Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Капитал Банка се рекламираа како банка со најголема адекватност од 23+
Некни мува пушти некој анонимус на Твитер за УНИ. Зоран не е анонимус и не е блефер, но еве ќе видиме.
Прегледај го приврзокот 272507

Dur ne zalegne novinar u zatvor nema da ima kraj na fake news !!!
Moze bugarite ne se cveke za mirisanje ama glupavo e koga vo se ke se zamesha politika i interes ?

Сосема различни приказни се ПКБ и Топлификација од која и перспектива да ги гледаш.

И нема делење на табори, сите други инвеститори (домашни и странски) останаа во групата, само еден се оддели.

Добро ме потсети, уште ги чекам парите од @mishevski

My 2 cents:

Нели е попаметно да направите посебна тема за случувањата во ПКБ, така што и некој новинар полесно би се снашол во листање на темава, а не вака во муабети за берза да се уфрлувате со случувањата во ПКБ. Кој го интересира тоа ќе си чита.

Капитал Банка се рекламираа како банка со најголема адекватност од 23+
Некни мува пушти некој анонимус на Твитер за УНИ. Зоран не е анонимус и не е блефер, но еве ќе видиме.
Прегледај го приврзокот 272507
До кога ќе им дозволуваат на вакви шарлатани да пласираат глупости. Ако ова не е точно треба да го тужат за штета, какви лудаци.

И ти мислиш дека оваае последна дивиденда или имаш остварено висока капитална добивка , па си викаш доста е ?
Не е последна дивиденда ќе расте уште ТНБ туку ми се виде добар момент да истоварам. Се префрлам пополека на странски берзи. Не за џабе со години следев странски берзи.

Да ве информирам дека продадов ТНБ.

Многу паметно, се надевам дека и Кутревци ќе ги продадат тие 100 што ги поседува фирмата.

Ако некому не му допаѓаат постовите за одредена компанија, ќе му предложам една радикална и генијална идеја - може едноставно да ги скокне!

Не е последна дивиденда ќе расте уште ТНБ туку ми се виде добар момент да истоварам. Се префрлам пополека на странски берзи. Не за џабе со години следев странски берзи.
Добра одлука верувај за месец дена ќе увидиш и сам

Многу паметно, се надевам дека и Кутревци ќе ги продадат тие 100 што ги поседува фирмата.

Ако некому не му допаѓаат постовите за одредена компанија, ќе му предложам една радикална и генијална идеја - може едноставно да ги скокне!
Имам од 2 неликвидни акции...неможам да ги подадам. Ќе треба со недели да чекам. Така да не влегувам веќе никогаш во неликвидни акции.

Suad Missini

ioeYcuieacosotStesplrrodcahnay sat 1i2:eek:r5ernel1r AMd ·

Za razlika od predhodnite godini, koga redovno so potsmev i cinizam go prosleduvav denot na štedenjeto, denes sakam da posočam na edna očigledna rabota koja nikoj vsušnost ne ja zema vo predvid kako edna pričinsko - posledična vrska vo dizajniranjeto ekonomski politiki. Povikanite za toa imaat popametna rabota.
Imeno, lugjeto ne štedat zaradi kamata, koja e poniska od inflacijata, pa taka vsušnost gubat od svojot vlog vo banka, tuku gi parkiraat parite vo banka i zagubata na vrednosta ja tretiraat kako parking trošok.
A seto toa zatoa što ne sakaat da investiraat. Od najrazlični pričini, a najčesto od strav i pravna nesigurnost. Može li nekoj da zamisli kakov zamaec bi se sozdal, da rečeme, edna tretina od privatnite depoziti da vlezat vo ekonomijata? Edna ipol milijarda investicii..?
Dali nie ne sme investitorska nacija, ili pravnata nesigurnost e tolku dlaboka što nikoj ne saka da rizikuva?
Znam samo edno: da se tera biznis e teško.
Da se živee vo siromaštija i grickanje zašteda e isto taka teško.
Odberi si go tvoeto - teško.
Позајмено од ФБ статус на Суад Мисини
Сум приметил дека и тука на темата а и на други теми се коментира со потсмев за тие што ги чуваат во банките. Со оглед на тоа дека имам количина на пари која јасно ми е дека ми губи вредност, да образложам. Тие пари ми се животна заштеда и во иднина ќе ми треба да ги имам во кеш и да ги потрошам. И ја би сакал у меѓувреме тие пари да ја зголемат својата вредност, меѓутоа ни на крај памет не би ги стаил на берза кај што очигледно не функционираат никакви закони, како што ви покажува случајот со Пекабеско. Замисли да сум ги ставил во Топлификација?
Е сеа некој од вас очигледно ова ви е работа - инвеститори сте, па ќе се влечкате по судови, ќе пишувате по амбасади и можда, ама најверојатно не, ќе ја оправите работата. Јас имам друга работа која ми одзема доста време, и од таа работа го имам формирано овој штеден влог. Така да неам баш време да ја оправам работата и да се борам со ветерници. Убаво си кажал човеков, у меѓувреме ќе плаќам паркинг.

Имам од 2 неликвидни акции...неможам да ги подадам. Ќе треба со недели да чекам. Така да не влегувам веќе никогаш во неликвидни акции.

Мислам дека ќе се шокираат сите колку и овие „ликвидни“ ќе се покажат неликвидни кога некој покрупен од ортаците ќе посака да си ги извади парите од шемата. Не знам кој јунак ќе се најде да им ги откупи КМБ на Гранит или Адора кога ќе пукне тиквата (ова Факторци да ја видат фразата употребена у правилен контекст).

Сум приметил дека и тука на темата а и на други теми се коментира со потсмев за тие што ги чуваат во банките. Со оглед на тоа дека имам количина на пари која јасно ми е дека ми губи вредност, да образложам. Тие пари ми се животна заштеда и во иднина ќе ми треба да ги имам во кеш и да ги потрошам. И ја би сакал у меѓувреме тие пари да ја зголемат својата вредност, меѓутоа ни на крај памет не би ги стаил на берза кај што очигледно не функционираат никакви закони, како што ви покажува случајот со Пекабеско. Замисли да сум ги ставил во Топлификација?
Е сеа некој од вас очигледно ова ви е работа - инвеститори сте, па ќе се влечкате по судови, ќе пишувате по амбасади и можда, ама најверојатно не, ќе ја оправите работата. Јас имам друга работа која ми одзема доста време, и од таа работа го имам формирано овој штеден влог. Така да неам баш време да ја оправам работата и да се борам со ветерници. Убаво си кажал човеков, у меѓувреме ќе плаќам паркинг.
Кратко кажано, неписмен си тотално финансиски, и исправна одлука да ги чуваш парите в банка, тие да прават пари со твоите пари :)

Кратко кажано, неписмен си тотално финансиски, и исправна одлука да ги чуваш парите в банка, тие да прават пари со твоите пари :)
Што се наљути толку :) Дали ќе прави Кутревски или НЛБ банка со моите пари уште пари не ми мења многу. Ми мења ако ги изгубам парите не ради моја кривица, туку зашто некој ги манипулира правилата на системот за своја корист.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom