Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено ако они се толку добар тим ондак нема да прават засилувања со 31но годишни играчи... Може он е добар играч ама штом на 31на годишна возраст прв пат добива покана за национален тим ондак се знае колку може да се очекува од него, а и колку е стварно добра таа репрезентација што бара засилувања во нови играчи од таа категорија...

Ние сме најглупа држава... Можит не треба ова да се пишит во фудбал али не сакам меѓуетнички тензии во другите под форуми.

Низ цел град денес имаше постери на tifozat kuq e zi каде се подготвуваат заеднички да одат во Корча и да навиват за Албанија.

Постерите( забораиф за сликнам еден; а и на нет неможам да најдам) беа:

Sqiperi - Fyrom и други безврска зборој подолу.

http://www.tifozatkuqezi.com/sq/foto/view/7

И сега некој како hotmail ќе ми кажуе дека ни го почитувале името за разлика од другите соседи, или некој друг на форумов ќе ми кажува несакам ја да се смени името, ја сакам државава колку македонците. И после некој ќе ми кажува соживот или меѓуетничка љубов. Е нема.

Едит: Еве го постерот...
50278_114494735281276_4774490_n.jpg

И ќе одат планинциве наши таму, ќе продолжат по старо со нивните глупости и јадење г*мна и по весници ќе пиши нормално.

"Албанци од Македонија, претепале навивачи на Босна."

E ќе пишит, оти се индијанци.

Можи и тема требаше да се отвори али ајде.

Боби[Мкд];3887175 напиша:
Не само ФИРОМ што не пишале туку и знамето не ни го ставиле во местото за него туку го оставиле празно.... Тоа ти е, простаци...

Искрено ако они се толку добар тим ондак нема да прават засилувања со 31но годишни играчи... Може он е добар играч ама штом на 31на годишна возраст прв пат добива покана за национален тим ондак се знае колку може да се очекува од него, а и колку е стварно добра таа репрезентација што бара засилувања во нови играчи од таа категорија...

Абе колку сакате зборете неможе да ме разубедите дека ние сме на рамниште со Австралија. Со самото тоа што кај нив на голот е еден Шварцер доволно говори колку е добра нивната одбрана. Моментално можеби не е најдобра но пак можам да кажам дека е подобра од нашата. А на светското играа со сосем друга одбрана која беше во години и од таа одбрана сега е останат Лукас Нил како капитен (има играно во премиер лигата баеги време), другите се пензионираа.
Ако продолжам со средниот ред тогаш нема никаква споредба во средината се не една туку 3 класи над нашите шуми, деспот итн.

Нивната репрезентација старее и немаат некои нови звезди меѓутоа моментално се посилни од нас.

Што се однесува до ова со туљумбиве не ми е ништо неочекувано.
Поголемиот дел од нив се глупи и прости луѓе секоја чест на исклучоци.

Ништо ново, и последниот пат кога игравме таму пријателска, пробуваа да внесат некои транспаренти Илирида, али не им успеа. Тамошните Албанци немаат никаква омраза спрема Македонија, али затоа Косоварите ќе бидат први на трибина. Исо беше и кога играа Вардар и Елбасан во купот на УЕФА. Кога отидоа таму наши членови, беа супер прифатени од тамошните граѓани, али дојдоа и планицните од Тетово после тоа и правеа инциденти. Али дојдоа и кај нас, и полетуваа од јужна како авиончиња од хартија :bip:

Никоаш, ама баш никоаш нема да достигнат барем основно ниво на култура... :tapp:

После Кољо ќе пука кривични за навреди упатени кон него, а за навреда кон државата никому ништо.

Малку за вистински фудбал.
Стевица Ристиќ игра многу добро во Руско Првенство.
Две кола по ред дава гол. Амкар Перм е многу реално да се спаси од испаѓање, што не може да се каже за тимот на Шуми Сибир кој речиси сигурно испаѓа.
Еве кратка репортажа, супер голче и одлична асистенција за вториот гол.
Мислам дека Ристиќ мора да игра прва постава а не она лузерон Илчо .

http://www.rfpl.org/videotapes?id=2893

дечки, шо бидна со Александар Игњовски, гледам стандарден првотимец е во Минхен 1860, што значи дека го бива дечкото... дефинитивно не откачи и ќе игра за Србија (има два настапи за У-21 на Србија) или ??

Ја ќе пропуштам факс за натпреваров, уште ако не даваат пренос има да убијам некој ЛОЛ

Нема никакви најави за пренос, барем колку што гледам по телевизиите, може да изненадат во 90минута да обезбедат пренос :)

До сега, едино на албанската Супер Спорт најавија дека ќе има пренос. По нашиве телевизии нишо не сум видел, нит чул.

Нема никакви најави за пренос, барем колку што гледам по телевизиите, може да изненадат во 90минута да обезбедат пренос :)

Ништо чудно само 2 полувреме да го даваа... само толку пари имале... хаххахаахахаххахахах :):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom