Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ја бладам или Калински ги меша Георгиевски и Ибраими?

Добра игра, но што значи тоа кога повторно губиме...и судијата и голманов наш ботови, толку ни требаше.

Најпрвин Величе шутна, кога голманот на Русија ја одби топката, Тричко ја шутна одбиената топка која ја промаши Ивановски.

Инаку добро играме, штета што губиме, имавме солидни шанси и еден недосуден пенал, ако не паднеме кондициски второво, можеме и до гол.
Да да ја мислев дека збориш за одбиената топка...:D

Стварно штета што губиме...
Изненадуваме со играва. Солидно се браневме и покажувавме знаци на живост во нападов. Малку поповрзана ни е играта од порано...
Ете со солиден десен бек, играме многу подобро него ли со Шиков на таа позиција...

Само нека продолжат вака во второ сигурно гол ќе дадат.Важно добро играат само реализацијата треба да се поправи.

Тој Ивановски ништо не покажа досега...

Абе ја бладам или Калински ги меша Георгиевски и Ибраими?
Не коментира Калински како прво.. Зоран Видевски коментира.
И мене чудно ми дојде кога го видов у фаца, си реков овој нема шанси да е наш..:D

Солидна игра.. ме изненадија.. Ама судијава мораше да суди пенал.. Пандев веќе го помина а овој го собра.. голема грешка на судијата.. Ајде во второ да се продолжи во вакво темпо и ќе стигне голот.. А Ѓоргирвски е многу добар играч.. Сеа у второ да му се даде шанса на Трајковски да видиме он како ќе се снајде!

Одамна немало ваква сигурна и добра игра...ај белки ќе оди на подобро ако не нешто друго.Ова со среќава по не знам кој пат ни е ваква,а голот го примија по невнимание зошто сите бараа пенал над Пандев.А и она стандардното немаме реализација никаква и никаков голман.Дај викниго Столе мажиште е за овие.
Немаше шанса голманот тука,се одби од дефанзивецот пред него на некој метар...смени правец...за малце.
Сепак добра игра,ама се плашам дека ќе паднеме на кондиција,ако не очекувам 1-2 на крај:D

Не сакам да зборам пред време, да почекам уште некоја утакмица но мое мислење од она што го видов сепак до тренерот е и се гледа огромна разлика од јонуз и тошак.

Тошаков колку толку средил за тоа време што е присутен ама Русиве се невидена мизерија.Очекувам да изгубат и од Ирска и од Словачка.А сега на почеток ќе примиме без врска уште еден и така ќе потониме со 3:0 крај.А можно да се даде некое почесно голче.

мора да се признае - Македонија изигра полувреме достојно за репрезентација !!! примивме ефтин и среќен гол,но не застанавме и пробавме да ја поправиме грешката,таков карактер ми се бендиса ! само да се продолжи со ваква игра и исто темпо,русите едноставно се изненадени од добрата игра и успешното парирање дури и надигрување на нивниот среден ред,пред се благодарејќи на офанзивните фул-бекови Георгиевски-Попов кои лесно ја пренесуваат топката во противничката половина,штета што Пандев и Тричковски немаат подобра концентрација да испратат подобар шут кон голот

само да не е ко порано прво полувреме супер игра, а во 2 ро да стојат и да дремат ако продолжат вака дваме гол
не бладаш ги меша :) и мене ме избуни

Можеби има нешто различно ама јас си стојам на зборот... со овие играчи никогаш нема да се пласираме ни на европско ни на светско.. ако сака и мурињо или гвардиола да ја водат репрезентацијата исто се фаќа.

Најискрено овие квалификации нема што да бараме и бодовите толку не се ми битни.Битно и чудно е што играме добро.Ајде ке ги уигра за наредните квалификации Ташак и одеме на мундијал :pos:

Нека не ве лаже нашава игра, Русите се баајѓи очајни во нивната „игра“ па затоа и ние доаѓаме до израз. Сепак, старите рани остануваат, слаба реализација, голови од контри и глупа поставеност на дефанзивците.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom