Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Eве, ако нешто ви значат играчите
Bramkarze:
Łukasz Skorupski (Górnik Zabrze)
Jakub Słowik (Jagiellonia Białystok)

Obrońcy:
Łukasz Broź (Widzew Łódź)
Adam Danch (Górnik Zabrze)
Artur Jędrzejczyk (Legia Warszawa)
Tomasz Jodłowiec (Śląsk Wrocław)
Bartosz Rymaniak (Zagłębie Lubin)
Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa)

Pomocnicy:
Dominik Furman (Legia Warszawa)
Przemysław Kaźmierczak (Śląsk Wrocław)
Jakub Kosecki (Legia Warszawa)
Daniel Łukasik (Legia Warszawa)
Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin)
Waldemar Sobota (Śląsk Wrocław)
Paweł Wszołek (Polonia Warszawa)

Napastnicy:
Arkadiusz Milik (Górnik Zabrze)
Arkadiusz Piech (Ruch Chorzów)

Баш спротивното го мислам.Оваа полскава лига пропадната до земја е во последно време,ако оди вака ќе го стигне нашето ниво.:)

Нема врска, затоа цела бундеслига почна од таму таленти да мерка и да ангажира.

Баш спротивното го мислам.Оваа полскава лига пропадната до земја е во последно време,ако оди вака ќе го стигне нашето ниво.:)
Ти луд си,ако пратиш прва лига кај нас,види кои играчи ни се земени....
И кај Чеде работат врските...

Баш утре ќе видиме,ќе го споредиме квалитетот на двете првенстава.

Според мене утре ке изиграме нерешено 1:1
Првиот состав би требало да биде следниовЧ
-------------------Наумовски
Цикарски---Мојсов----Димитровски---Брдаровски
-------------------Степановиќ--------------
-----Митров-----Неџипи-----------------Блажевски
----------------------Костовски----------Георгиев

Нема врска, затоа цела бундеслига почна од таму таленти да мерка и да ангажира.
Споредуваш таленти со цела екипа ? Fuck logic then
......
Lech : второ место во лигата а се многу послаби од минатите години,на пример додека го имаа Рудневс.
Wisla : Ужасна екипа,само Господ ќе ги врати овие на добра патека.На слава не се живи.
Ruch : Вицешампиони лани,годинава катастрофа.
Slask : Лани шампиони но годинава доста послабо.Се надевам нема да ги снема како Артмедиа Петржалка(од Словачка) бидејќи мали екипите кои стануваат шампиони ги снемува преку ноќ.:cautious:
Korona Kielce : Лани доста солидно одиграа иако при крај испуштија шанса за европската лига но исто каку Ruch годинава ужас.
Belchatow : Годинава ќе си одат лига подоле бидејќи финансиски неможат да издржат па и подобрите играчи им заминаa и сега играат со второ разредни играчи.Беше 2-3 години mid-table тим но 100% одат 2лига.

4екипи се натпреваруваа за влез во европската лига а ниедна не влезе.Полската лига е во голем пад откако Висла нагло ослабна па сега тоа може да се рече и за Лех Познан.Дали Легиа ќе стане посериозна екипа ќе видиме.Не ми е муабетот дека полската лига е послаба од македонската бидејќи неможе да се спореди туку дека за држава од скоро 40милиони па плус е во Европа може да се рече дека е под просечна.Одгледај некој натпревар на еуроспорт2 па ќе видиш што ти зборам.Таленти неможат да се споредат со цела екипа.

Јас мислам т.е сигурно е дека најдобрите играчи во светов се родени со талент,не дека нивните академии,тренери ги направиле тоа што се или биле во минатото.Талент + залагање=успех но сепак талентот е пресуден.Тоа го мислам и за од Полска талентите,не дека нивните академии се зачудувачки добри.
2009 :
  1. 22px-Flag_of_Poland.svg.png
    Poland
26,620

2011 :
  1. 22px-Flag_of_Poland.svg.png
    Poland
23,806

Под Полска од подобриве селекции(зборам за клубовите не за националнот тим) е само Белгија.Андерлехт ако го рачунаме е доста доста поуспешен од полскиве екипи,па скоро секоја сезона си настапуваат во европските натпреварувања т.е редовно.Да не се правиме сега на Тошо,ама лигава нема квалитет тоа го докажа и Уефа со нивното рангирање.

gledam na evrosport polsko ponekogas, mislam deka se daleku pospremni na fizicki plan.....taka da ke igrame dobro samo edno poluvreme, ako naprae selektorot 5 izmeni vo 45 moze i ke izigrame pozitivno ako ne ke padneme kaj 60 minuta i ke primime dva naivni gola za zal........

Може нема да изгубиме (тешко веројатно), ама не ни помислувајте да ја споредите нашава лига со полската, аман :D
Нашава може со онаа на Зимбабве да ја споредите, освен ако не немаат пројдено и тие :)

Никој не рече дека полската лига е послаба од македонската.Не се натпреваруваат лигите туку репрезентациите.Двете репрезентации ќе бидат неспремни на тактички план бидејќи играчите заедно ќе заиграат по прв пат(или нешто слично така) па и тука е шансата на нашите да си искористат некакви киксови и обратно полјаците да си искористат.:DМотивацијата нема да недостига на двете страни,но зашто и Македонија да не ги искористи своите шанси кога играат против репрезентација составена од домашното првенство т.е најдобрите од едната страна против најдобрите од другата страна.Сега пак ќе речам неможе да се споредат лигите во ниедна смисла но сепак играат 11 против 11 и тоа против ривали кои не отскокнуваат многу повеќе од нашите играчи,барем јас мислам разликата не е голема после тоа што имам гледано. Јас типувам на Македонија да извади барем нерешено ако не и победа.Дали се исфорсирав премногу ќе видиме утре.(y):)

P.S. За полската лига можам да кажам дека има и тие Харалампие број 2 на чело на федерацијата,па дали го сменија или не ,не знам а сакаа.Исто како и нашиот и тој беше месијата на својата лига.

Имаме и ние добри играчи, не сме до толку утепани де, тројкава од Вардар, Стјепановиќ, Георгиев и Костоски заедно со Блажевски и Наумовски се сосема солидни играчи. Неџипи е паднат од форма, али може добро да покрие. Не ги знам овие од Напредок, па веројатно има некој добар играч, не за џабе ги тепаа шкендија, Вардар итн. Туку ме чуди, ниеден играч од Металург не е викнат? Ете барем Димоски да го зеле. А и зошто барем Крсте Велкоски од Работнички не е викнат туку само Брдаровски ми се чини?
Али во ред, углавно се викнати најдобрите играчи плус-минус. Сигурно можело некој од Тетекс да се викне, а и од Ренова плус некој. Ќе видиме утре како ќе изиграме, лошите терени у Македонија се причина што гледаме слаб фудбал. Ќе го видите тоа утре (y)

Имаме и ние добри играчи, не сме до толку утепани де, тројкава од Вардар, Стјепановиќ, Георгиев и Костоски заедно со Блажевски и Наумовски се сосема солидни играчи. Неџипи е паднат од форма, али може добро да покрие. Не ги знам овие од Напредок, па веројатно има некој добар играч, не за џабе ги тепаа шкендија, Вардар итн. Туку ме чуди, ниеден играч од Металург не е викнат? Ете барем Димоски да го зеле. А и зошто барем Крсте Велкоски од Работнички не е викнат туку само Брдаровски ми се чини?
Али во ред, углавно се викнати најдобрите играчи плус-минус. Сигурно можело некој од Тетекс да се викне, а и од Ренова плус некој. Ќе видиме утре како ќе изиграме, лошите терени у Македонија се причина што гледаме слаб фудбал. Ќе го видите тоа утре (y)
Симоновски ќе се рачуна како играч на Металург затоа што вчера му заврши позајмицата во Напредок и се враќа во Металург :icon_mrgr:
Работнички покрај Брдаровски го има и Владимир Димитровски.
Штета што е повреден Таневски иначе би бил предводник на одбраната на кипата од нашето првенство.
Ранѓеловиќ беше се повреди, ама отишол и он во Анталија и би требало да добие некоја минута.
Имаме сосема солиден состав, очекувам добра утакмица.
Требаше да има место за Крсте Велковски од Работнички, Зоран Петковски од Металург и Силјановски од Ренова како десни бекови, Милушев од Турново како лев бек, Заревски од Силекс за напад.
Незнам што толку го форсираат Филип Најдовски за десен бек, кога за младинци беше стап невиден, мада како централен го играа по потреба...
Има многу подобри централни дефанзивци во лигава од овие што ги одбрале. Седат Бериша? На Шкендија фановиве највеќе се жалеа од него...
Било кој од браќата Степановски се исто така добар избор...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom