Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Секој има таква приказнаИ јас денес следев дел од твоите чекори Максимус, и исто така имам долго искуство од течење лиги по ТНБ без да купувам на 4000-4400, за што сега ми е многу криво, но како што и сам велиш, такви грешки не треба да се повторуваат. Мое мислење е дека СТБ за краток период може да летне и до 1,5К.
Мислам дека си направил добар потег, и добар избор,со мала забелешка дека си билдаш аск за утре. Заврши си па пријавиDeneska prodadov 50% od akciite na ALK.,mislam deka dosta cekav P/E 13.50 ,a od utre parite gi prenasocuvam vo STB. i mozebi PPIV. nesto sitno.
Што е попаметно да се докупува или да се продава на оваа цена.
Која е гаранцијата дека ќе делат дивиденди и во иднина?
STIL е sell по оваа цена, лани заработиле за кикирики, оваа година за 2 пакетчиња кикирики, не гледам перспектива на краток рок. За на долг може и ќе се консолидираат во поглед на финансиски и други расходи, ама да видиме.
Blizzard matematikata ne ti e OK.
Book-ot so 31.12.2016 e 783, no odzemi isplata na div od 128 vo 2017g (obicni + prioritetni) i dodadi nova dobivka do 30.06.
Btw. dogovaranjeto na cenata nema da bide okolu book-ot na bankata (vidi pogore postovi)
Јас си ги продадов моите @3000Комерцијална, Макпетрол, Алкалоид беа очекувани за корекција.
Сум одбрал убав момент за купување Тиквеш, штета што беа достапни само 10 акции.
Јас на 2450 купив, може требаше да ставам 2500 налогот и ќе купев колку што сакам 14 вака поминаа само 10.Јас си ги продадов моите @3000. Си викам не е ликвидна ,иде накај боок ,нека иде. А Како запнале на куповна ке иде 4к до петок. Јбг идемо даље.
![]()