Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби боли но Албанците испаднаа повеќе патриоти од Македонците. Можеа да бират и Албанија/Косово , пак на крајот отидоа за Македонија.Така јас гледам.
ne si vo pravo, pricinata zosto igraat za makedonija najcesto bese deka makedonija prvin gi povika i imaa sigurni mesta, baska albanija i kosovo po rejting tuka negde se. bardhi na primer samiot kaza deka son mu bilo da zaigra za albanija, ama ne dobil povik i zaradi toa igrase za makedonija i se probi.

isnik alimi koj sega debitirase porano igrase za nasite mladinski reprezentacii. dobi povik za nasata U21 i ne odjeba po brza postapka koga dobi povik od albanskata U21. zaigra na 6 prijatelski i tolku deka ne mozea da ja sredat potrebnata dokumentacija. sega 7 godini pokasno mu tekna da igra za makedonija za da bilda rejting.

nasite koi ne odjebale go pravele toa za da zaigraat za drzavi kako svedska, srbija, avstrija itn. znaci za dosta pokvalitetni reprezentacii, ne moze toa da se sporedi so situacija na nekoj alternativa da mu e reprezentacija od ist ili duri ponizok rang (a ima mnogu albanci koi ne otkacile za da igraat za albanija, patem so asani i seferi dvajca se aktuelni reprezentativci na albanija). btw so berberi momentalno ima i albanec koj ne otkaci za da igra za luksemburg. kako sto kazav nisto od toa deka se pre patrioti, se e do konstelacijata.

За Кулушот не сум упатен, знам дека играше за млада репка и не знам заради која причина не дебитираше во А селекција.
Заради 200 илјади евра што му барале од федерација ако сакал повик и настап за сениорите.

Заради 200 илјади евра што му барале од федерација ако сакал повик и настап за сениорите.

Ете, ако е вистина, овде го имаме одговорот зошто тапкаме во место и никад нема да можеме да излеземе од просечноста.

Ете, ако е вистина, овде го имаме одговорот зошто тапкаме во место и никад нема да можеме да излеземе од просечноста.
Ако е вистина со барање на поткуп од страна на Ффм кон играчот,тогаш што е со условувањата на родителите на Никола Секулов.Докажан случај кој се провлече низ медиумите . Да условуваш да игра братот кој беше лош голман , за ти да пристапиш за Македонија е лошо исто . Значи не е се до Ффм .Јесте да има гомна од двете страни .Но не сакам се да се удира во Ффм ффм е крив кога имаше чист случај во Никола Секулов како висок талент кој уценуваше.Нс крај зема адвокат и смени за Италија . Ме интересира како ќе биде. Во ран развој е .

Последно уредено:
Така разбрав од луѓе блиски до семејството негово.
Мене ова некако не ми стои баш. :toe: Ако е така, значи и на Алиоски и на Елмас им барале по толку? Митов Нилсен исто во Шведска брани и бранеше за репрезентацијата. 200 илјади евра да му барале, многу тешко. Веројатно сакаат да оправдаат дека на него му се играло за Шведска, а не за Македонија, па нешто демек патриоти биле, ама пари им барале. За да не го пљукаат низ државата. Не може ако и друга репрезентација била заинтересирана за него, нашиве демек пари ќе бараат. Да не била заинтересирана ниту една репрезентација, па ај некако. Ама тој уште како јуниор беше голем талент, налик на Елмас и Пандев.

muabet od pred kooperacija. kako covek koj na nekoj nacin i vo negoviot slucaj bese involviran znam od prva raka deka odbi nekolku povici. od federacijata zaedno so trenerite cesto go molea da igra za makedonija, koga izmegu zaigra za nas na negovi 16-17 godini dobi tretman ko da e princ, bukvalno so delegacii go setaa niz makedonija, sve pravea za da se cuvstvuva komoten. duri mu rekoa deka samiot moze da bira so koja generacija ke igraa, sakaa direktno da go povikaat i vo seniorskata reprezentacija iako za klubot igrase togas samo za mladinci, no i toa ne bese dovolno, pre sakase da igra za mladinska reprezentacija na svedska nego za seniorite ili U21 na makedonija.

edinstvenite igraci koi plakaat za da igraat se drvata. toa se na primer diasporci od stranski niskoligasi (ima poslednite meseci vo U19 takov slucaj na albanec od diasporata, mada kaj nego povise se jaki vrski odkolku pari, trenerot ne smee da se osmeli da ne go povika) ili slabi igraci od makedonskite klubovi. kvaliteten igrac nikogas ne plaka nitu nekoj mu bara pari od prosta pricina sto makedonija nema golem fond na kvalitetni igraci i sekoj selektor ima interes najdobrite da gi ima vo sostav za tie da mu gi nosat rezultatite. igracite koi plakaat im se tie za popolnuvanje mesto, zaradi niv ke izvisi nekoj koj inace bi bil rezervist.

lazat igracite i nivnite familii prosto od sram. doagaat redovno na odmor vo makedonija i nezgodno im e sto clen od nivnata familija igra za druga drzavi, pa se vagaat so izmisleni prikazni kao demek tie se jaki patrioti, ama na deteto mu pravile precki. sekulovi se najdobriot primer za takov slucaj, kao demek gi diskriminirale, a sega od koga vidoa deka sinot ne e tolku dobar za da ima perspektiva kaj italija baraa da go vratat da igra za makedonija (ne e mozno zaradi FIFA pravilata). da bile tolku losi so niv bi barale li da se vrati da igra pod istite ljuge?

Елмас боље нека си бега од Наполи, ова гомново Гарсија ептен не го мириса. Го става денес стартер, го мења веќе на полувреме. Точно дека не одигра нешо ама цел тим беше тиња освен Квича на кој имаше два добри продора. Се гледа дека вооппшто не смета на него.

Елмас боље нека си бега од Наполи, ова гомново Гарсија ептен не го мириса. Го става денес стартер, го мења веќе на полувреме. Точно дека не одигра нешо ама цел тим беше тиња освен Квича на кој имаше два добри продора. Се гледа дека вооппшто не смета на него.
мислам дека нема да дочека јануари Гарсија.... ама Елмас во секој случај треба да си бега, со или без Гарсија... 23 години има најдобро му е да си бара друга средина... ако стварно беше реален интересот од Лајпциг добра средина ќе биде тоа за него за понатамошен развој...

Sent from my SM-F731B using Tapatalk

мислам дека нема да дочека јануари Гарсија.... ама Елмас во секој случај треба да си бега, со или без Гарсија... 23 години има најдобро му е да си бара друга средина... ако стварно беше реален интересот од Лајпциг добра средина ќе биде тоа за него за понатамошен развој...

Дефинитивно.Треба да одбере некоја добра екипа каде првенствено ќе игра. Вака овена на клупа, и може само да се уназади. Не ја сфаќамм играта на Наполи, кога веќе не му даваш шанса пушти го.

Или тоа или ако е вистина интересот од Интер . Се зборуваше и Милан како клуб оти го изгуби ја Тонали,како замена ама тоа е минато. Интер би бил супер опција . Интер фактички би станал македонски клуб :D:D:D Панчев,Стојков,Пандев,Славковски,ЕЛМАСС ...

World-wide клуб каде у серија има Македонци :vozbud:

Или тоа или ако е вистина интересот од Интер . Се зборуваше и Милан како клуб оти го изгуби ја Тонали,како замена ама тоа е минато. Интер би бил супер опција . Интер фактички би станал македонски клуб :D:D:D Панчев,Стојков,Пандев,Славковски,ЕЛМАСС ...

World-wide клуб каде у серија има Македонци :vozbud:

Прашањето е дали ќе биде нешто различно од Наполи? Веројатно не. Уште повеќе ќе грее клупа.

Дефинитивно.Треба да одбере некоја добра екипа каде првенствено ќе игра. Вака овена на клупа, и може само да се уназади. Не ја сфаќамм играта на Наполи, кога веќе не му даваш шанса пушти го.
Заради газдата. Лаурентис е поштен добар човек . Го сака Елмас .Сега шо направи лош потег во тренерот ...Исто гомно како Пандев/Мацари .... Кога се умеша газдата тогаш Мацари спушти глава и го играше

Заради газдата. Лаурентис е поштен добар човек . Го сака Елмас .Сега шо направи лош потег во тренерот ...Исто гомно како Пандев/Мацари .... Кога се умеша газдата тогаш Мацари спушти глава и го играше
У право си, се глеа дека е поштен и добар чоек.
По ушите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom