Dar_Mak
ексцентрик
Јас и вчера барав по гугл и страната на Телеком, но ова не можев да го најдам. Затоа е добро што го има форумов и ликови како Бубацова е од вчера, 28,05.... јас кажувам за предходно немаше ништо...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас и вчера барав по гугл и страната на Телеком, но ова не можев да го најдам. Затоа е добро што го има форумов и ликови како Бубацова е од вчера, 28,05.... јас кажувам за предходно немаше ништо...
јас од пред 3-4 дена си мислев, нели Телеком е пола државен и порано задолжително делеше Денда, ама ни еден документ абер немаше, се до овој вчера... а се тргуваше на висока цена...Јас и вчера барав по гугл и страната на Телеком, но ова не можев да го најдам. Затоа е добро што го има форумов и ликови како Бубац![]()
Мене по предложениот дневен ред ми изгледа дека ќе има дивиденда и оваа година само не знам колку. Дел од дневниот ред:Што е со СТБ накај 1200 оди , да не има некое инфо за денда или?
Имаат 135 ден добивка по акција...ако се дарежливи тоа може да биде и окулу 100 по акција. Имам СТБ така да...Мене по предложениот дневен ред ми изгледа дека ќе има дивиденда и оваа година само не знам колку. Дел од дневниот ред:
- Донесување на Одлука за распоредување на добивката за 2019 година;
- Донесување на Одлука за начинот на пресметување и исплата на дивиденда на имателите на приоритетни акции за 2019 година;
- Донесување на Одлука за прераспределба на дел од акумулирана добивка во добивка ограничена за распределба на акционерите;
Seinet.com.mk prouci ja stranata, imash se sto te interesira od cenovno cuvstvitelni informacii za site kompanii na edno mesto... Izveshtai, sobranija, dividend, se sto treba...Јас и вчера барав по гугл и страната на Телеком, но ова не можев да го најдам. Затоа е добро што го има форумов и ликови како Бубац![]()
Па добро бе, да нема никој никогаш видено како изгледаат одлуки за исплата на дивиденда па ај и да поверувам да се залажува себеси дека можеби ќе има дивиденда. Ама луѓе што се со минимум десетгодишно инвестициско искуство треба да знаат дека да се исплаќаше дивиденда, ќе имаше предложени одлуки за исплата на дивиденда за имателите на обичните акции, како и дивиденден календар.
Ова значи дека за имателот на СТБ у тек на две и пол години ќе нема парични приливи, односно од декември 2018. па по половината на 2021. година доколку се изгласа на идното редовно акционерско собрание.
П.С. Ако е некаква утеха, мора да се признае дека овојпат барем немаше протекување на инсајдерски информации, па сѐ до последниот момент акцијата се тргуваше со раст на цена со надеж дека ќе има дивиденда за обичните акции
И ќе си добе и ќе си даде. ИзбориLegna novoto zadolzuvanje a doagaat izbori taka da izgleda makpetrol ke si gi dobie obekanite pari ?