Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Srpska himna se u Skoplju praktično nije ni čula zbog salvi zvižduka makedonskih navijača, koji na prethodnom meču zanimljivo nisu zviždali hrvatskoj himni.
Albanci igraju za nacionalni dres Makedonije. Makedonija je i njihova drzava. Imamo probleme, ponekad vece, ponekad manje ali trudimo se da ih resimo. Srpski navijaci su najavili da ce da prave probleme po Skopju. Da provociraju i masu Grckim zastavama? Hrvati nisu to radili i nisu bili izvizdani. Kad naucite da postujete druge oko vas, bicete i vi docekani i ispostovani kao ljudi.
(Vlatko, 16. oktobar 2012 23:43)
ЈАС ТЕ ЕБАМ ЈАС ТЕ ЕБАМ ЈАС ТЕ ЕБАМ СРБИЈОООООООООООО
Ми се исполни душава
За разлика од минатиот пат одлична организација, брзо се влегуваше на трибини, но не беа исполнети до последно место.
Влагање Српскиве навивачи, одма извадија Грчко знаме.
Тоа наиде на големи негодувања, свирежи од цела трибина, почнување на Јас те ебам Србијо од Комити и Војводи
После тоа ради Грчкото знаме, целата химна им беше исвиркана.
За разлика од мечот со Хрватска сега навивањето беше добро, Војводи и Комити беа на врвот на запад и си беа добро групирани не мешајќи се со обична публика, додека на јужна си пееа Гемиџии од Велес.
Покрај традиционалниве песни новост е дека од Комити и Војводи, а следено од целиот стадион се испеаа Земјо Македонска, и особено грмеше на Македонијо бисер Балкански
Па и остатоков од публикава ја прифати јас те ебам Србијо, особено во моментите кога имаше препукувања на релација север-исток, меѓу нашите и Србите. Нашиве им викаа Цигани, а овие незнам што скандираа мада може да препоставам дека викаа Албанци.
На теренот слаба игра од двата тима.
БИТНО ТЕПАВМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Па конечно и нас да не послужи среќата во меч во кој и двата тима играат слабо.
Видовме новост во играта, факт кога не е Пандев се изпробуваат многу комбинации, а кога е он на терен цело време се тупи со акции преку него и лесно го затвараат.
Агим Ибраими играч на натпреварот!
Одлично дриблаше, и тоа не прави некои долго соло продори туку во место си ги поминува, ви одлично додава.
Сме напреднале многу во држење на топката, имаме повеќе играчи што комбинираат на мал простор, што порано не беше случај...
Очекував повеќе од Хасани, ама за воља на вистината ич не се играше по неговата страна, а и своето си го направи со изнудениот пенал.
Пачовски одлично си бранеше, иако по слободните на Коларов срце ми застануваше, но сепак ако идеа топките во голот Пачовски ќе ги фаќаше..
Не спаси на крај со интервенцијата кога нашата одбрана направи несватлива грешка, дозволивме да примат топка во петерецот меѓу пет наши дефанзивци, да додадат на 7-8 метра од гол и непречено да бијат. За среќа не погодија
Србиве катастрофа, судијава да не им поклонуваше слободни немаше шанси да се заканат. Незнам зошто го чуваа Ивановиќ на клупа...
Откко влезе беше нерешлива енигма за нашата одбрана.
Одбранбениот двоец Грнчаров-Новески одличен, бековите добри. Лазевски одлично го замени Попов иако немаше многу работа, сепак добро се покажа. Георгиевски беше добар во одбрана, а доста помагаше и во напад.
Мислам дека немаме потреба од двајца играчи во средината. Подобро само еден да игра кој е разбивач на акции (Демири или Стјепановиќ), а да играме со двајца полушпица или пак двајца напаѓачи.
Тасевски беше добар. Неколку убави продори, солидни додавања, само еднаш ја поеба кога не ја даде во празно, туку дремеше и ја изгуби.
Лесно се трансформираме од одбрана во напад по крила, и мило ми е што конечно убаво играме по крилата. Проблем е само што Хасани незнаеа да нафрли
Ибраими со одлична асистенција, како да предосеќав дека некој од овие двајца ќе го реши мечот, само мислев Хасани ќе биде тоа
Хасани во налет, прекрасен штоп и на Србите им остана само да направат фаул, пошто како беше во налет Хасани имаше во гол да го пикне противничкиот голман.
И чист црвен.
Тука ги пресековме. Иако они беа доминантни во првите 15-тина минути од вториот дел во кој доста притисок ни правеа. Одржавме рамнотежа, запнавме ние и тоа резултираше со пенал, црвен и водство од 1-0.
Е тука Чеде МОРАШЕ да прави брзи замени, а тоа не го направи и можеше да не чини губење на триоте бода.
Немаше потреба да го држи Хасани уште во игра. Да го ставеше тука Георгиев како крило, Тричко место Мирко, имаше сигурно уште некој гол да дадеме.
Тричко мора да се проба во нападот, или како полушпиц, доста му беше по крило.
За крило Хасани и георгиев ни се доволни.
Мирко дрво.
Нема место за него во тимот!
Ама проблемот е што немаме класичен напаѓач. Јас мислам дека е најдобро на тој што има најдобра моментална форма да му се довери местото, па макар бил и Заревски од Силекс.
Еднаш доби топка Ивановски, одлично ја прими и испрати катастрофален шут.
Заеба сто акции после тоа...
Може да се проба со Пандев како напаѓач, Тричко полушпиц, е тоа би била убиствена комбинација, или пак обратно можебиќе биде уште подобро, Пандев полушпиц, Тричко напад.
Има уште многу да се учи, видовме дека незнаеме да играме после даден или примен гол
Ние играме дур е нерешено, а примиме гол готово е, паника не фаќа и крај. А дадеме гол, играат нервите и се прават глупи грешки.
И денес не бевме имуни на грешки, неколку пати не ја исфрлија топката на време, неколку пти го оставија Лазевски сам со Ивановиќ кој лесно минуваше и испраќаше опасни топки во нашиот шеснаесетник, и особено големи грешки се направија што им се остави премногу простор на 20-тина метри од нашиот гол, ги остававме слободно да комбинираат. Многу се повлековме а имавме играч плус, што можеа да го казнат, но сепак не се снајдоа Србиве.
Ај биди шизик,и дојди мочај ги Комити на Запад.Да ги моча цел Филип втори Комити со нивните мизерни скандирања "цела јужна педери" и за Албанците. Нека си пеат на Вардар, за во репрезентација нема место.
еее гледаш тоа е најзанимливоПази новинарска монтажа на Б92, за педерското знаме ни слика, ни глас
Пази новинарска монтажа на Б92, за педерското знаме ни слика, ни глас