Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Штимац нештимац ги наштимал нас да не реметат. Туку нашиве ги гледам како жици искинати на гитара. Света Падапија да слези дури не почнат да се менуваат, не ги поправа да свират.
Све све али богатинов бе,каква гуска испадна,не ми се веруа дека со таков гол изгубивмо,и насрана све, што изиграа хрвативе?да нас ни ја умртвија играта,ама па и голојте што ѓи дадоа неам коментар,и тиа немаа некоја кој знае каква изградена акција.

Пандев е крив што другите незнаат да одат....

Него никој не спомна гледам, пенал беше тоа врз Пандев или не? Јас од кај што гледав на стадион ми личеше ко чист пенал.
Немаше никаков контакт, одлична проценка на судијата....за жал.....

Дугачок пост си напишал бе...

Прееска прашав, сите ми кажаа дека Шиков ја промаши топката за првиот гол, истото го кажа и коментаторот, а мене ми се виде како Попов. Кој ја промаши виде убаво?

Попов ја испушти....
Попов е катастрофален играч....катастрофален....
Значи цел натпревар не покриваше како што треба во дефанзива,кондиција нула(одеше во напад и едвај се враќаше),еден добар центаршут не видов(се беше надвор од игра) ...ај што не даде центаршут него начинот на кој што сакаше да дојде до него беше очаен(свесно влегување и безпотребно пимплање за да дојде од шанса во не-шанса од која е невозможно да нафрлиш),назад кога ќе примаше топка цело време си ја ципидличеше(каснеше со пасингот премногу и после 10 секунди додава и прави цинична насмевка...),главен кривец за првиот гол...
Ваков лик не заслужува репрезентација...
Величе-Овој буквално е страшен анти талент...ај тоа,не знам како е можно сеуште да е во селекцијата.
Ристич-Овој е тотално непотребен играч(никаков ефект од него....не се гледаше(освен тоа педерскиот потег со Срна)..
Голманот-Главен кривец за вториот гол...
Селекторот е добар..само не се гради игра на формација...треба пред тоа КАРАКТЕР,КОНДИЦИЈА,ХРАБРОСТ...почнавме да водиме и се изгубија....
Кога се игра фудбал треба да играш како резултатот да не е важен(како да не постои) а на нашите а им текне дека имаат водство,понесени од радоста ептем уплескуваат,се тремосуваат...ваљда радоста и стресот го прави своето.

Значи,исфрли величе,попов,ристич и такви ликови...стави новаци кои сакаат да играат за репрезентација,кои трчаат се трудат до последна капка,кои имаат храброст...И почни од коренот(кондицијата),добар психолог,добра стратегија...само вака можи нешто ќе излезе ....

Macedonian football team... improving other teams' goal difference since 1996

426155_10150570969793874_1486947327_n.jpg

Ја па цел ден се јадам зошто не зедов карта, ама негде у 60 минута сватив дека џабе се јадам. Ем ќе се смрзнев, ем ќе гледав нешто што го гледам веќе 10 години откога ја гледам репрезентацијава.

Ние сме таква репрезентација, лузерска, со лузерски менталитет, а кога на тоа ќе се додаде дека у репрезентација имаме само 1 (со букви ЕДЕН) играч кој за наши услови е надпросечен играч а кој во Европа е играч од средна класа со повремени блесоци (нормално мислам на Пандев), ќе дојдеме до заклучок дека подобро од 3 и 4 место у квалификациски групи не можеме дозволиме, бар не за сега.

Ако сакаме некој успех, потребно е да се изврши една коренита промена на менталитетот. Ние, ако еднаш прикажеме добра игра против појака репрезентација од нас одма сме најјаки, ѕверови, непобедливи, ама за жал одма после тоа како по некој автоматизам разочаруваме и се спуштаме долу на земја, во реалноста или у превод се водиме по девизата: „Без гајле, лесно ќе биде“, што е честа појава на Балканот, поготово во спортот. Кога тоа ќе го промениме ќе може да се надеваме на нешто, а се до тогаш ќе тапкаме во место, како сега.

Еве сеа ја читам и изјавата на Чеде:

Прво би сакал да им честитам на хрватските фудбалери за заслужената победа. Ние го почнавме мечот со императив да освоиме барем еден бод
Е за ова зборам. По лузерска изјава АМИН.
Еј, пази, на домашен терен, пред твоја публика, ти излагаш со намера да освоиш бод :facepalm:, па Црна Гора бе, Црна Гора ејјјјј која од пред 6 години има репрезентација, не излага у Подгорица да освои бод, туку да ПОБЕДИ, нешто што е основна цел у фудбал.

После првите две утакмици мислев дека конечно се најде некој што ќе донесе промени, ама ништо, све е исто како порано.

Ајде, да не ги бива, можем да сфатим.
Ама дошле 33.000 народ да ги бодри, значи 33.000, а они прво полувреме ги мрзеше да одат, а камо ли да трчаат. Е ова неможем никако да разберем!!
Па добро пичка му матер, што ли сакаат друго?????

Откако излезе Шуми ни падна играта, ни се сруши концепцијата врз која ни се градеше играта.

Он е најдобриот деструктивец кој му уништува акции на неговиот тим :icon_lol:

Како и секогаш.....2 добри натпревари "градски" се полни, и топлата после разочарано си оди.....
Претерано слаби бевме а незнам од кај да почнам.....
Попов, Богатинов,Шиков, Величе беа за никаде денеска и да ги расчистам дилемите ПОПОВ ЈА ПРОМАШИ ТОПКАТА ЗА ПРВИОТ ГОЛ, нападот исто отсечен, Пандев беше прилично слаб, иако беше еден од најдобрите денеска (кај нас) ама го направи најглупавиот потег на вечерта со неговиот жолт картон, вака шансите за добар резултат против Србија ни се на минимум.....
Богатинов :cuc: what a save mate brilliant
Ох, колку сум нервозен......
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 02:09 ---
Тие што гледавте на ТВ, незнам дали заприметивте, кога го дадовме водечкиот гол, во кадар беше Јаневски, кој сугерираше со раката, нашите играчи да се преселат на противничката половина, да не играат дефанзивно, а што игравме ние после водечкиот гол??????

Инаку тие што немавте карта можевте без пари да си влезете од северна (не дека сеа би сакале). Мене никој нити ми ја побара, си влегов и низ расипано такво лајно за вртење (како и да се вика) си пројдов. Башка имаше огромна гужва пошто нашата саката држава не е за вакви настани да организира, па не не пуштаа да влеземе едно време. Не сме ние држава за големи настани, ние треба мадро да си седиме од страна и да ги бодриме другите, да не се брукаме пред светот за џабе само. Сељачана бе, селска држава ти ова, кај ме донел штркот овдека матер му ебам, бољи у Сан Марино или Луксембург да сум си бил. Вака лажна надеж ти даваат, маваш 400 денари на две карти за Хрватска и Србија, и играчите ти го бутаат у гз сосе јајца за тие пари. Нека се носат у курац, убаво си викав ја Велс само да си ги гледам коа ќе дојдат, али ајде, добро сме играле на првите две па да ги бодриме македончињата дома. Марш бе, нив ќе ги бодрам ја. Да кажеш дека ни е село државава, тоа е навредата за селата ебате.

Наравучение: Секогаш треба да одиме некаде без очекувања. Без разлика дали е ракомет, кошарка, фудбал или пливање.
Се дига еуфорија, ние сме желни за спортски успех, сме спортска нација, само без резултати за жал. И после излагаме утепани и нервозни.

Ептен слаба утакмици изиграа нашите. Настрана што и судијата цело време ни одеше контра. И до кога ќе примаме преглупи голови?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom