Pa ja aludiram na stranec trener, ako s ubode nekoj so iskustvo sto bi se nafatil, ne random srbin ili hrvat. Za najdobar mkd trener izlisno e da se zbori, nema tuka nikakva konkirencija za zal i faktot sto bobi e najdobar govori sve, ili sto mrme e megju podobrote, toa sve kazue.
Sve sto kazuvas za igracite, vazi i za trenerot, ne gleam tuka nisto loso kazano, imame nubovi ama i imame igraci so pogolemo internacionalno iskustvo, osven belgija koja e u mnogu golem pad zadnj nekolku godini i vo totalen raspad u tim so klanovi koi ne se mirisaat, sto poise od nas imaat u grupa drugive, za da sme autsajderi. Iame poise od dovolno za vtoro mesto, so malce sreka i prvo, i toa mora da se iskoristi. A za bolji trener, samo stranec bi ne izvadil, koj ne bi dosol tuka radi reda nego so proekt i cel tim pozadi nego, od skauti do fitnes treneri i kurci i palci, ali za toa ke treba i poveke pari.
Da ne se sfatime pogresno, bobi ja ima mojata poddrska ama i realno gledam na rabotite, ne se vodam so implusivni impresii, pa so mrme edna germanija padna na gosti u kvalifikacii pa ne go vospevavme tolku.
Vakvo poklapanje na kocki tesko pak da ni se desi, na ova treba da gleame ko sea ili nikad, ko bosancite sto napravija, oni posle svetskoto u brazil ne postojat, taka ke bide i so nas so ogled deka fudbalot u zemjava ni e na samo dno, a i izvozot na igraci umira od smrt.
Кои се тие играчи со поголемо интернационално искуство и каде играле во кариерата?
Барди со Леванте како врв во кариерата, лута по Турција после тоа.
Елмас кој со Барди ни е единствен така посаглам играч, кој ако го тргнеме периодот во Торино, во 3 години нема 5 натпревари изиграно.
Столе со Рајо Ваљекано.
Освен Елмас никој нема играно во силна екипа.
Кругот се затвора со Џани со две сезони во Лидс и после потоп.
Зајков со епизодна улога во Рен, му ја знаеме кариерата после тоа.
Од активните Нестор и Трајковски во Палермо и тоа е тоа.
Миовски ете во еден Глазгов кој е на дно на табела и неуспешна сезона во Жирона.
Се друго е боранија што и српска и романска лига им е премногу.
Ние буквално немаме играч што игра во ниту едно европско натпреварување на клупски план освен Елмас во моментов.
Босна немаше среќа да се пласира, Босна имаше тим за да се пласира.
Имаа двајца докажани светски играчи. Пјаниќ и Џеко. Да ги споредиш постигнувањата на Џеко и Елмас (млад е, ама веќе тоне со изборот на клубови) како најдобар е ко да ги споредиш Дел Пиеро и Мирко Вучиниќ.
Имаа уште 5-6 играчи кои стандардно играа во топ 5 лигите, особено германската.
Ведат Ибишевиќ, капитенот Спахиќ, Колашинац, Лулиќ, голманот Беговиќ, Мисимовиќ, Ибричиќ ко легенда на Хајдук итн.
Види го нашиот втор ешалон на ѕвезди. Кој не се пробил во кариерата дека гејмал, кој врвот му е словачка лига, НИКАКВА СПОРЕДБА НЕМА во составите.