ke go vidis i sledniot sho ke go zameni bobi i ko ke igrat manev u serafimov, pamti mi go postot :D

Не викам дека нема да е така... Сигурен сум и дека пак ке пцуеме, но барем ке има доблест да каже еве пробав, доста беше со третолигашки играчи овие играат... Но ваков блам како денес и од морални причини да не поднесеш оставка кога тоа од тебе го бара 95% од нацијата и така арогантно да се понашаш во најмала рака е идиотски...

Стојчевски од Жилина ни е најстандарден дефанзивец во моментот, само тој игра на секоја утакмица.

Aj ај си го барате со боринче и вие.. Ќе ви го донесат сега Ќатип Османи тако звани Ќато..
Еден па фраер се правеше овде се засмејувал за Мрме..

Нема зима за овие, ќе пукате овде на тастатура а после тоа со Италија и Англија кога ќе играме, ќе крцка градски.

Јбг 7-0 ојдоја на шопинг и да молат да сменат дрес а сер Боби нека шета кучиња се изгуби одамна (уште на исланд)и шо е најлошо во иднина ќе бидиме уште полоши од денес и распад систем толку ќе биди од фудбалот од северна но пак ќе речам единствен спас е само готови играчи од дијаспората оти овде сите се инвалиди мислам на тренери да направат играч или некое дете да си оди мал да има среќа да успее трето нема ни смена на ффм ни селектор ни други да сменат играчи било шо нема да не спаси ќе треба години да се смени сликата но едно ќе речам не можи сите да бидат Елмаз но сите може да бидат динамо киев на лобановски и да трчаат 90 минути како будали во тоа никој не можи да разубеди барем да имаме физичко спремни деца ако не друго и со еден два добри играчи да надополнуваме но за тоа треба работа од 16 и помали години!

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Без разлика кој какво размислување има, после ова, едноставно мора да се понуди оставка. Се друго е несовесно. Дали ќе се прифати, дали се има подобри опции, се тоа се други дебати. Ама мора да се каже, ја сум одговорен, превземам обврска. Ова - ја не сум таков карактер да се откажувам, ми е несериозно однесување, и за срам.

Оваа утакмица и немаше некое преголемо значење, со оглед дека Англија сигурно ќе заврши прва во групата - и нека си тера со 7 победи до ноември месец. Да, боли тоа што прв пат примаме 7 гола и дека е овој најлош пораз, дека играчите не ни шутнаа и дека апсолутно ништо не се изигра. За селекторот - ако е да се земе македонска опција, подобро нека си остане Милевски - подобар тешко! Само не знам што би очекувале од странец селектор. Ми се смешни сите оние коментари како Боби бил најлош селектор и се повторува истиот муабет како и за Чеде Јаневски (еве ако го сменат Боби, нека го вратат Чеде... друг, не фала) - тогаш публиката го исквиркуваше дека го изваде од игра вечниот талент Бабунски, божем Роналдо го извадил од терен.
Се надевам есеноска тимот ќе се комплетира. Да се вратат Костадинов, Чурлинов, Миовски, да се освежи одбраната која чкрипи, играчиве да си фатат место и да почнат да играат во клубовите, па свежи да изиграме со Италија и Малта.

Ме радува овој менталитет, искрено. После 7-0 излегува селекторот и вика „нема да се предадам“. Тоа е тоа што се бара, да им покажеш дека не можат тие да ти дадат толку голови колку што ти си подготвен да поднесеш и да продолжиш напред. Само храбро Сер Боби и останатите од ФФМ, па и нови рекорди да си дочекаме. Нема предавање!

Ништо нема да смени една оставка. Процесов е многу поголем од еден човек и не е ова обично техничко, фудбалско прашање, па ај нов тренер, две три освежувања и нов систем и пичиме.
Слободен пад е ова и ќе мора да се истера мушки, до крај, за да после, ако се има среќа и воља, нешто би се градело од нула.

Имаат среќа што следна дома ни е против Италија па ќе се напуни стадионот ради нив. Инаку треба никој да не им отиде на стадион, за инат. Мизерија сме на секое поле. Има ли начин како да се спасиме од љочкиве од државава? Макар останале само со Берово и Пехчево како градови. Сѐ што допреа уништија. Не дека не е крив и македонецот што им се продава за ич пари...

Имаат среќа што следна дома ни е против Италија па ќе се напуни стадионот ради нив. Инаку треба никој да не им отиде на стадион, за инат. Мизерија сме на секое поле. Има ли начин како да се спасиме од љочкиве од државава? Макар останале само со Берово и Пехчево како градови. Сѐ што допреа уништија. Не дека не е крив и македонецот што им се продава за ич пари...

Да имало лесен начин да се ослободиме од нив, сигурно немаше да чекаме пораз од Англија на фудбал за да стапи тоа во сила :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom