Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Одлична колумна која ја прочитав,добри коментари за Мак Фудбал и сите случувања.Миленко did it,again.

http://dudinka.mk/?p=1840
Ја погоди миленко, до делот на најновиот претседател, после почна да го вади, демек ова, демек она му фали или другата година ова време ќе бидеме прваци, само да почнат да играат.
Губиме од Луксембург т.е самите играчи ја имаат продадено утакмицата да биде нерешено, но ете среќата ги посака во последните моменти.
После ваков пораз, претседателот на ФФМ треба да му даде отказ на селекторот и цела постава на репрезентацијата и на заменикот да му рече само фудбалери од првата лига што имаат стандардна минутажа, а оние си продолжија по старо.

„Кога дојдов за претседател, на мојот прв меч со Хрватска во Загреб, разговарав со Сребриќ (долгогодишен ген-сек на ХНС-н.з.), прво што ми посочи е дека во оваа работа, се што се смета се резултатите на А-тимот. Сега од оваа перспектива сето тоа е точно. Јас ги знаев состојбите кога доаѓав, вложивме максимум за да создадеме услови, да направиме млади категории, програми... Акцент беше насочен таму. Белгија 12 години ја чекале оваа генерација да стигне до тука. Ставиле акцент на тоа. Јас очекував да имаме ваква дупка, ваков пад. Оваа работа со млади не се прави преку ноќ. Свесен сум дека во моментов сме слаби, лоши резултати и никој не е задоволен. Најмалку фудбалерите, и на нив кариерата им зависи. Јас сум убеден дека секој ќе даде сѐ од себе за да се поправи. Ние сме сервис на сите селекции, се трудиме да им ги овозможиме најдобрите услови, услови кои до сега ги нема – подготовки, мечеви, софистицирана опрема, буквално сѐ за тренинг. Сепак, базата е во клубовите и се трудиме да направиме соработка со нив, добро да се работи во младинските категории во клубовите. Тој процес е долг - сѐ си треба време, си бара трпение...“, рече Ѓорѓиоски.

Додека го читав ова си викам ''леле каков ремет ќе јадам за моиве ставови јас го правев човекот ненормален тој уствари си е свесен за работиве''.
Кооогаа стигнав до Белгија повторно си го повратив мислењето.
Е па шефе? Ако се резултатите мерило што чекаш?
Како филмови човече со Белгија споредба прави овој не е нормален еј. Треба ние 12 години да го чекаме него и да каскаме. Кои млади бе пријателе ти одат децата да тренираат ракомет, карате и баскет. Идат по играорни ќе ти прати некој родител фудбал да му игра детето у мизерниве клубови. Кој ми гарантира дека за 12 години може нешто да биде?
Ова со академииве, со спортскиве опреми, со терени може и некој што никад не играл фудбал да го изменаџира и да го спроведе. Од дома некој да го донесеш ќе го спроведе тоа. Праел терени, давал чуњеви, маркери, дресови, фудбали...јак штик.
И самиот си кажа. Претседателот на ФФМ е на чело заради РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА. Точка. Не ни прави филмови нас тука Белгии, Словачки, Чехо-Словачки. Немаш резултати со Репрезентација? ЧАО. Не праам муабет.

„Кога дојдов за претседател, на мојот прв меч со Хрватска во Загреб, разговарав со Сребриќ (долгогодишен ген-сек на ХНС-н.з.), прво што ми посочи е дека во оваа работа, се што се смета се резултатите на А-тимот. Сега од оваа перспектива сето тоа е точно. Јас ги знаев состојбите кога доаѓав, вложивме максимум за да создадеме услови, да направиме млади категории, програми... Акцент беше насочен таму. Белгија 12 години ја чекале оваа генерација да стигне до тука. Ставиле акцент на тоа. Јас очекував да имаме ваква дупка, ваков пад. Оваа работа со млади не се прави преку ноќ. Свесен сум дека во моментов сме слаби, лоши резултати и никој не е задоволен. Најмалку фудбалерите, и на нив кариерата им зависи. Јас сум убеден дека секој ќе даде сѐ од себе за да се поправи. Ние сме сервис на сите селекции, се трудиме да им ги овозможиме најдобрите услови, услови кои до сега ги нема – подготовки, мечеви, софистицирана опрема, буквално сѐ за тренинг. Сепак, базата е во клубовите и се трудиме да направиме соработка со нив, добро да се работи во младинските категории во клубовите. Тој процес е долг - сѐ си треба време, си бара трпение...“, рече Ѓорѓиоски.
Ги знаел состојбите ?
Ако ги знаеш состојбите ќе земеше играчи од само прва лига, па колку и да се лоши сигурно нема да изгубат од Луксембург и нема да ја продадат утакмицата. Со другите репрезентации и не е толку битно каков резултат ќе извадат, битно да играат храбро.
Во право е што вели процесот е долг т.е да дојде некоја надежна генерација што ќе игра барем бараж, ама да губиме од аматери е недопусливо барем за земја како нашата која има "победено" со Англија 2-2 и рамо до рамо играно репрезентации што биле во топ 20 на фифа иако имаат изгубено.

Фудбалската федерација на Македонија официјално прими допис од Уефа во кој стои дека се поведува постапка против Аријан Адеми, репрезентативец на Македонија и фудбалер на ФК Динамо поради позитивен допинг тест. По повод постапката која ја отвора УЕФА, свое соопштение прати и ФК Динамо во кое стои:
- Официјално ги примивме резултатите од допинг контролата по натпреварот од првото коло во Лигата на Шампионите против Арсенал и дека нашиот играч Аријан Адеми беше позитивен на допинг тест и против него УЕФА отвора постапка. Според правилата на Уефа ФК Динамо не смее да дава коментари додека трае дисциплинската постапка и додека не биде готов наодот од Б контролата. Аријан Адеми во последната година шест пати беше тестиран и секој пат наодот беше негативен. Исто така играчите од почетокот на сезоната повеќепати беа тестирани од страна на Уефа и хрватската антидопинг агенција и наодите секогаш беа негативни. Кога ќе имаме повеќе информации ќе ги известиме навивачите и јавноста.

Абе сфаќам ја спортист, ама да ја рамниш Македонија со Белгија е апсурдно!
-Ах бре Илчо, Белгија го има Андерлехт,Гент,Бриж и др. клубови, кој имаат прекрасни услови, од вештачки треви до п.м. ја сеа го видов комплексот на Вардар во Хиподром, единствен кој има какви-такви услови(до сега немал), ти си веќе 4-5 години на чело, а немаш успех по значаен со у16 не па со А-репрезентација ќе имаш, ти да имаше прогрес во играта, сите Албанчиња, и Македончиња кој што не одбиваат сега ќе играа за нас. Имам едно прашање на кое што мислам дека го знам одговорот ама ќе треба да се консултирам со некој тука, зошто ти како претседател на ФФМ дозволи Давид Бабунски да не направи по сериозен прогрес, не го викаше, мислеше некојси играч од Металург или Брегалница е подобар од него, зашо не играл стандардно во Барса Б, или вистинската причина е тоа што детето на 19години поднесе жртва и јавно те критикуваше, а ти му се одмаздуваше, Се се враќа мајмуне!

делат бесплатни билети по фудбалските клубови па ќе има некоја илјадарка публика, али шо помалку толку подобро

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Ја незнам што не резилат што ќе играат, па посилен отпор ќе им пружи некој клуб од трета лига.

По сите помлади категории поделиле гратис влезници од клубовите,нормално е тоа уште малите деца останаа да ги лажат,да ги гледаат тие мизерни дрва.
Вчера изгледав некој хајлајтс од Фарски Острови,тие за нас се Шпанија и Германија од најдобрите денови,за другите да не ни коментирам...

Macedonia (4-2-3-1): Pacovski - Brdarovski, Sikov, Ristevski, Zuta - Alimi, Petrovic - Askovski, Hasani, Ibraimi - Ilijoski.

Тоа е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom