Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.764
- Поени од реакции
- 49.362
Во Србија пред некоја година убија франзуз гробарите, т.е. прашање е дали го убиле зашто имаше многу контрадикторности во врска со тој случај, не е ни битно тоа, али по таа дешавка има големо обезбедување за гостинските фанови и нема теорија да си дозволат близок контакт со гостинските навивачи, и онака таму навивачите се третирани бетер и од кај нас, зборам за македонските навивачки групи, сеа ти не си упатена у тоа али останатите знаат за што зборам, па нема ништо језиво да се деси, може некој свиреж или навреда од страна.Се‘ тоа ок, јасно ми е, бев и јас на стадион, туку стварно ти кажувам, страв ме фаќа да не се вратат од болница некои од нашите навивачи, знаеме какви хулигани има во Србија, не им е битно вистината како било, после утакмицава кај таквите е всадено чувство дека ние сме им направиле проблеми и ќе бараат било каков начин да се одмаздат. Значи чист пример тој коментар што е ставен и тука некаде позади од српски навивач, дека уште од сега ако видел на улица македонска регистрација, ќе ја кршел колата
![]()
Ја ги пратев периодов коментарите кај србите, поголем процент од нив го оправдуваат свирењето, прво зашто и они на секоја гостинска химна свират ради бомбардирањето на НАТО и ред други причини, па у стил, зашто се бунат сеа коа некој нив им свири, второ, исто и они би реагирале ако некој им извади хрватска или косовска застава, па и од таа перспектива, нормално е да им се свири на химна. Е сега дека ќе има испади, ќе има, ама слични на оние во Ск, во секој случај ништо страшно, не се умараат они со ова ко што мислиме ние тука дека се умараат, поголема фрка нив им е фактот што се мизерија моментално а имаат добра фудбалска генерација и фактот што се деси голем скандал кај нивните младинци па сеа за тоа ги чека дебела казна.
п.с. Делии и Гробари не се умараат со репрезентацијата, а натпреварот ќе се игра во Белград, србиве поради ова не ни сакаат репрезентацијата да им игра во Белград.