- Член од
- 5 април 2012
- Мислења
- 8.152
- Поени од реакции
- 8.946
Ако судиме по она што се случува на Берзата, УНИ треба да има 25м на полугодиеIskrshi go digitronot sledi 25miliona na polugodie TNB![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако судиме по она што се случува на Берзата, УНИ треба да има 25м на полугодиеIskrshi go digitronot sledi 25miliona na polugodie TNB![]()
Тргна и СТБ . Кој си купи до 900 купи. Толку беше изгледа
Ако се оствари конверзијата реално тоа би се одразило негативно врз цената на обичните акции.
Не ја поврзувам и јас сметководствената вредност на акцијата со продажната цена. Баш поради доминантната позиција на пазарот НБГ ќе гледа да избегне продажба на Стопанска и прво ќе ги отфрли оние ќерки што не работат така добро.
Mislam deka ne e rabotata dali sakaat nego izgleda deka moraat da ja prodadat poradi sanacijata na NBG.Не ја поврзувам и јас сметководствената вредност на акцијата со продажната цена. Баш поради доминантната позиција на пазарот НБГ ќе гледа да избегне продажба на Стопанска и прво ќе ги отфрли оние ќерки што не работат така добро.
Ako Granit e na pat da dostigne ista cena so STB, so 22 denari dividenda, ne gledam zosto STB so x6 div. bi ostala na ova cena, osobeno ako uste dve dividendi (ako ne se prodade 2019) bi trebalo da legnat na smetka na akcioneriteМое мислење е дека СТБ нема простор за раст и 900 денари е сосема коректна цена. Убаво е тоа што имаат добра подлога па дивиденда даваат во целост. Ако се оствари конверзијата реално тоа би се одразило негативно врз цената на обичните акции. И да мислам дека продажба нема да има најрано до 2019та.
Која е гаранцијата дека ќе делат дивиденди и во иднина?Ako Granit e na pat da dostigne ista cena so STB, so 22 denari dividenda, ne gledam zosto STB so x6 div. bi ostala na ova cena, osobeno ako uste dve dividendi (ako ne se prodade 2019) bi trebalo da legnat na smetka na akcionerite
Pa garancija ne dava nikoj , ama i da ne dadat dividenda kje raste knigovodstveno sto znaci kapitalna dobivka pogolema. Bitno e sto bankata dobro raboti vo kontinuitet.Која е гаранцијата дека ќе делат дивиденди и во иднина?
Za mene NBG kako dominanten sopstvenik eden vid ,,garancija,, si molzi godisno 30 milioni od kompanijata kerka , i ja podgotvuva poleka za davanje .. Zivi bili pa videliКоја е гаранцијата дека ќе делат дивиденди и во иднина?
Мое мислење е дека СТБ нема простор за раст и 900 денари е сосема коректна цена. Убаво е тоа што имаат добра подлога па дивиденда даваат во целост. Ако се оствари конверзијата реално тоа би се одразило негативно врз цената на обичните акции. И да мислам дека продажба нема да има најрано до 2019та.
бубо песот кога лафеше на 890 требаше да се слуша истата интуицја овде ја пренесов и за окта на 2500, него и на 1000 ден пак е убедливо најефтина од сите банки ако не и акции на македонска берза за да биде со Тутунска еднаква колку што е нејзината цената треба да дојде 1400 и пак ке биде поефтина,затоа и си ја сватив грешката и навреме си ја корегирав.