Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Sekogas ama bas sekogas sum zastanuval zad Milevski zatoa sto mislam deka e eden najdobrite makedonski treneri i od ovaa generacija vadi apsolutno maksimum, no edno nema da mozam nikogas da razberam a toa e nacinot na koj gi bira igracite ednostavno mi nema logika (osven nekoj zadkulisni menadzerski igri). Znaci Velkovski igra vo bosanska liga i izigral 45 min samo dosega, vo reprezentacija isto dreme na klupa i nema nekoj pridones, zosto na primer ne bi go zel Mladenovski? Nema potreba da igra eve neka ja zeme ulogata na Velkovski i neka dreme i toj na klupa, barem povikot na Mladenovski ke bide pozasluzen bidejki e standarden vo hrvatska liga sto e za svetlosni godini podobra od bosanska liga. Istoto vazi za Milan Ristovski i Milan Iloski, sekako na taa pozicija zakotven vo prvi 11 e Miovski (zasluzeno), zosto barem eden eban ciklus ne se isproba so Milan Iloski mozebi ke donese deckoto nekoj plus kvalitet, stvarno ne razbiram... A najmalce go razbiram povikot za David Babunski. No sto e tuka e, se gledame sledna nedela na invazija vo Gent

Sekogas ama bas sekogas sum zastanuval zad Milevski zatoa sto mislam deka e eden najdobrite makedonski treneri i od ovaa generacija vadi apsolutno maksimum, no edno nema da mozam nikogas da razberam a toa e nacinot na koj gi bira igracite ednostavno mi nema logika (osven nekoj zadkulisni menadzerski igri). Znaci Velkovski igra vo bosanska liga i izigral 45 min samo dosega, vo reprezentacija isto dreme na klupa i nema nekoj pridones, zosto na primer ne bi go zel Mladenovski? Nema potreba da igra eve neka ja zeme ulogata na Velkovski i neka dreme i toj na klupa, barem povikot na Mladenovski ke bide pozasluzen bidejki e standarden vo hrvatska liga sto e za svetlosni godini podobra od bosanska liga. Istoto vazi za Milan Ristovski i Milan Iloski, sekako na taa pozicija zakotven vo prvi 11 e Miovski (zasluzeno), zosto barem eden eban ciklus ne se isproba so Milan Iloski mozebi ke donese deckoto nekoj plus kvalitet, stvarno ne razbiram... A najmalce go razbiram povikot za David Babunski. No sto e tuka e, se gledame sledna nedela na invazija vo Gent
Мусовски и Илоски се топ за нас, не знам зошто не ги викнал.

Вчера во Сингелиќ на натпреварот помеѓу Фортуна и Пчиња од трета лига Север, домашната публика(дивото племе од Кавказ) ја бутнале заштитната ограда и влегле во терен, ја нападнале гостинската публика која била составена од неколку роднини на играчите на Пчиња, потоа бил нападнат голманот каде во нападот се приклучиле и играчите на Фортуна, по нападот голманот останал без свест, а 5-6 фудбалери на Фортуна продолжиле да го шутираат на земја, по што голманот веднаш со брза помош бил префрлен во болница каде и сеуште се наоѓа.

Најјако е што делегатот после оваа случка проценил дека НЕ ПОСТОЈАТ УСЛОВИ ЗА ПРЕКИН на натпреварот и инсистирал натпреварот да ПРОДОЛЖИ, играчите на Пчиња не сакале да го доиграат натпреварот и биле приморани да чекаат специјалци од ЕБР за да можат да го напуштат стадионот.

По којзнае кој пат сме сведоци на вакви случки во пониските лиги, очигледно луѓето од раководството на ФФМ кур ги боли и си тераат по старо, како и сите нивни претходници.
Во 2025 година уште публика влегува како сака во терен, напаѓа играчи, деца, гостинска публика, крши по стадионите и се тоа поминува без никакви санкции.
Племето и во иднина ќе продолжи да дивее на домашни натпревари, а што ми е најкриво од се, после ваква случка, овие од Фортуна како најголеми пички нема да гостуваат во Пчиња и ќе го дадат службено натпреварот.

За отприлика една недела нашата репрезентација ќе игра со Белгија и Казахстан, натпревари кои ќе одлучуваат за пласман на наредното Светско првенство, ако не успееме да се пласираме, пред да почнете да плукате по нашите играчи зошто не победиле, нека ви текне на овој случај, тоа е лицето на македонската домашна лига, каде во секоја нормална држава се произведуваат млади играчи кои подоцна треба да станат дел од репрезентација на својата држава.

Тоа е се што треба да знаете за фудбалот во Македонија.

Последно уредено:
Постојат фацки кои веруваат дека можеме да останеме непоразени во Белгија :D? Ја лично мислам нема теорија, освен не знам што да се деси, некое божје чудо. Прво мислам дека немаме одбрана која може да одговори на овој предизвик. Ќе имавме некоја шанса ако имавме добри одбрана па евентуално на некоја контра да ги фатиме. Вака нема што да бараме, ќе не отворат ко паштета. Де Брујне се врати во форма во Наполи. Среќа не игра Лукаку, не ни лежи говедото, 3 гола ќе ни дадеше.

Постојат фацки кои веруваат дека можеме да останеме непоразени во Белгија :D? Ја лично мислам нема теорија, освен не знам што да се деси, некое божје чудо. Прво мислам дека немаме одбрана која може да одговори на овој предизвик. Ќе имавме некоја шанса ако имавме добри одбрана па евентуално на некоја контра да ги фатиме. Вака нема што да бараме, ќе не отворат ко паштета. Де Брујне се врати во форма во Наполи. Среќа не игра Лукаку, не ни лежи говедото, 3 гола ќе ни дадеше.

nase e da se borime. i 6 da primime ako igraat so srce ke sum zadovolen

nase e da se borime. i 6 da primime ako igraat so srce ke sum zadovolen

Па што ни останало освен да се бориме. Ама треба да се бориме со фудбалери кои греат клупа, пошо не знаат да си одберат соодветен клуб. Дај боже да изненадиме и да се пласираме, ама реално минимални шанси имаме, практично никакви.

Па што ни останало освен да се бориме. Ама треба да се бориме со фудбалери кои греат клупа, пошо не знаат да си одберат соодветен клуб. Дај боже да изненадиме и да се пласираме, ама реално минимални шанси имаме, практично никакви.

toa da. ali sakam da vidam borba i obid za pobeda, na toa mislev. ne bi sakal 0-0 so bunker. 6 primi ama mora da se ide na pobeda... e sega kolku sme mokni toa e druga rabota

Не само тој туку и она Доку се разигра,иако мислев дека тој ако игра ќе сме ок 80минути по таа страна.Се помалку имам надеж за нерешено или победа ама многу сакам да ме демантираат.

toa da. ali sakam da vidam borba i obid za pobeda, na toa mislev. ne bi sakal 0-0 so bunker. 6 primi ama mora da se ide na pobeda... e sega kolku sme mokni toa e druga rabota
Многу без врска муабет, кога во прашање е историски резултат.
Ја би да се закачат сите 10 на ушка еден врз друг и блокирај голот, да извадиме бод па после степјаните да ги шамараме на пун градски.

Како мислите да напаѓаме против факинг Белгија со играчи влезени во играчки ритам. Тоа што извадивме бод дома беше зашто беа умрени тогаш. Сега играат дома и бркаат резултат. Мораме катанаџо макар и 90 мин не прошле половина терен за тој мочан бод да го обезбедиме.

Ако примиме 6 комада и ја изгубиме, џабе сиот труд низ претходни утакмици

Многу без врска муабет, кога во прашање е историски резултат.
Ја би да се закачат сите 10 на ушка еден врз друг и блокирај голот, да извадиме бод па после степјаните да ги шамараме на пун градски.

Како мислите да напаѓаме против факинг Белгија со играчи влезени во играчки ритам. Тоа што извадивме бод дома беше зашто беа умрени тогаш. Сега играат дома и бркаат резултат. Мораме катанаџо макар и 90 мин не прошле половина терен за тој мочан бод да го обезбедиме.

Ако примиме 6 комада и ја изгубиме, џабе сиот труд низ претходни утакмици

so neresno nisto ne pravime. ostaj matematikite

Сериозни сте со размислувањата дека може да ја победиме Белгија напаѓачки.Тежок бункер и имање среќа и некоја контра како со Италија инаку 5 ќе ни дадат

До почетокот на квалификациите имав малце надеж дека можеме да ја сопреме Белгија, ама ептен влегоа во форма, ако се надигруваме а примиме рано гол, минимум 4 ќе примиме.
Останува разочарување затоа што можевме да ги добиеме дома и Велс и Белгија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom