Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
И Зидан секогаш играл најдобро за Франција, ама тој никогаш не беше Французин во срце;)
Несакам да тролам, ама тоа е вистината.Скоро 99% од Албанците ниту ја сакаат Македонија, а ниту и мислат добро.Тоа се милион пати докажало и покажало на дело.
Тоа е тоа, треба да бидат и благодарни што им е дадена шанса во македонска репрезентација а не уште да се силат... би ги прашал дали игра некој не Албанец во Албанската репрезентација па после нека се просераваат со нацистички изјави. Дури и во Србија играа двајца што не беа Срби колку што можев да забележам.

Химната се кладам 90% од македонците не ја знаат цела.

Кој ќе ја знае,погледни какве е...на сред село тапан чука и 5 саати трае.

Сериозно,химната ни е гола вода,нека смислат нешто подобро.

Химната ни е преубава, има преубав текст и сум сигурна дека сите ја знаат. Проблемот е што на стадион до сега увек нешто зезнуваат со химната, да ја остават публиката да пее сама да видиш дали не ја знаат.
Гола вода ни била химната... :facepalm:

Србите дрва невидени, кај нас сите супер, освен Тасевски какви проигрувања можеше да направи, сепак не е Чави па да очекуваме мозок од него. Инаку Србите се приклучија на скандирањето на У А Македонија и почнаа одма да пеат за Косово а нашиве вратија јас те ебам Србијо, и тогаш го извадија/ Кога се пееше и кој не скока одма и тие почнаа и ко не скаче. Ама чим го зеле знамето факт е дека дошле да провоцираат, ама си го добија своето, на крајот се чудеа само на атмосферата.;)

ja gledav utakmicata 90 minuti.
Se pese kletkite Albanci za toa sum siguren 100%
Ако продолжиш да лажеш, ќе бидеш отстранет од темава. Не го нарушувај расположението со глупости, те молам.
Јас ти тврдам дека ништо такво не се слушна. Не пееше публиката, за индивидуалци не знам.

ja gledav utakmicata 90 minuti.
Se pese kletkite Albanci za toa sum siguren 100%

samo ednas od pomala grupa koja ne dobi podrska, ne povtoruvaj badijala, nemas efekt, pomiri se so realnosta, badijala burek ne se jadi.

Химната се кладам 90% од македонците не ја знаат цела.

Кој ќе ја знае,погледни какве е...на сред село тапан чука и 5 саати трае.

Сериозно,химната ни е гола вода,нека смислат нешто подобро.
Заќути бе татар, ако не ти се свиѓа македонската химна имаш на исток татарстан, слободно пресели се на никој нема да му недостасуваш верувај.

Колку ќе ти беше на место и убав коментаров да не претеруваше со навредите и пцовките!
Посилно беше од мене,не можев:)
Не сум таков тип верувај,не се служам со вулгаризмиве:)
Ама тоа плаво-белото меѓу Србите ме наполни толку со негативна енергија што не можам да опишам...

Овој состав на Србија ќе губи од Хрватска 5-0, освен Тоскич и Коларов другите се губат на терен, Ивановиќ и тој како да не му се игра за репрезентација многу. Ние првпат без Пандев одигравме одличен меч, добро затворавме во одбрана, само што средината посебно во прво не функционираше, во второ се средивме среќа што Чедо таму накај 55та минута направи две измени и го извади Тасевски тука мислам дека беше клучна психолошка измена и пресврт и одма падна голот. Имавме среќа со тоа нафрлање кон Ивановски ама и добро затворавме во одбрана. Последни 20 минути можевме да им дадеме уште три, одбраната им беше сол дека без играч и играа офанзивно да израмнат, ама среќа и што не примивме знаеме сите дека во моменти кога водиме сме најмизерна репрезентација на свет.

Проблемот е со химната што секој пат ја завршуваат различно.Некогаш е само рефренот некогаш се завршува со пеењето двапати на гоце делчев,питу гулу,даме груев сандански ,а некогаш пак до крај си ја тераат .

Треба да има договорен крај кога завршува.

на пример со Хрватска сите мислеа дека после набројувањето завршува и почнаа да ракоплескаат овој зема си распали до крај.

.

Проблемот со химната е што си играат ку*от со неа на вакви настани.

Прво ја оптегаа со Каролина, па со Хрватска со оперските пејачи и химната траеше 5 минути, а ова денеска си измиксаново беше врв.

Едноставно е, или пушти инструментална верзија, или постојано пуштај ја верзијата испеана од Тоше затоа што е добро испеана и народот може да ја следи, а не да завива ко оперски печај. Едноставно!

Ај да не барам по цела тема има некој да ми каже колку постови имаше во темава од стилот на "Ете го нема Пандев и одма подобро изигравме" или "Ете сите ги играа 2ка и сега ем пенал ем црвен.Пак ја наредија."

Инаку за сите хејтери на Шуми (ваљда некој го постирал ова до сега)

Шумуликоски > Меси

1. Шумуликоски никогаш нема промашено пенал, Меси има.
2. Шумуликоски има 80 настапи за Македонија, Меси нема.
3. Шумуликоски има постигнато 1 гол за Македонија, Меси нема.
4. Шумуликоски е Македонец, Меси не е.
5. Шумуликоски носи поголем број на копачки од Меси.
6. Шумуликоски не шутира на гол зошто не сака да ги повредува чувствата на голманите, Меси постојано дава голови што го прави тотално некоректен играч.
7. Шумуликоски има играно за повеќе тимови, што го прави поприлагодлив на повеќе стилови на фудбал за разлика од Меси.
8. Шумуликоски има подобра фризура од Меси.
9. Меси беше најслаб против Челзи во полуфиналето во ЛШ, Шумуликоски не.
10. Шумуликоски никогаш нема изиграно слаб натпревар во Ла Лига, Меси има.
11. Шумуликоски може да игра без Чави и Иниеста.
12. Шумуликоски менува клубови затоа што сака сите да осетат дел од неговата игра, а Меси не мрдна од Барселона.
13. Шумуликоски има изиграно повеќе квалификациски натпревари за Европско од Меси.
14. Првото име на Шумуликоски е Величе, што е далеку по кул од Лионел.
15. Шумуликоски може да игра и стопер, Меси не може.
16. Меси заработува повеќе од Шумуликоски, што го прави алчен

Изведбата на химната беше катастрофална. Во позадина идеше изведба на Тоше а во живо пееше Наум и уште еден. Помеѓу двете мелодии се создаде страшна неконзистентност

Го претеруваме со химнава, најдобро да се остави публиката да ја пее, нема ништо поубаво од тоа, откако ја усра Каролина наместо да вратат ко што си беше почнаа да викаат секакви "естрадни" ликови да се чепатат ко мечки сред стадион.

И олабавете веќе еднаш бе со Ибраими и Хасани, ако даваат 100% кога играат немам јас никаков проблем со нив. Гледам каква корист имаме од Ариевците Ристиќ, Попов и капитенот наш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom