Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Бреј,Гача ама распали по Мрме,доста работи нема да му се свидат на дебелиот кога ќе чуе.
Изјавата му е смешна, без никаква поента. Апсолутно со ништо не заслужил Гачевски да биде во репрезентација пред Митов Нилсон и посебно Димитриевски, единствен кривец што Вардар лани не играше бараж за ЛШ со трагикомичните реакции при третиот и четвртиот гол од пенал на Копенхаген, да биде трагедијата поголема истиот пенал го повтори и против Розенборг во Скопје.
Овие изјави се во склоп на трката за претседател на ФФМ, а таму сите пријавени кандидати се све мој до мојега, кога Илчо изгледа како подобар избор од сите нив јасно е каква иднина не чека. Смената на претседател на ФФМ многу веројатно ќе значи и смена на Ангеловски на клупа, нешто што би било страшно лош потег во моменти кога репрезентацијата конечно изгради некаков лик и малку ја врати довербата, а при тоа сите играчи стојат позади Ангеловски.

Кој црни Тошевски жити се,попат незнај да оди еден центаршут нема ПРОБАНО да удри,а не да погоди.Полека и во Вардар ќе го губи местото.
Koj beshe kaj vas dobar vi beshe moze i imavte podobar igrac pa sega ne cini?

Изјавата му е смешна, без никаква поента. Апсолутно со ништо не заслужил Гачевски да биде во репрезентација пред Митов Нилсон и посебно Димитриевски, единствен кривец што Вардар лани не играше бараж за ЛШ со трагикомичните реакции при третиот и четвртиот гол од пенал на Копенхаген, да биде трагедијата поголема истиот пенал го повтори и против Розенборг во Скопје.
Овие изјави се во склоп на трката за претседател на ФФМ, а таму сите пријавени кандидати се све мој до мојега, кога Илчо изгледа како подобар избор од сите нив јасно е каква иднина не чека. Смената на претседател на ФФМ многу веројатно ќе значи и смена на Ангеловски на клупа, нешто што би било страшно лош потег во моменти кога репрезентацијата конечно изгради некаков лик и малку ја врати довербата, а при тоа сите играчи стојат позади Ангеловски.
Од мобилен сум,не можам да напишам се што мислам,во кратки црти само.
Не реков дека се сложувам со се што има напишано,Гача има само добар рефлекс,што не е единствена битна работа за да бидеш добар голман,Столе и Митов се подобри од него.
За Мрме,кажи ми зошто враќање на Цикарски ?Зошто во одбрана се остави со Даре и Кире,кои не одиграа ништо до сега,специјално за Даре тренерот на Ријека му посочил дека е ризик да го игра него,овој не послушал.
Зошто Бејтулаи?Го има ли гледано?Убедливо најслабиот играч на Шкендија.
Сакам да кажам дека има доста чудни потези,откако е поставен како тренер.
Резултатите не ги дискутирам,ја крена репрезентацијата,направи добра работа.

П.С
Заборавив дека и Муслиу е во комбинација,сепак,кој ќе му биде партнер во одбраната,не знам.

За сите овие нелогичности има една работа која ги мачи репрезентацииве на Балканот, а за која само Далиќ имаше муда да и се спротивстави. А тоа се менаџерските гомна кои си ги гураат своите пулени. И нема да се издигне репрезентацијата додека овие лешинари си ги гураат клиентите додека не забодат подобар договор

Оди побарај во темата кај нас па ќе видиш и тогаш шо пишев.
Shto si pishel be ajde ziti sve...ti se molam aj moze i imavte nekoj podobar najmnogu asistencije imase vo cela prva liga togash u tim na sezonata spored site portali e sportski emisii ...i dazabroaviv ti da ne ja igrashe so shpanija ..ajde be ne tresi zeleni jes da ima pad u formata ama takva e i na cel Vardar taka da ajde gledajsi 3 ta liga od sledna godina pozz

Shto si pishel be ajde ziti sve...ti se molam aj moze i imavte nekoj podobar najmnogu asistencije imase vo cela prva liga togash u tim na sezonata spored site portali e sportski emisii ...i dazabroaviv ti da ne ja igrashe so shpanija ..ajde be ne tresi zeleni jes da ima pad u formata ama takva e i na cel Vardar taka da ajde gledajsi 3 ta liga od sledna godina pozz

Абе другар тој да чинеше немаше во Вардар да оди ќе одеше странство.

Тошевски после таа прва полусезона во Пелистер како да умре дечкото, шо му се случи дали некоја жена го еба или толку му е капацитетот не знам. Никој го нема гледано Пелистер повеќе од нас, тие неколку утакмици шо ги изигра беа ниво над наша лига после то не знам тој страшен пад како е можно да се доживее.
За составот горе долу е тој истиот тој цикарски по секако нема минутажа да има( како го мразам ова копиле се има дрзнато пичето да се кара со публика во Битола на дерби, бел ден да не види во кариерата). Реално и штопери ние немаме тенки сме скрос таму.

Гилбратар да ви се деси :rolleyes: Фамозен цитат ..... Осеќам дека ќе биде ова дешавка дежа ву ....

Од мобилен сум,не можам да напишам се што мислам,во кратки црти само.
Не реков дека се сложувам со се што има напишано,Гача има само добар рефлекс,што не е единствена битна работа за да бидеш добар голман,Столе и Митов се подобри од него.
За Мрме,кажи ми зошто враќање на Цикарски ?Зошто во одбрана се остави со Даре и Кире,кои не одиграа ништо до сега,специјално за Даре тренерот на Ријека му посочил дека е ризик да го игра него,овој не послушал.
Зошто Бејтулаи?Го има ли гледано?Убедливо најслабиот играч на Шкендија.
Сакам да кажам дека има доста чудни потези,откако е поставен како тренер.
Резултатите не ги дискутирам,ја крена репрезентацијата,направи добра работа.

П.С
Заборавив дека и Муслиу е во комбинација,сепак,кој ќе му биде партнер во одбраната,не знам.
Па искрено повеќе верувам дека Бејтулаи и Цикарски се земени за пополнување на бројка отколку дека навистина ќе добијат шанса за настап ради менаџерски шеми. Муслиу - Ристевски ќе биде најверојатно штоперскиот тандем со тоа што мислам дека на таа позиција повеќе би го играл Ристовски (како против Италија во гости) отколку да му даде шанса на Бејтулаи.
Две години ја води репрезентацијава и мислам дека веќе му се разбира концептот кој се обидува да го изгради. Не знам зошто сега, кога сме пред историска шанса, би ги фрлил во вода тие две години и би дозволил менаџери да му го кројат тимот и да му диктираат кои играчи да настапуваат.

100 и 150 денари ќе биде цената на картите за со Ерменија[DOUBLEPOST=1535638469][/DOUBLEPOST]И да се надополнам...од понеделник ќе се продаваат..

Него...како бе вака малце играчи викнати????

Ќе може да се довикаат уште пар играчи? 18 играчи од кој 2-3ца се голмани а 2ца се повредени....wat? :D

Наместо баш да викнеме некои што до сега немале шанса да ги видиме против Гибралтар што ќе напраат....

Последно уредено:
Што потоа ако под претпоставка завршиме на прво место во групата?

Што потоа ако под претпоставка завршиме на прво место во групата?

Ќе играме плејоф со првопласираните од групите од нашата лига, а победникот од плејофот ќе обезбеди директен пласман на ЕП.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom