Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Нурединовски
Тодоровски Б.Грнчаров Новевски Попов
Ѓуровски Деспотовски
Тасевски
Пандев Тричковски
Ристиќ

Со оваа тактика ако не газиме се живо...ја да не се викам како што се викам....али тоа е малоумен тренер ...не знае да направи измена кога е потребно,не знае да мотивира,формацијата и играта не знае да ја постави...не знам што повеќе...мене да ме земат да ги менаџирам боље резултати ќе вадиме..

--- надополнето ---

Човече и за тебе ќе напоменам,гледаше ИНТЕР-ЛЕЧЕ?

не гледав, маа не тоа сега тој пандев ова го прави повеќе години, кажи ми ти кога последен пат дал гол и против кого?

јебем ти таквог нападача :helou:

не гледав, маа не тоа сега тој пандев ова го прави повеќе години, кажи ми ти кога последен пат дал гол и против кого?

јебем ти таквог нападача :helou:

А што е Пандев бе братче?Тој како прво не игра најистурен во нападот,Ристиќ и Наумовски се криви што не даваме голови...и да ќе ти кажам пак,со Лече излезе од игра повреден,интерашите може да ти потврдат тоа...е сега мислам не беше сериозно а и овие нашиве преувеличуваат да има популарност...ќе игра Пандев биди сигурен.Искрено да ти кажам јас да сум на негово место не би ни играл....ќе бојкотирам...овакво раководство на ФФМ...не знам зашто си ризикува да биде повреден...после мечот со ЕРМЕНИЈА се ми беше јасно...

А што е Пандев бе братче?Тој како прво не игра најистурен во нападот,Ристиќ и Наумовски се криви што не даваме голови...и да ќе ти кажам пак,со Лече излезе од игра повреден,интерашите може да ти потврдат тоа...е сега мислам не беше сериозно а и овие нашиве преувеличуваат да има популарност...ќе игра Пандев биди сигурен.Искрено да ти кажам јас да сум на негово место не би ни играл....ќе бојкотирам...овакво раководство на ФФМ...не знам зашто си ризикува да биде повреден...после мечот со ЕРМЕНИЈА се ми беше јасно...

па тоа е проблемот што ќе игра! :pos2: тој не се залага како што се залага во интер и затоа е боље да не игра. боље некое малд играч да се бори со воља за докажување отколку пандев.

Нурединовски
Ѓуровски Деспотовски
Тасевски
Пандев Тричковски
Ристиќ

Со оваа тактика ако не газиме се живо...ја да не се викам како што се викам....али тоа е малоумен тренер ...не знае да направи измена кога е потребно,не знае да мотивира,формацијата и играта не знае да ја постави...не знам што повеќе...мене да ме земат да ги менаџирам боље резултати ќе вадиме.

Играчиве ти пиштат во позитивна смисла,интересна тактика,само штета што коњот Јонуз не го отвара форумов за да види дека сме попаметни од него,а си немаме врска од тренерска работа...како тој да ја има...
Млади,млади играчи треба да зема,желни да се докажуваат,со срце да играат за репрезентацијата,а не стари џукели кој кур ги боли за репрезентацијата,само да земат пари и некој ефтин чкарт саат Касио.
На местото на Грнчаров би го играл Даниел Мојсов уз Новески позади,централни дефанзивци,ни Меси ни К.Роналдо нема до гол да припарат :icon_lol:

Нурединовски
Ѓуровски Деспотовски
Тасевски
Пандев Тричковски
Ристиќ

Со оваа тактика ако не газиме се живо...ја да не се викам како што се викам....али тоа е малоумен тренер ...не знае да направи измена кога е потребно,не знае да мотивира,формацијата и играта не знае да ја постави...не знам што повеќе...мене да ме земат да ги менаџирам боље резултати ќе вадиме..

Колку ли само играчи би исфрлил од тука......али со овој состав добра ти е формацијата.............. само што Гуровски мислам дека неможе да игра дефанзивно!

Повреден? :) Не можеше да дише бре, претходно 90 мин одигра против Баерн и Бреша. 60 минути и толку е.

-Шеј Гивен , Бест од Њукасл , О`Ши сигурно не играат.
- ричард дан неизвесен - немал играно еден месец фудбал
- роби кин - неизвесен

имаме играно добри бункери на островот до сега . x2 ќе се пробува сигурно (2.62 квота)

Според мене ова е најдобра формација од повиканите играчи:

--------------- Нурединоски --------------
- Шиков - Грнчаров - Новески - Лазевски -
------------- Демири - Попов -------------
----------------- Тасевски ----------------
---------- Пандев - Тричковски -----------
------------------ Ристиќ -----------------

Тасевски да биде заменет со Ѓуровски у второ полувреме, бидејќи и кај двајцата е проблем што немаат кондиција и сила цел натпревар да одиграат така да најдобро е они да се сменат на теренот

Подобро Кристијан Наумовски да игра десен бек, отколку Шиков. Ако Ванче игра, на десна страна ќе бидеме хотел Промаја. Човекот едноставно не го бива за таа позиција, а против брзите крила на Ирска ставањето негово на позиција десен бек е еднакво на самоубиство.

Колку ли само играчи би исфрлил од тука......али со овој состав добра ти е формацијата.............. само што Гуровски мислам дека неможе да игра дефанзивно!
Не испаѓа убаво... а со Ѓуровски и Тасевски во ист тим еден ќе мора да игра поназад,двајцата се нешто као АМФ/Ц.
Иначе еве попрецизно,за да видиш дека според мене ни Деспотовски нема да биде класичен деструктивец/ДМ,пред дефанзивците.
---------------------МЦ/Ѓуровски-----------------Деспотовски/МЦ------------------------
-------Пандев/АМР----------------АМЦ/Тасевски--------------------АМЛ/Тричковски
------------------------------------ФЦ/Ристиќ--------------------------------

Според мене ова е најдобра формација од повиканите играчи:

--------------- Нурединоски --------------
- Шиков - Грнчаров - Новески - Лазевски -
------------- Демири - Попов -------------
----------------- Тасевски ----------------
---------- Пандев - Тричковски -----------
------------------ Ристиќ -----------------

Тасевски да биде заменет со Ѓуровски у второ полувреме, бидејќи и кај двајцата е проблем што немаат кондиција и сила цел натпревар да одиграат така да најдобро е они да се сменат на теренот

Во средината, Попов?

Попов? Попов? Попов? Попов?

Може и боље да склопи некоја формација Јонуз каде што Попов би бил крило.
Со неговите излети на противничката половина,често остава дупка позади, која останатите се неспособни да ја покријат .....

Во средината, Попов?

Попов? Попов? Попов? Попов?
Да Да Да Да

Што е толку чудно? како што кажа јузерот над мене, он често организира добри акции и знае добро да игра и во офанзива, додека тоа често резултира и со грешки во одбраната со оглед на тоа што ја напушта својата бековска позиција и оди напред, така да мислам дека ова би било одлично решение, баш како јузерот над мене што објасни. Башка пак ќе биде повлечен кон одбараната според формацијата што ја составив, не е баш централен среден ред туку како спој измеѓу одбрана со средниот ред...

Да Да Да Да

Што е толку чудно? како што кажа јузерот над мене, он често организира добри акции и знае добро да игра и во офанзива, додека тоа често резултира и со грешки во одбраната со оглед на тоа што ја напушта својата бековска позиција и оди напред, така да мислам дека ова би било одлично решение, баш како јузерот над мене што објасни. Башка пак ќе биде повлечен кон одбараната според формацијата што ја составив, не е баш централен среден ред туку како спој измеѓу одбрана со средниот ред...

Јас сум пак за уште погоре да го пробаме и како герет бејл да го видиме :helou: нешто како полушпиц да игра и така може да трча и да покрива и назад и да игра напред Времее за некој радикален потег и некоја рокада во формацијата а не да се браниме со 10 играчи од каде само шпицот(ристич) да стој на центар
Се знај дека само попов и пандев делат од другите па зошто да не го користиме максимално и да пробаме нешто ново
јонуз не можем да го смислам ама ако ова некогаш(пример со ирците) го проба ќе му опростам се од сега
Можеби ќе нема никакви резултати и да направием полошо но моа да се прави ризик некаков
Гол немаме дадено едно 4 утакмици мислам пандев не може глава да крени и сите дефанзивци ан противниците го покриваат а кога ќе му зибега или нема среќа или од големито притисок греши

Гледам кај некои од вас, повторно оптимизам. :tv: Викате да се заборавело на се досега. Луѓе, немојте! Ова е прикаска дежа ву! Пред секоја утакмица истите зборови, истите реченици: 'Ајде да заборавиме, ајде да се обединиме, да започнеме од почеток, ајде во подобри времиња...'. Арно ама, ќе дојде утакмицата, противникот ќе одржи 90 минути тренинг, ние(барем некои од нас, а јас веќе не спаѓам во нив) ќе кинеме живци, ќе пцуеме, после утакмицата сфаќаме колку вредиме, дека неможеме да изиграме ни една утакмица на ниво, а за жал или за среќа тоа не е реалната слика, бидејќи се може да се промени, а потребни се 2-3 работи: храброст, решителност и време.
Како што рече некој погоре, за нас успех ќе биде ако не примиме повеќе од 3 гола, а постигнат гол ќе биде премија.

Ајде, не е многу страшно. Ќе биде бетер(дали турското 'бетер', или англиското 'бетер', е тоа ќе видиме). :oeoeoe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom