Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Значи штом најдобрите отворија уста тогаш навистина нешто е гнило во ФФМ... Не дека не сме свесни, туку повеке дека при очи се правиме слепи...
Ке почнам од неповикувањето на најдобрите, до избор на играчи па до избор на тренер... Пандев се откажа и тој бил плачи-пичка... Се извинувам на речникот... Но зошто никој не го спомна селекторот кој прво си најде ангажман па се откажа од репрезентацијата... Селекторот кој глумеше строгост, селекторот кој ја предизвика кавгата со Попов, селекторот кој кога беше најтешко ја заеба репрезентацијата и си замина... Но повторно Пандев е крив нели... Не го дава максимумот, не игра како во Лацио, Интер, Наполи...
Пандев е тој кој треба да креира акција, Пандев е тој кој треба да даде гол, па дури и Пандев е тој заради кој примаме голови...
Прво со неповикување на најдобрите алудирам на нашите бекови посебно лев и десен... И покрај тоа што немаме појак играч на страничните позиции од Попов ние си повикуваме играчи од типот на Алиоски, Лазевски и незнам уште кој се не беше повикан таму, наместо да се седне и да се разговара со Попов...
Десен бек Даниел Георгиевски... Место него играч кој игра во Стеауа, еден великан кој игра во ЛШ, а знаеме кој се од нашите играчи го имат тоа искуство, се повикуваат играчи од втора лига... Читај Ристовски... Не дека не е добар, но во никој случај подобар од Георгиевски па и од Тодоровски...
Централни бекови ни се тие што се... Шиков од Волин, Мојсов од Бран, Грне од Ботев Пловдив и незаменливиот Новески од Мајнц кој е еден од ретките кој игра во топ 5 лигите во светот... Можевме да имаме уште еден квалитетен фудбалер кој пред две години беше фудбалер на годината во Азија Саша Огненовски. Но не треба некој од нашите ,,ѕвезди,, да се продадат. Зошто некој од Австралија да добие пасош нели...
И сега идеме до најранливиот дел средниот ред... Па добро бе да му се сневиди толку ли е тешко да се натурализира еден играч таму...Освен Демири кој е толку критикуван и кој игра во Сент Гален во Лигата на Европа другите не се подпросечни туку слаби... Е сега или треба да се најде решение како тој и Давид ке играат заедно или да се натурализира еден зошто така веке не оди... Крилата... Преисфорсираниот Тричковски буквално не прави ништо, а ретко кој го критикува. Ибраими поголем Македонец и од Македонците борбен и остава срце на терен... Респект... Сега почна и Хасани да игра во Брондби зошто не добива шанса... Сигурно нема да е толку лош ко некој ,,МАКЕДОНЦИ,, Напаѓачи единствено Јахович вреди колку толку... Другите доаѓат до израз само пред трансфер...Зошто не се проба да се повика Марковски Марко кој лани играше одлично во Ксанти... Нема одиграно официјален натпревар за Србија... Сигурно е подобар од Костовски сигурно... Но и тој е странец што ке ни е
Тоа е моето мислење значи од ограничен број на играчи кој ги имаме па и со најквалитетните влегуваме во конфликт за тоа мислам дека треба некој да одговара, а најодговорно е ФФМ...

Како може уште да го критикувате Чеде?
Кај нас зимаше 7 илјади евра, ваму зима 25, и си е дома, кратко и јасно!
--- надополнето: 17 октомври 2013 во 17:12 ---
Нема да навлегувам во коментар за целиот пост (дел се сложувам, дел не, али не е нешто битно да навлегувам до дискускии) али за овој цитатов мора да прашам - од кај Демири игра во маалска лига бетер од нашата жити се??? Игра во Швајцарија и со клубот играат во Европа Лига. Глигоров во боље лига да не игра (Азербејџан, и тоа во последните 5 натпревара за својот клуб нема минута изиграно, на клупа дреме само) па што сметаш дека е смешно што играч како Демири го замени?

Единствениот проблем е што Демири беше повреден 6 месеца и се врати во игра пред две недели и одигра само два натпревара за својот клуб пред овие репрезентативни дуели, па затоа уште не е вратен ни приближно во својата форма и се согласувам дека беше слаб и дека требаше со Глигоров да се стартува место него... Но сепак, само поради формата и поради долгата пауза од која се враќа Демири, а не поради тоа каде игра... Плус, на натпреварот против Србија Глигоров не ни беше на клупа оти последните неколку дена бил болен (тоа и на тренинзите беше кажано, но се очекуваше да оздрави до натпреварот, али на крај сепак отпадна од списокот), па јасно беше дека Демири и Стјепановиќ ќе мора да стартуваат, они се единствените преостанати ДМи (и Пеџа до негде, ама па не дека он е нешто поасална опција од Демири)...

Добро де, така е зборот ;)

Инаку Демири е далеку од играч во кој би имале некаков просипритет во репрезентација. Може порано сеа придонесувал, сеа е само една обична сметња.

Ова ми е многу јако, кога ќе се избаци некој струмичанец и ќе почне слепо да го брани Пандев ко некој него да го вреѓа лично.

Да, крив е, крив зошто како капитен, како човек со авторитет и професионален интегритет ниеднаш не излегол да го каже ова што го кажа туку чекаше ваков куршлуз да си најде алиби за да се откаже од репрезентацијата.
На играч од негов калибар требаше да му е под ниво многу одамна да трпи мешетарења и пазар со репрезентацијата за која игра. Он наместо тоа само креваше рамена и ќутеше ко мисир некој. Колку сака нека пробува со “мене пљукајте ме’’- муабети да не купи и да стекне симпатии-џабе му е.
Он требаше да биде совест онде и да се бори за асална репрезентација, а он чекаше да остари и да кидне.

Како може уште да го критикувате Чеде?
Кај нас зимаше 7 илјади евра, ваму зима 25, и си е дома, кратко и јасно!
--- надополнето: 17 октомври 2013 во 17:12 ---

Добро де, така е зборот ;)

Инаку Демири е далеку од играч во кој би имале некаков просипритет во репрезентација. Може порано сеа придонесувал, сеа е само една обична сметња.

Ако алудираш на мене за Чеде, зошто тогаш Чеде не ги заврши квалификациите па да најдеше подобар ангажман... Зошто Чеде кој кога го презеде кормилото на репрезентацијата колку што памтам рече дека ке прави репрезентација за подолг рок не само за еден циклус... И крај краева зошто прво не излезе со соопштение дека ја напушта репрезентацијата ради подобар ангажман или нешто слично туку прво си најде екипа па потоа излезе дека ради ,,СЕМЕЈНИ,, причини ја напушта репрезентацијата... Заслужува и те како критика... Капетанот прв го напушти бродот кој тоне...

Ако алудираш на мене за Чеде, зошто тогаш Чеде не ги заврши квалификациите па да најдеше подобар ангажман... Зошто Чеде кој кога го презеде кормилото на репрезентацијата колку што памтам рече дека ке прави репрезентација за подолг рок не само за еден циклус... И крај краева зошто прво не излезе со соопштение дека ја напушта репрезентацијата ради подобар ангажман или нешто слично туку прво си најде екипа па потоа излезе дека ради ,,СЕМЕЈНИ,, причини ја напушта репрезентацијата... Заслужува и те како критика... Капетанот прв го напушти бродот кој тоне...

А кога седна на клупа шо очекуваше да каже? Јас дојдов да истерам една година, и после да си најдам подобар ангажман? :)

Како сакаш да правиш нешто на подолг рок, кога од горе ти се команда? А тоа горе е партијата.

Ова ми е многу јако, кога ќе се избаци некој струмичанец и ќе почне слепо да го брани Пандев ко некој него да го вреѓа лично.

Да, крив е, крив зошто како капитен, како човек со авторитет и професионален интегритет ниеднаш не излегол да го каже ова што го кажа туку чекаше ваков куршлуз да си најде алиби за да се откаже од репрезентацијата.
На играч од негов калибар требаше да му е под ниво многу одамна да трпи мешетарења и пазар со репрезентацијата за која игра. Он наместо тоа само креваше рамена и ќутеше ко мисир некој. Колку сака нека пробува со “мене пљукајте ме’’- муабети да не купи и да стекне симпатии-џабе му е.
Он требаше да биде совест онде и да се бори за асална репрезентација, а он чекаше да остари и да кидне.

Кај ти е Чеде во приказната кој прв го напушти националниот тим... Или тој оправдано си најде поплатена работа, кај ти е Ибраими и Бабунски најголемиот талент и најдобриот играч кој алудираа на истото што го рече и Пандев, кај ти Тричко кој не игра ништо во репрезентацијата... Но не бе Пандев е најкрив... Да струмичанец сум да го бранам Пандев, но заслужи бидејки тој е единствен кој знае да прими топка кој знае да додаде топка... И да игра со 10% од тоа што го знае тој ке е подобар од сите останати во репрезентацијата... И да ке го бараме ние Пандев кога нема да игра, кога ке видиме какви играчи го замениле и со каков квалитет
--- надополнето: 17 октомври 2013 во 17:21 ---
А кога седна на клупа шо очекуваше да каже? Јас дојдов да истерам една година, и после да си најдам подобар ангажман? :)

Како сакаш да правиш нешто на подолг рок, кога од горе ти се команда? А тоа горе е партијата.

И ти си у право за тоа... Ама сепак требаше да си ја изврши должноста до крај, а и кога се нафати сигурно знаеше на што се нафака нели...

Кај ти е Чеде во приказната кој прв го напушти националниот тим... Или тој оправдано си најде поплатена работа, кај ти е Ибраими и Бабунски најголемиот талент и најдобриот играч кој алудираа на истото што го рече и Пандев, кај ти Тричко кој не игра ништо во репрезентацијата... Но не бе Пандев е најкрив... Да струмичанец сум да го бранам Пандев, но заслужи бидејки тој е единствен кој знае да прими топка кој знае да додаде топка... И да игра со 10% од тоа што го знае тој ке е подобар од сите останати во репрезентацијата...
--- надополнето: 17 октомври 2013 во 17:21 ---
.

како девојчињана со Џастин Бибер си со фиксацииве за Пандев, жал ми е кога те читам жими се.

Ниеден од овие што ги спомна не е ни пола професионалец од Пандев, они се типични македонски фудбалски работници од кои мешетарења, продавање утакмици и слични работи се очекувани и веројатни.
Значи ќе ти повторам, Пандев е ( или барем треба да е) човек со интегритет и образ кој одамна требаше да излезе да каже за состојбиве, да направи бура, расправија да отвори полемика и да се смени нешто. Он како пичка некоја ќутеше и се молеше да дојде ова дереџе за да може “ со образ’’ да се пензионира.

озбилно чекаш нешто од Бабунски, дете од 12 години да каже и да смени нешто или го нафрли неговото има за да ти има тежина оваа дебилштина што ја испали овде.

како девојчињана со Џастин Бибер си со фиксацииве за Пандев, жал ми е кога те читам жими се.

Ниеден од овие што ги спомна не е ни пола професионалец од Пандев, они се типични македонски фудбалски работници од кои мешетарења, продавање утакмици и слични работи се очекувани и веројатни.
Значи ќе ти повторам, Пандев е ( или барем треба да е) човек со интегритет и образ кој одамна требаше да излезе да каже за состојбиве, да направи бура, расправија да отвори полемика и да се смени нешто. Он како пичка некоја ќутеше и се молеше да дојде ова дереџе за да може “ со образ’’ да се пензионира.

озбилно чекаш нешто од Бабунски, дете од 12 години да каже и да смени нешто или го нафрли неговото има за да ти има тежина оваа дебилштина што ја испали овде.

Незнам што е дебилно во мојот пост...Во мојот пост убаво напишав со исти изјави излегоа Пандев, Ибраими и Бабунски професионалци кој играат во врвни клубови... Не биле професионалци како Пандев??? Ибраими игра во Каљари, Бабунски во Барса Б и чука на портите на Барса... Како не биле професионалци... Може Бабунски е млад но не е слеп...
А за Пандев ке видиш само колку ке фали кога ке го замени некој од рангот на Тричко...

П.С. освен Јове, Адис, Мирко, Новевски, никој друг не игра со срце за оваа мочана држава. Другите се све пичкици кои што со играњето у А-селекција гледаат како отскочна даска.
Па тогаш ваљда државата е ОК а мочани се овие пичкогчлавиве што не играат со срце за неа :D.

Не си трошете луѓе време и нерви на озбилни постови. Озбилни постови се пишуваат за озбилни работи, а кретенски работи како македонски фудбалери и саше политико се само за подебавање и тролање. Не само поради дебаклот од Србија.

Незнам што е дебилно во мојот пост...Во мојот пост убаво напишав со исти изјави излегоа Пандев, Ибраими и Бабунски професионалци кој играат во врвни клубови... Не биле професионалци како Пандев??? Ибраими игра во Каљари, Бабунски во Барса Б и чука на портите на Барса... Како не биле професионалци... Може Бабунски е млад но не е слеп...
А за Пандев ке видиш само колку ке фали кога ке го замени некој од рангот на Тричко...

не знам дали сакаш сам да се убедиш или некој друг овде ама све накај првото ми тера,.
Тие работи се капитенски работи, за капитен што игра 13 години во репрезентацијата и човек што има кариера и што треба да е лидер.

Не нафрлај имиња на полу--играчи како тричко и ибраими колку да го испереш Пандев, да ти се исерам у тоа еспресото што го пиеш кај Пандев у кафич опинок еден Дабилски.

не знам дали сакаш сам да се убедиш или некој друг овде ама све накај првото ми тера,.
Тие работи се капитенски работи, за капитен што игра 13 години во репрезентацијата и човек што има кариера и што треба да е лидер.

Не нафрлај имиња на полу--играчи како тричко и ибраими колку да го испереш Пандев, да ти се исерам у тоа еспресото што го пиеш кај Пандев у кафич опинок еден Дабилски.

:pos::pos:

Најлесно е да се откжаиш ко ќе е најтешко, а то го напрај Пандев. Чим мислиш дека ти си виновен за лошите резултати, остани и попрај се наредните квалификации, а не да бегаш.
Ама работата кај нас е шо не е до играчите, до тие над нив е.

Извини друже метрополски... Далеку сум јас од Дабиле друже биди ми поздравен... И Ибраими ти е далеку од полу играч...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom