- Член од
- 13 јануари 2013
- Мислења
- 1.537
- Поени од реакции
- 1.172
Сеа кога има ждрепка за да се формираат групиве?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
A ti i go imase merakot poso nali komsika ti e..Он е, сликан со Кире Маркоски кој е дечко на ќерка му. Стек жолта Штампагниев.![]()
Мислиш она мене... хехеA ti i go imase merakot poso nali komsika ti e..
Togas go zatvorija od inaet kon Komiti za da ne ima pomala brojka koja sto ke pee protiv FFM a ne po nekoj propisi,iako sum i jas da se zatvora 10-15min pred pocetok ali kaj nema gledaci pak uste toa da go napravatдруже, на стадион не се иде на 15 минути пред почеток. не може туку така да ги отворат вратите и да пуштат цела толпа. прво треба секој карта да покаже, второ треба секој да се претресе. ама Македонецот не е научен на култура, сака на 5 мин пред почеток да влезе и после се жали на гужва затоа што уште 10 илјади како него сакаат да влезат на судиски свиреж.
а да не зборам па за гагаџиине што идат намерно покасно за демек да ги пуштат оти натпреварот бил веќе почнат!
Супер Купот ќе си биде организиран по правила и прописи кои ги налага УЕФА, а воедно и лица од УЕФА ќе бидат тука кои ќе учествуваат во организацијата на самиот ден. до народот е како ќе се покаже.
за некој натпревар вратите на стадион се отвораат 2 и пол саати пред почетокот, а сите сакаат да влезат на 10 мин пред почеток. па Германија да организира нема да влезат.
јас да сум во ФФМ ќе го затворам стадионот на 10 минути пред почеток, ко што направија лани за Суперкупот, па кој не влегол - памет за друг пат!
1 ДекемвриСеа кога има ждрепка за да се формираат групиве?
За редиците пред стадион и влегувањето на истиот ние самите сме криви и никој друг.Убаво пиша некој поназад,ќе се налока ракија и пиво во кафана,ќе се наждере ребра,ќе ја измасти маицата и десет минути пред да почне утакмицата доле пред влез ќе си бира семки,сончоглед и кикирики и ќе се ценка со продавачот,ќе прават муабет за временска прогноза.
Се знае бе луѓе,на секоја утакмица минимум половина час пред да почне утакмицата треба да си влезен на стадион,да си го најдеш местото според карта и тоа е тоа,чекаш да почне утакмицата.
Јас со чичко ми кога бев,тој од Австралија беше дојден и баш играа Работнички-Рубин,ме тераше да го носам на стадион,сакал да го види стадионот и да гледа фудбал.Го спакував уште два саати пред да почне утакмицата,седнавме во кафанче пошо почна да врне да истура,си ебавме мајката од дождот,дрмнавме по едно пиво и 40 минути пред да почне утакмицата веќе имаше редици народ пред сите влезови,се зачуди човекот зошто не оди побрзо процедурата бидејќи тој навикнат на тоа рагби глупостите што се во Австралија да влегува брзо и без проблем и ми вика “ова кај нас го нема,не смее да има буткање и создавање нервози меѓу публиката,оди Се брзо и глатко бидејќи специјални лица има на влезовите и позади нив,нема џандари и секјурити како што е тука,да се изгубат за две минути и да создадат нервозна маса народ која секој момент може да пукне“.Имало некоја хиерархија кај тие луѓе што работат на влезовите,се знае кој прегледува карти,кој ги кине,кој претресува човек,кој прибира сомнителни луѓе и Се тоа.Кај нас баш е обратно,еден ист човек и гледа карти и кине карти и претресува и поради тоа се создава неред уште на самиот старт.
Ама ок бе,ние повеќето научени на бетон лига,гагање на влез преку познаници,висења по автобуси и ѕидови,па прескокнување огради и сите останати пропратни елементи![]()
Брат, контрадикторен сиПрвиот и вториот пасус ти се сосема спротивни.
Еве ти кажаа, уште од 6 саат имало голем дел од публиката што била дојдена пред стадион, а последните влегоја у 7:05. Па немој да ме јебеш бре, саат време за да влезе 20.000 публика?
На јужна беше отворена само една факинг врата. После им текна да отворат уште една, ама таа шо беше накај исток ставија ограда (од некоја си причина).
Не спорам за тоа дека треба да се оди порано, ама смешно е за ваков натпревар кога очекуваш +10 000 народ да ги пропушташ низ една врата.
Вчера дополнителен застој беше и со маршот, пола улици затворени и еден саат пред натпревар да си тргнел ќе стигниш 5 минути пред едвај.
Не зафркавај, на 30-45 минути пред утакмица веќе имаше огромна гужва. Една работа е што е очајно лошо испланирано при изградба, па има само 4 влеза за стадион од 30+ илјади, друга работа е што западна и источна трибина воопшто немаат свои влезови, а аматериве вчера па и на тие малце влезови, имаа отворено само 2 вратички. Па стави повеќе луѓе, отвори ги скроз вратите, може цел тој процес да иде многу побрзо. И на крај у таа нервоза и гужва нит ме претресоа, нит карти проверуваа, можев да влезам без карти со 3 бомби у мене. И јас сум против тоа да се иде на 5 минути пред почеток, ама ете вчера и дожд имаше, ќе те фатат гужви, паркинг блиску до стадион немаш и не секој може да стигне пред стадион саат и нешто пред почеток на утакмица. Очајна организација, можам да замислам што би се дешавало Вардар да игра против некоја екипа која ќе донесе навивачка група, па два влеза да бидат само за навивачките групи..
Togas go zatvorija od inaet kon Komiti za da ne ima pomala brojka koja sto ke pee protiv FFM a ne po nekoj propisi,iako sum i jas da se zatvora 10-15min pred pocetok ali kaj nema gledaci pak uste toa da go napravat
На јужна беше гужва. У 6 почна да се прави а немаше многу луѓе уште на првата ограда каде што стои еден и изиграва шериф ја кочеше работата не може бе сите да влагаат у отвор од 1 метарНакај 18:00-18:10 на влезот за северна и источна влегов на стадион како да сум дома, за неполна минута бев на трибина. Тоа време на стадионот што се вика немаше жив човек, а до почетокот на утакмицата имаше влезено едвај 50% од тоа што беше накај 19:00 кога скоро и да се наполнија северна и јужна трибина. Тоа од прилика би значело дека после почетокот на утакмицата дојдоа околу 10.000 луѓе.
Што се однесува до утакмицата ќе кажам само секоја чест за дечките и селекторот. Како тим делуваат одлично, а колку од овие играчи имаат квалитет за А селекција ќе видиме во иднина. Според мене не повеќе од 4-5 играчи, но тие ‘‘црни‘‘ муабети да ги оставиме за понатаму.
п.с За тоа дека е катастрофално направен стадионот со 1000 скали пред влезот и заеднички влезови за централните трибини и трибините позади гол се сложувам.