Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Освен ширење паника, мерките директно забрануваат или не забрануваат работење на филијалите во Србија, Словенија, т.е. на клиентите (во Србија, Словенија) дозволено им е или не им е дозволено да извршуваат странски плаќања?
Директен пренос на тоталитарното однесување на нашите западни пријатели: централните банкарски институции намерно креираат паника и ги рушат филијалите на Збербанка
Stavi si firewall za Ruska propaganda. Kolku vreme predupreduvaa deka sledat ekonomski sankcii ako napadne ne provocirano??
Автоматски споено мислење:

Освен ширење паника, мерките директно забрануваат или не забрануваат работење на филијалите во Србија, Словенија, т.е. на клиентите (во Србија, Словенија) дозволено им е или не им е дозволено да извршуваат странски плаќања?
Ne zabranuvaat rabotenje , a za plakanja vo stranstvo ke mora po detalno za se informiraat... za toa site probuvaat da izbegaat od takva situacija-banka

Stavi si firewall za Ruska propaganda. Kolku vreme predupreduvaa deka sledat ekonomski sankcii ako napadne ne provocirano??

Јас прашувам за закони и правила, не ме интересира вашата или руската пропаганда.
Халк Банка или Стопанска Банка Скопје или НЛБ се ќерки на странски банки, но регистрирани во МКД, работат според Македонските правила и закони и се независни од државите каде им се мајките. Кога се врши исплата во свифтот стои дека плаќаш од МКД не од кај што се мајките. Иран исто беше тргнат од свифт системот па никому ништо.
Ако имате некој закон или правило да го потврдите тоа што го кажувате споделете, а за паника или пропаганди ширење ме заболе стапот.

Јас прашувам за закони и правила, не ме интересира вашата или руската пропаганда.
Халк Банка или Стопанска Банка Скопје или НЛБ се ќерки на странски банки, но регистрирани во МКД, работат според Македонските правила и закони и се независни од државите каде им се мајките. Кога се врши исплата во свифтот стои дека плаќаш од МКД не од кај што се мајките. Иран исто беше тргнат од свифт системот па никому ништо.
Ако имате некој закон или правило да го потврдите тоа што го кажувате споделете, а за паника или пропаганди ширење ме заболе стапот.
Zakoni i pravila nosat zakonodavcite i tie se podlozni na menuvanje kako sto gledame od celava situacijava. Ne gi znam sankciite detalno , ama stom ECB vika deka e likely to fall , toa za neme znaci ende kraj, конец филма...

Zakoni i pravila nosat zakonodavcite i tie se podlozni na menuvanje kako sto gledame od celava situacijava. Ne gi znam sankciite detalno , ama stom ECB vika deka e likely to fall , toa za neme znaci ende kraj, конец филма...

Значи санкциите врз Русија не важат за банките кои се во другите држави, тие можат да си работат без проблеми. Тоа што народ се плаши и повлекува, друг муабет е, но тоа може да се случи и кај други банки.
Европската централна банка претходно објави дека европските филијали на руската Сбербанк најверојатно ќе пропаднат поради големиот одлив на депозити, по воведувањето санкции кои имаат за цел да ја казнат Москва за нападот врз Украина.

Не е проблем никаков што ѝ се уведени санкциите на Русија, туку што европските централни банки намерно креираат паника заради затварање на локалните филијали на Збербанка коишто инаку би биле солвентни и би продолжиле со работење. Ваквото тоталитарно мешање на државата во економски работи е на ниво на вукое.ини од тип на Северџанија.

некаде имаше, Владее паника во ЕУ, се купува руски гас ??? А како плааќаат ако нема свифт ??

I pokraj site rezervacii i sporovi na Okta so Carinskata uprava za akcizni dolgovi od minatite godini, eden dobar ako ne i rekorden rezultat... 446 denari dobivka po akcija...

I ponatamu mene mi e enigma keshot koj go chuvaat, 3.527.750.000 denari (57.361.000 eur ili 4.168 denari po akcija)!!!

P.s. Da povtorime, so posledna pazarna cena od 3.651 denari tie imaat 4.168 denari kesh po akcija!!! :чда:

I pokraj site rezervacii i sporovi na Okta so Carinskata uprava za akcizni dolgovi od minatite godini, eden dobar ako ne i rekorden rezultat... 446 denari dobivka po akcija...

I ponatamu mene mi e enigma keshot koj go chuvaat, 3.527.750.000 denari (57.361.000 eur ili 4.168 denari po akcija)!!!

P.s. Da povtorime, so posledna pazarna cena od 3.651 denari tie imaat 4.168 denari kesh po akcija!!! :чда:
Ne znam Deki, moze ke otvorat banka...imaat poveke pari od TTK. Mnogu poveke.

Seriozno, parite ke se prefrlat na nekoja smetka, tolku razbiram. Dali preku dividenda ili preku transfer na ceni ili preku nerealizirani pobaruvanja...toa ne znam.

Имаат и нови 830 милиони мкд пресметани од царина како неплатени акцизи од претходни години.

Па може нпр. со 2/3 од тој кеш да си ги платат огромните обврски што ги имаат, а и сега може да опичат уште десетина миљони евра загуба поради растечките цени на нафтата како и кога почна короната.

Isvestaive za blue cipovive korektni duri I za iznenaduvanje ....pozitivno razbira se

АЛК со одлично добивка од 21М евра но санкциите кон Русија силно ќе го погодат. 13% од приходот доаѓа од Русија+ЗНД. Веројатно дивидендата ќе биде помала од лани.

CEVI комотно може да си се самозапалат и уше утре да си се дадат на извршување у КМБ. Фабриката не само шо не ја реанимираа Каранфиловци туку ја досакатија до 500 ден BV. Тоа ти е коа ќе добиеш на тацна нешо шо не го заслужуваш, за кое не те врзува никаква емоција плус тоа за беспари и нормално ќе го сквернавиш.

Последно уредено:
CEVI комотно може да си се самозапалат и уше утре да си се дадат на извршување у КМБ. Фабриката не само шо не ја реанимираа Каранфиловци туку ја досакатија до 500 ден BV. Тоа ти е коа ќе добиеш на тацна нешо шо не го заслужуваш, за кое не те врзува никаква емоција плус тоа за беспари и нормално ќе го сквернавиш.

Можи ќе се оправат ако дојдат ДПМНЕ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom