Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Го ѕирнав на брзина и ок ми изгледа. Продажба во плус и дома и странство, исто зголемени приходи од фин вложувања. На другата страна тежат повисоки расходи,помал профит Али мене ова ми изгледа доста здраво.Kako go ocenuvate polugodisniot FI na PKB.?
Тава за паралелната фирма за набавки го знам и јас. Не знам точно како се вика фирмата, воглавно целата хартија за пакување и други репро-материјали одат преку неа. Заедничка фирма на Живко и негов (мислам беше кумашин или кум, не ме држете за збор), човекот знам дека доби и некое место во РФМ, има огромна 4 спратна куќа во црниче (можеби некој ќе може да даде повеќе информации).на 6500 излегува капитализацијата пазарна поголема од сметководствената вредност реткост на нашава берза и околу нас земјите, вака цената би била ок за едно 3-4 години од сега ако има некој трпение да чека, само олоши се и тамо има акционери што не ги пуштаат на собрание да присуствуваат оти не му се по кеиф на жиле, се збори дека има вештачка фирма на менаџ. која посредува при купување на репроматеријали алкалоид не купува директно од добавувачите.
„Тава за паралелната фирма“ - Од дека си ти, другарче?![]()
Тава за паралелната фирма за набавки го знам и јас. Не знам точно како се вика фирмата, воглавно целата хартија за пакување и други репро-материјали одат преку неа. Заедничка фирма на Живко и негов (мислам беше кумашин или кум, не ме држете за збор), човекот знам дека доби и некое место во РФМ, има огромна 4 спратна куќа во црниче (можеби некој ќе може да даде повеќе информации).
Туку ме интересира што мислите за Тетекс, со овој извештај изгледа одлично, дали се наоѓа добра понуда за оваа акција т.е. дали вреди да се инвестира?
кај стопанска гледам има промена после последново собрание , стар акционер би ја приметил одма.
пп[DOUBLEPOST=1501276665][/DOUBLEPOST]Како на пример?![]()
Немам сеуште акции од КБ, но веќе ми е влезена на поширок список на акции за анализирање.
Крајно време е на акционерско собрание да го праша некој Хари што прави? И да се направи некој притисок таму, затоа што не гледам нешто позитивно што би се случило со него како Претседател на УО и во поглед на тековно работење и во поглед на евентуална продажба. Ова е Катастрофа. Ни трага од гигантот за кои што ми зборуваат другиве акционери кога пиеме кафе. Веќе 5-6 години СТб и НЛБ ја прават КБ да изгледа мизерно, сега веќе почнаа и ОХБ и УНИ да прават извештаите што ги читаме од КБ да ни изгледаат смешно.
Од мојот позабележителен влез во ПКБ на 12.610, пред месец дена, па се до денес на 14.830, мора да кажам дека сум презадоволен како се движи акцијата. Не е денешниов извештај нешто нај, но не е и лош. Малку checkpoint ќе имаме кон 15.000 и после тераме со овогодинешните извештаи накај 20.000.
пп[DOUBLEPOST=1501276665][/DOUBLEPOST]
Незнам од каде ти влегува на список за инвестирање кога викаш дека е катастрофа.
Немам сеуште акции од КБ, но веќе ми е влезена на поширок список на акции за анализирање.
Крајно време е на акционерско собрание да го праша некој Хари што прави? И да се направи некој притисок таму, затоа што не гледам нешто позитивно што би се случило со него како Претседател на УО и во поглед на тековно работење и во поглед на евентуална продажба. Ова е Катастрофа. Ни трага од гигантот за кои што ми зборуваат другиве акционери кога пиеме кафе. Веќе 5-6 години СТб и НЛБ ја прават КБ да изгледа мизерно, сега веќе почнаа и ОХБ и УНИ да прават извештаите што ги читаме од КБ да ни изгледаат смешно.