Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Гледајки ги одлуките од Собрание на Макпромет АД Штип ми падна во очи Одлуката за определување на награда на Одборот на директори и тоа за Претседателот на одборот на директори месечен нето износ од 307,500 денари , за неизвршниот член на одборот 5,000 денари месечно и за извршниот директор 10,000 денари. Дали е ова можно или е некоја техничка грешка ( што не ми се верува)? Па луѓе мои скоро 20% од добивката на фирмата изнесува платата на претседателот на одборот на директори. Грабеж на малите акционери. Е затоа нема да не биде никогаш.

Гледајки ги одлуките од Собрание на Макпромет АД Штип ми падна во очи Одлуката за определување на награда на Одборот на директори и тоа за Претседателот на одборот на директори месечен нето износ од 307,500 денари , за неизвршниот член на одборот 5,000 денари месечно и за извршниот директор 10,000 денари. Дали е ова можно или е некоја техничка грешка ( што не ми се верува)? Па луѓе мои скоро 20% од добивката на фирмата изнесува платата на претседателот на одборот на директори. Грабеж на малите акционери. Е затоа нема да не биде никогаш.

Поврзани се преку Фершпед и Европа. Власи се инаку роднини.

И шо има ова врска со берзата?

Индиректно, дивидендите мораа да се пријават во УЈП и да се чека по шалтери за да поднесеш даночна пријава. Само не верувам дека ќе го профункционираат како што треба уште следната година.

јас колку што го читам текстот од ујп они ти ги собираат сите приходи што си ги имал пример дивиденда од стб ја плакја и пријавува стб кај нив и на крајот ти пракјаат листа од сите приходи за цела година, доколку имаш нешто дополнително ја допоплнуваш доколку не тоа е тоа.

Два дена се чудам зошто нема трансакции до 11 часот и потоа ми текна дека тука е еден час понапред времето :)

Што резултат извади Макпетрол

Два дена се чудам зошто нема трансакции до 11 часот и потоа ми текна дека тука е еден час понапред времето :)

Што резултат извади Макпетрол
се шљапкаш у грчка значи:). За МПТ ич да не се секираш добро изгледа. 2м еур. за полугодие. малку боље од лани.
Ако стварно ги потрошат тие 3м еур од лани за сопствен откуп (би требало капитално да зајакне) и ако продолжи со исто темпо да работи следната год слободно може по 50 еур дивиденда да даде. ( малку веројатно но возможно)

Да не знае колку треба да изнесува противцикличната резерва за КМБ, ТНБ и СТБ изразена во проценти? Има линк на нбрм како се пресметува, само некако не ми оди оваа виша математика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom