Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Јаоо, а вие очекувавте победа со 5-6 гола разлика, да веземе по теренот и играта да ни биде микс од Реал, Барса, Дортмунд и Барен! :vozbud:
Не викам дека одигравме нешто прекрасно, ама јас не ни очекувам да играме како Шпанија, така да, битно е да се искористуваат и они малку шанси кои ќе се создадат.[DOUBLEPOST=1394050391][/DOUBLEPOST]
Ма и фудбалска велесила да станеме, знаеме дека Скопјани одат на Филип Втори само кога играме против силна, звучна репрезентација(Шпанија, Англија, Холандија...) :)
Ајде бе? Ирска, Хрватска, Србија, Белгија, све велесили, шта да ти причам :LOL:
На никоја од овие немало под 20,000, евентуално 15.

На едно квалификациско коло од ЛШ цел стадион се напуни и тоа на исклучително неатрактивен противник.

Фалат резултати, да видиш после како публиката ќе почне да доаѓа на утакмици.

Јаоо, а вие очекувавте победа со 5-6 гола разлика, да веземе по теренот и играта да ни биде микс од Реал, Барса, Дортмунд и Барен! :vozbud:
Не викам дека одигравме нешто прекрасно, ама јас не ни очекувам да играме како Шпанија, така да, битно е да се искористуваат и они малку шанси кои ќе се создадат.[DOUBLEPOST=1394050391][/DOUBLEPOST]
Ма и фудбалска велесила да станеме, знаеме дека Скопјани одат на Филип Втори само кога играме против силна, звучна репрезентација(Шпанија, Англија, Холандија...) :)
Тука си во право пријателе, да не излезе како навреда ама се коментира на форумот вака така фудбалот, игра репрезентација трибините празни. Зошто?? Што ќе седиш на форум и ќе коментираш за репрезентација иди на трибина дај 100-200 денари гледај утакмица, макар па и 5:0 да изгубиме. Ова важи за сите што се од Скопје, не сакам да навредам никој ама бар коа си во можност одете на стадион.

имало господ, па и ние се радуваме на победа, макар и над Латвија. Како и да е, без некои „ѕвезди„ било многу подобро. Иако беше пријателска, без вредна утакмица ќе кажам Браво момци, идемо даље. Дајте ни ги шпанците да ги искашламе.

имало господ, па и ние се радуваме на победа, макар и над Латвија. Како и да е, без некои „ѕвезди„ било многу подобро. Иако беше пријателска, без вредна утакмица ќе кажам Браво момци, идемо даље. Дајте ни ги шпанците да ги искашламе.

Јас се запрашувам, дали некој воопшто се израдува на оваа победа ?

Тука си во право пријателе, да не излезе како навреда ама се коментира на форумот вака така фудбалот, игра репрезентација трибините празни. Зошто?? Што ќе седиш на форум и ќе коментираш за репрезентација иди на трибина дај 100-200 денари гледај утакмица, макар па и 5:0 да изгубиме. Ова важи за сите што се од Скопје, не сакам да навредам никој ама бар коа си во можност одете на стадион.
Шкотска, Велс, Хрватска не се веле сили па пак имаше голема посетеност. А за ова ти кажувам еднаш да отидеш на таква утакмица и стварно изгубат 5-0 и глеаш дека се флегми и за к.р не ги бива зашо да идеш да гледаш и да се нервираш?

Шкотска, Велс, Хрватска не се веле сили па пак имаше голема посетеност. А за ова ти кажувам еднаш да отидеш на таква утакмица и стварно изгубат 5-0 и глеаш дека се флегми и за к.р не ги бива зашо да идеш да гледаш и да се нервираш?
Последните 5-6 години додека бев по Скопје одев на скоро сите утакмици на репрезентацијата дали 2-3 натпревари имам пропуштено. Сме губеле, се влечеле по терен не се замарале, се расправале и многу пати сум велел нема шанси повеќе да идам да ги гледам али пак сум одел. Али ок го поштувам секое мислење, секој си има различна гледна точка на работите.

Krste Velkoski, koji je u januaru stigao u
ekipu sa Koševa, već je uspio da uđe u
istoriju koševskog premijerligaša.
Naime, Velkoski je svojim debijem na
utakmici između reprezentacija Makedonije i
Latvije, kada je u 80. minuti zamijenio
Tričkovskog, postao prvi igrač FK Sarajevo
koji je reprezentativac strane države.

:pos:

Јас се запрашувам, дали некој воопшто се израдува на оваа победа ?
Ја гледав во Бруклин во Сити Мол и никој не се ни сврте на головите на нашиве. Преку таквото и таквата ни е на сите да дигаме морал само на пријателски. И ај бе не зборете се полнел стадионот само на велесили, се полни секогаш кога играме добро. Никој не го плукаше Чеде како Вори што збори, тоа на Филе тајфата беше што ги нас`ска дека го хејтал Бабунски, колку што знам сите го бранеа зошто конечно по толку време имавме каква таква игра. Памтите против Ерменија кога молеа копуците да не свири публиката? Тогаш полн беше стадионот ама тој натпревар ја прели чашата и имаше штама додека не почна Чеде да прави нешто.

Ја гледав во Бруклин во Сити Мол и никој не се ни сврте на головите на нашиве. Преку таквото и таквата ни е на сите да дигаме морал само на пријателски. И ај бе не зборете се полнел стадионот само на велесили, се полни секогаш кога играме добро. Никој не го плукаше Чеде како Вори што збори, тоа на Филе тајфата беше што ги нас`ска дека го хејтал Бабунски, колку што знам сите го бранеа зошто конечно по толку време имавме каква таква игра. Памтите против Ерменија кога молеа копуците да не свири публиката? Тогаш полн беше стадионот ама тој натпревар ја прели чашата и имаше штама додека не почна Чеде да прави нешто.
Ало не грешам тоа неше натпреварот кога се сканндираше ''играјте мајмуни, играјте мајмуни'' :D

Ало не грешам тоа неше натпреварот кога се сканндираше ''играјте мајмуни, играјте мајмуни'' :D
Тогаш се молев да го промашиме пеналот зошто незаслужено ќе беше Ерменија да не си оди со 3 бода, не изрешетаа со шанси, контри...

Играта нема да ја коментирам зашто јас неам големи очекувања..за големи очекувања треба да се има големи играчи у екипа :)
затоа нешто за коментаторите...
деби направи еден наш на 23 год и коментаторот вика тој бил нашата надеж итн (бар за мене до 20г ако некој не се пробие, тешко понатаму дека ке биде нешто вау)

следно кажаа по квалитет дека сме биле тука негде со летонциве :icon_lol:
али врвот беше кога рекоа за селекторот на летонците дека тој се изборил за жешкото столче... као за којзнае која репрзентација да се збори :pos:

П
Тогаш се молев да го промашиме пеналот зошто незаслужено ќе беше Ерменија да не си оди со 3 бода, не изрешетаа со шанси, контри...

Зафрканција настрана, мислам дека беше наместена таа со ерменија .
Се изрешетаа со шанси , ама види каква поставеност имавме и што правеше одбраната на 40 метри од голот ???
ќе завршиме претпоследни на квалификацииве, а од наредните најверојатно и на дното,онака рутински без стресови.
Освен бабунски од бладиве не гледам некој кој ќе може да ги подигне за во иднина,а и да има 1-2ца ништо посебно.Го увидовме тоа и со пандев,новески ,......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom