70 % e okolu 1680 toa e superNegde 1100-1200 den.
Автоматски споено мислење:
Nlb spored planot bi trebalo da deli 70% od fobivkata vo dividenda,dali ke bide taka ke vidime.Lani imaa okolu 2400 den. po akcija dobivka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
70 % e okolu 1680 toa e superNegde 1100-1200 den.
Автоматски споено мислење:
Nlb spored planot bi trebalo da deli 70% od fobivkata vo dividenda,dali ke bide taka ke vidime.Lani imaa okolu 2400 den. po akcija dobivka.
Da nema nedorazbiranje,toa 2400den po akcija bese MINATATA GODINAza ovaa ke vidime.70 % e okolu 1680 toa e super
Tocno taka,zatoa predviduvam pomala dividenda od lani.Ама минатата година беше и пензискиот фонд, 6 милиони...
Дај Боже да си направиш убави пари, сепак таква мала фирма си носи и големи ризици. Поделува дивиденда, за која и треба неколку години да ги заработи тие пари.
Во оптег (читај мали акционери) има 22% или 200.000 евра што претставува мал дел (читај тешко се влегува и излегува). И за крај, фирма која работи преку фирмите кои се најголеми акционери, секогаш ја гледам со резерва (можност за вадење на добивката преку тие фирми).
Не ме сваќај погрешно, убаво е да се чујат различни мислења, особено за не толку атрактивни фирми, но за фирмата во последната година се истргувани акции во вредност за помалку од 35.000 евра.
Nlb moj tip ne bi bila ispod 1500 !!!
Da nema nedorazbiranje,toa 2400den po akcija bese MINATATA GODINAza ovaa ke vidime.
Tocno taka,zatoa predviduvam pomala dividenda od lani.
НЛБ се тотално непредвидливи...ако им прдне има години и 25% пау оут и 50% и 70% пау аут. Дури и може и дивиденда да не дадат. Може се да бидне со ТНБ. Така да опсег на очекувана дивиденда е од 0 ден до 1300 ден. Така да дури и 1300 да дадат во 2020та може да е 0 во 2021. Тотално непредвидливо е...Значи за три квартали НЛБ има добивка по акција околу 1700 ден (добивка повеќе од 23,6 мил евра). Се надеваме дека четвртиот квартал го немаат скроз утнато и дека ќе оди добивката барем до 28 мил евра, што е пак околу 2000 ден по акција. Со 70% за дивиденда тоа е 1400 бруто и 1260 нето (минимум мои очекувања). Максималните мои очекувања се добивка од 32 мил евра, 2300 по акција, 1600 бруто и 1450 нето.
Jas ne ocekuvam. Obicno kaj KMB trguvanjeto e od insajderi koi veke gi imaat presmetano rezultatite.Според мене одличен резултат на КМБ. Очекувате денес цената да оди нагоре или?
Јас мислам дека максимумот пред пресек на КБ би можел да биде од 7700 до 8000 денариJas ne ocekuvam. Obicno kaj KMB trguvanjeto e od insajderi koi veke gi imaat presmetano rezultatite.
Inaku rezultatite se podobri od ocekuvanjata, mnogu jak 4ti kvartal, i opsto vtoro polugodie. Dividenda verojatno okolu 500 dens.