Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Абе што ги фалите б, изиграле добро против Шпанија, па преку таквото ако изиграле добро против Шпанија, трчале многу, па против нив и јас ќе трчам за да се докажам, а заборавате срамот од пред 3 дена да им ебам крвта, и што ние ќе чекаме сеа само против Шпанија да играме за да се покажат овие дрвцава у репрезентација, абе се на клоци бе да се дигнат пичка им матерна, само не срамат, они вчера не играа за репрезентацијата и за дресот, туку за самите себе да се докажат демек се некој квалитетни играчи. Море нека си ебат мајката сите. Зашто против Луксембург не беа така растрчани.

Епа истиов човек го уби од молење пичката Иниеста да се сликаат додека се загреваше, да му ебам кепецот

Не го забележав тоа, искрено. Играхими и пред да му го даде дресот, збореше нешто со човекот, па овој се растажи.

Едно време селектор беше Среќко Катанец, а претседател на ФФМ Харалампие Хаџиристески. Е а фудбалската репрезентација беше на 40 место на ФИФА ранг листа, сега знаете кога ќе го достигне тоа никогаш.

lele lele, sto ste smesni ti i tvoj Puno. Pazi tamu da ne bide koj se smee posleden...

Абе сеа са велесила па и ти, немој со нив. Наеднаш ептен духовити станаја :)

Не се палете ко мајмуни по банана!

Видеото беше постирано од македонец на фејсбук, а исто така и овде на форумов многу пати е постирана оригиналната верзија на тој глупиот коментатор.
Немав никаква намера да испровоцирам никого, не знам што се палите.

Untitled.png

Милошевски на гол или Јане Николовски, десен бек Лазаревски, лев Попов или Петров, позади Игор Митревски, Седлоски, Николче Новевски, средина Аце Митревски, Јанчевски, Трајчев, Шумуликоски, Славчо Георгиевски, Шаќири, напред Илчо Наумовски, Мазнов, Пандев и Стојков.
Селектор: Сречко Катанец

Никогаш мислев дека нема ова да го кажам ама ми фали оваа репрезентација. Со Русија на Градски на старата север 2006 та Ноември, измрзнав како куче. Еее до кое дереџе стигнавме. Ко дете живеев за репрезентација, секоја утакмица патот до стадион со татко ми и дедо ми мислам дека до крај на живот ќе ми биде вмрежан патот до оној крш од стадион. Не сум учел за тест у школо од што сум мислел на утакмицата дека треба да одам на стадион. Ееејјј живеев за репрезентацијата. Плачев дома памтам кога Турците ни ја свртеа. Се дерев на тераса кога Ставревски им го збрца на Ирците за 1-1 на Градски. За ремито со Англија со татко ми запаливме кола со знамето качен на прозор 12г. дете бев, у Центар беше лом на Рекорд сите со коли излезени беа стоеа сите. Ги чувам картите од Чешка, Холандија, Романија... Прва утакмица што сум ја гледал во живо 1998 или 99 со Хрватска на север. Па со Јужна Кореа пријателската, Босна, Украина со Шевченко, Нигерија со Кану (кога снема струја на стадион), со Андора кога дојде Руслана на стадион беше -46 и уште памтам дека пижами носев одоздола да не ми е ладно (класика :) ). Чоече го немам истото чуство како тогаш. Па овие се дрва сите до еден бе. Како деца да сакаат мак клубови и репрезентација кога овие се живи пацери? Како? Престанав да си ја сакам репрезентацијава не ми се верува. Порано се знаеше. Џиџи го форсираше Чадиковски...удри по него. Исто и за Шумуликоски. Бог те мазо овие двајца го имаат измислено фудбалот за ова дрвава што се нарекуваат фудбалери бе? Игор Саша Николовски и Ставревски играа позади, средина Ѓузелов, Треневски, Тони Мицевски... Ееејј позади ни играат Шиков и Мојсов алооо?
Шчо напраивме кажал еден наш великан на времето и имал право. Сами сме си криви што ја упропастуваме кај нас една од најубавите работи на светот.

Последно уредено:
Море мамицата да им ја ебам и на нив, најлошо потрошени пари во животов ми се 500-те денари за Македонија-Русија и 300-те за Македонија-Финска :popce::oftopik:

E сеа за инает можеш гомна да јадеш. :D Барем за тие играчи колку-толку вредеше да бидат дадени парите.
За овие треба да е слободен влез на стадион, а не цени од 200 до 500.

Море мамицата да им ја ебам и на нив, најлошо потрошени пари во животов ми се 500-те денари за Македонија-Русија и 300-те за Македонија-Финска :popce::oftopik:
Се сеќаваш колку катастрофални бевме кога ни беше Слободан Сантрач тренер? :pos:[DOUBLEPOST=1441898989][/DOUBLEPOST]Колку и да бевме слаби сепак имаше некој шмек порано репрезентацијата и пак не се откажувавме од нив така лесно за разлика од сега каде политиката му еба мајката на фудбалот, или пак можеби дека бевме деца па интересно ни неше....

Се сеќаваш колку катастрофални бевме кога ни беше Слободан Сантрач тренер? :pos:[DOUBLEPOST=1441898989][/DOUBLEPOST]Колку и да бевме слаби сепак имаше некој шмек порано репрезентацијата и пак не се откажувавме од нив така лесно за разлика од сега каде политиката му еба мајката на фудбалот, или пак можеби дека бевме деца па интересно ни неше....
Сани бој :D
Ни ја донесе единствената победа на гостински терен (кај Ерменија 1-2 кај репрезентација поразлична од рекреативните на Малта, Лихтенштајн и Андора :D
Со Романија на Градски одигравме добар меч, Мазнов даде гол од 100 шанси што имаше, ама еден ист играч од Романците на два пати не обработи и ни здрви две голчиња.
Со Финска тоа беше класично демолирање. Топка не пипнавме, половина не поминавме. Не ми се верува дека дадов 300 денари за да гледам таква мизерија :anco:

После мислам дека го замени Бабунски и изгубивме 5-1 во Хелсинки. Ама затоа извадивме 0-0 против Холандија на гости :ojeaa:

Од сегашна перспектива ми личи дека исти курац сме биле од секогаш, само што тогаш сме биле мали и не сме разбирале :icon_mrgr: Додуша голем фактор има појавата на интернетот, поасалната телевизиска понуда итн. Кај сум знаел јас како мал каков фудбал се играло во странство :icon_mrgr: Три програми фаќав, едвај ако фатев Англиско, Шпанско од време на време и ЛШ :icon_mrgr:

Од увек сме биле камења, коа ќе ми текне дека со години незаменлив везњак ни беше Игор Јанчевски, црева ми се превртуваат. Патарушката паѓаше на трева по секој додир со топка. Ама никогаш волку ужасни не сме биле, порано бар во секоја генерација имаше бар два-тројца стварно квалитетни фудбалери, поготово дефанзивци.
А и сите сега поднаучија да играат фудбал, па ни тоа не ни иде во полза. Нема репрезентација што може да бидеме сигурни дека може да ја плеснеме саглам . :D

Селекторот на македонската А репрезентација, Љубинко Друловиќ го објави списокот на фудбалери на кои ќе смета за квалификациските натпревари против Украина на 9. октомври на Националната арена “Филип Втори“ и против Белорусија на гости три дена подоц
За двата, последни натпревари од квалификациите за Европското првенство во Франција 2016 повикани се 22-ца фудбалери. Во најдобриот националниот тим за прв пат е повикан Давид Митив Нилсон од шведски Норчепинг, а по 16-ет месеци во репрезентацијата се враќа Иван Тричковски.
114838SPISOK-UKRaINa-BELORUSIJa.JPG

http://sportmedia.mk/kosharka/domas...ezentativcite-bile-somnitelno-birani-pa-zatoa

Еве во кошарката некој испадна и јавно кажа,како е и што е со младинските категории,во сениорската нема ни многу играчи за такви работи,еве сега не се 30% ама 50 се сигурно таму.
Доколку се направи ова во ФФМ дали процентот ќе биде 85 или 90% нијанси ќе одлучуваат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom