Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Жална е состојбата на трибините, треба да се играат вакви натпревари по другите градови.

Taman renoviraniot teren vo Kukus :) idealen za reprezentacija :) nemojte da lupate zeleni samo skopje ispolnuva uslovi za megunaroden natprevar ne deka imam nesto protiv da se igra nadvor od skopje ama nema uslovi na drugite stadioni.

Пачовски​
Георгиевски - Новески - Грнчаров - Попов(Лазевски)
Демири - Глигоров​
Ибраими - - Пандев - - Тричко(Хасани)
Јахович​
Да сум на местото на Чеде, ова би го играл во наредните натпревари од квалификациите. :)
Би требало Тричко пошто Хасани утакмица нема изиграно едно месец време
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 21:54 ---
25, а во март ќе полни 26.
:eek: јас па мислев тек сега се развива али ај нема везе пак е многу подобро решение од другиве
и дај кажете кај игра овој Блажевски сите што го фалите, колку години и која позиција

Со Словенците неможеше да се справи,кои беа дрва,нејќам да помислам кога ќе дојде некој од Белгија,на пример Хазард.Па има шупакот да му го отворат.
Лазевски во прво полувреме одигра добро и на полувреме требаше да биде заменет. Ова беше пријателска а Чеде направи само една измена на полувреме (Богатинов). Лазевски со Партизан има ептем тежок распоред кој кулминира со вечното дерби во сабота, доволно беше само 45 мин за него а не 80мин. Немаше кондиција ниту сила мртов беше во второ.

На Хасани доволно му е и во клубот да игра ако ништо повеќе, барем едно полувреме и мислам дека уште подобар ќе е.
Да не го кудиме само, не изигра нешто лошо ни денеска, сеа не беше на нивото како со Србија, ама тој не е проблемот моментално, туку одбраната која ептен ни е лабилна и лесно противниците ни прават шанси за гол.

Кога ќе тепаме - не сме требале да летаме, зошто била пријателска/противникот бил слаб.
Кога ќе изгубиме - не сме требале толку да ги респектираме, не сме требале ова, не сме требале тоа...

Врти сучи, ни се тераме ни се водиме.

Океј, ти не потсети дека ова било пријателска. Ама и ја да те потсетим дека на мечов не играа Георгиевски, Новески, Глигоров, Тричковски, Пандев. Овие ни беа најдобрите на последниве утакмици, а ако се додаде на ова освежувањето во Адис, се подобриот Ибраими...ја веруем у оваја генерација. Најважно од све е што овие играчи можат да играат уште барем 4-5 години заедно. Само треба работа и Чеде да си продолжи како што почна, максимална дисциплина од играчите, залагање и да играат тие што заслужуваат во тој момент.

Болдираново никогаш не сум го кажал незнам од каде го ископа.

Една пријателска со Словенците победена со 3:2 во која имаше кардинални грешки од наша страна и не е многу за летање во облаци немој да ме разбереш погрешно сите сме овде на форумов да дискутираме и да дадеме некое мислење некоја наша анализа али после 2 победи на репрезентации кои се во катасрофална форма.

И да доста пати сум рекол дека играчите кои ги наброја горе се тие кои треба да си заминат од репрезентацијата бидејки секогаш постојат млади играчи кои би биле доста помотивирани ако им се даде шанса и единственото логично решение е промена на генерацијата но поентата ми беше после 2 победи не треба да летаме и да ги правиме играчите и менаџерот најјаки на свет има доста време да се докажат за тоа и против доста појаки репрезентации играат сериозен фудбал.

Најверојатно не сме навикнати да победуваме веројатно и од таму овој менталитет.

и дај кажете кај игра овој Блажевски сите што го фалите, колку години и која позиција
Игра за Турново и моментално е можеби МВП во првенствово.

Има 27 години, игра како полушпиц (AMC да речеме од менаџер :D), а може да игра и на крилните позиции.

Најголеми честитки за нашите првотимци. После подолго време прв пат пропуштам натпревар на стадион и очигледно дека згрешив што не отидов.
Многу ми се допаѓа новава енергија во тимов. Незнам што е причината, но само така нека се продолжи. Не летам во облаци, знам кој сме и што сме, но душава ми се полни кога гледам дека ако сакаме - можеме!

Демири е 14-ка.
Шо попи топка у фаца од Лазевски. :D
Да не си грешка? :)
A7rJLM0CMAAZR73.jpg:large

Хасани многу се курчи... ваљда сака да заврши како Попов и Ристиќ. Инаку не е лош, особено за позади шпицот, дали од почеток дали од клупа како џокер.

Исто и Демири и Тодоровски никако да ме импресионираат. Тодоровски и така е втора опција, но Демири... :unsure: Јаховиќ ѕвер!

Значајна победа иако е пријателска, но не треба да летаме. Одбраната ни е катастрофа, Шиков не смее да игра наредната утакмица. Николче и Грнчаров би требало да бидат солидни.

А да, Тасевски е во животна форма, зенитот на кариерата. Два гола за 7 дена даде... :icon_lol:

Велешаниве треба да бидат официјална навивачка група на репрезентацијата. 90 минути не запреа!
Коректно навивање, гласно, весело, разиграно... И затоа, само они не смрзнаа на трибините :)
Еве сме!
54493_10200119867578433_1512177267_o.jpg

602459_10200120986806413_1852228137_n.jpg

^ Браво велешани, само напред. Иако 90% од песните се препреани од други навивачки групи низ балканов и пошироко, сепак напраевте добра атмосфера. Крај краева, барем пробавте нешто ново од она “излези момче“ :)

Иначе, ElNinho Демири е супер според мене. Игра на позиција која бара многу работа, а играчот што ја игра таа позиција никој не го приметува. Знаеш и самиот, па затоа ваљда и не те импресионирал нешто. Ама ја го пратим секоја утакмица за Македонија, и мене лично ми се свиѓа како игра. Со Глигоров се супер тандем на средина.

Многу празнини остава, несигурен е кога му доаѓа играч. Деструктивец е, но прелабаво ми делува. Кога игра со Глигоров овој го надополнува, денеска со Тасески до него ми беше скроз изгубен.

Што сакавте денес повеќе да направи Хасани?
Не играше на својата позиција,денес играше повлечен играч за врска,иако доста пати и напред се уфрлаше и вршеше доста пресинг,претрча бајаги во прво полувреме,па затоа во второ полувреме изигра бледо,кондициски не е спремен ко шо треба.

Хасани е многу опасен играч,му требаат само утакмици,ништо друго.Затоа што побрзо нека бега од клубот кај што е сега...има иднина во него...

Кога ќе научат некои луѓе дека еднставно кога се свират химните треба да се стане и да се покаже малце почит?Денес на стадион имаше едни абе мува не ги лази...си седат,кур им е двор им е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom