Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Од едниот во другиот џеб на фамилијата
65d7e16206829840a37fbbf3e64348c7.jpg

@ceasar - kje napravis rezervacija na 20% od taa investicija pa kako Hari, kje cekas moment koga kje ja kapitaliziras.

KMB nema lesno da dopusti taka da se izvlece teto i mislam deka do oktomvri kje ima nasoki kako kje ja restruktuiraat.
Kaj TPLF ocekuvam Hari da sprovede cistka (prv da leta Miskoto) i da donese tim so razvoen plan - Imaat 2 toplani koj moze da pravat solidel profit a so gasificiranjeto da ja zgolemat i efektivnosta. Na kraj kraeva i da ja prodadat kako last resort ...

Тоа се долги процеси... Кога и како мислиш дека може ТПЛФ да се отплетка?

Околу акцијата среќа што ми зафаќаше околу 20% од портфолиото по куповна цена, па не ме влече надолу.

Инаку немам намера да ја продадам, ќе ја отпишам во глава. И ќе ја чувам, може внуци или правнуци ќе се радуваат :)
Јас искрено повеќе не гледам преспектива со Топлификација.
[DOUBLEPOST=1529654416][/DOUBLEPOST]Mislam deka takov info seuste nema, bidejki uste ne e objavena ponudata od Helenic - zasega ima samo prijaveni zainteresirani koj sto helenic gi analizira a ponatamu treba da izlezat so tender i ponuda na paket, tamu kje treba da e definirano dali kje odat so 100% kaj OKTA.

Кога Хеленик ќе го продаде својот удел во Окта, дали инвеститорот е должен по истата цена да им понуди откуп и на остантите акционери?
[DOUBLEPOST=1529654584][/DOUBLEPOST]Neznam dali e seuste aktuelno no pred 2g imase prestavnici na Raifaisen vo MK - se zborese deka sakaat da vlezat na pazarov i da go opfatat balkanot bidejki okolu se vlezeni ama od togas nema nisto novo.... Mozebi kje se pojavat pak pri kraj 18/19

СЕЕ ЛИНК И RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL (RBI) ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА
четврток, 21 јуни 2018

http://www.mse.mk/mk/news/21/6/2018/see-link-and-rbi-to-enter-into-strategic-partnership

Последно уредено:
Mister interesen prviot del, so ogled deka planot e TPLF da go vrati isto taka svoeto, proizvodstvoto ;)

Да не има некој што ќе оди денес на Годишно собрание на Пекабеско од 14:00?

Ова веќе личи на НАТО еуфорија

Интересно растат и акции како СТБ после пресек за дивиденда (кога обично паѓаат)
Се расте, повеќето компании без некои релевантни информации како што вчера пушти соопштение Арцелор.

Инаку Комерцијална по пазарна вредност ја надмина НЛБ [emoji848]

Ќе продолжи Green party во понеделник :) Намирисаа ли крв ајкулите и прометот не е лош за наши услови? Кој има инфо да каже дали купуваат странците или сеуште е домашна забавата?

Ова веќе личи на НАТО еуфорија

Чисто да се потсетиме на 2008-ма, пошто гледам со растот на РЖ-ата и Поповите кули, а и генерално одиме натаму.
Толку и требаше на рајата да заборави, 10 години.

@Bafra nemozes samo da se pojavis, mora da se prijavis prethodno. inaku na sredina na indistriskata zona - prema stariot pat za kadino od desna strana NEMA utka najgolem objekt e
@TENDO spodeli info ako prisustvuvas...

Во Кадино. На 20 минути возење од центар на СК.

Да не има некој што ќе оди денес на Годишно собрание на Пекабеско од 14:00?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom