Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
еве и 25 да се како што викаш. (мене многу ми изгледа тоа) со се нив па искача 13500 на 1.2 боок.
close enough for me;).

од грабежот на државата.
еве и 25 да се како што викаш. (мене многу ми изгледа тоа) со се нив па искача 13500 на 1.2 боок.
close enough for me;).

Банките во 2007-8 се тргуваат на п/б од 3 до 4 . Ако сите викаат дека тргнало како 2007 (пример алкалоид е на пола пат) тогаш џабе си ја продал Тутунска што ке купиш со парите.. Јас истата грешка со мала количина за срека на стб ја направив па трчав после докупував.

од грабежот на државата.

Банките во 2007-8 се тргуваат на п/б од 3 до 4 . Ако сите викаат дека тргнало како 2007 (пример алкалоид е на пола пат) тогаш џабе си ја продал Тутунска што ке купиш со парите.. Јас истата грешка со мала количина за срека на стб ја направив па трчав после докупував.
Каде тоа се тргувале п/б 3 до 4?.:) кога?
тие времиња тешко некогаш дека ке се вратат. по таа логика да си купам МПТ ке биде 200к.или стил иде накај 900. Можеби згрешив оставам простор,ке знаеме за некој месец. Сега за сега ке чекам корекција со кеш на сметка.

мала анализа за промена на сопственичката структура од прошлиот понеделник до денес, да се види кој го прави растот кај овие компании..

Untitled.jpg

(0 - значи нема промена од претходна недела)

Tocna analiza deka samo nekoj stranec znae deka KMB e bombona samo se plasam da ne ima domasno pedigre :) Dur ima ovci ke ima i volna !!!

Од каде се парите искрено не знам, странски или домашни... Јас лично сметам дека се домашни па пребацени некаде надвор па вратени назад... (не е битно во овој контекст, секако битно за правна држава и сл.)
Ова сметам дека е само почеток! Дали не мислите дека тие што одлучија да купуват баш случајно одлучија баш сега во ек на одмори? Јас сметам дека сакаат да купуваат што е можно побрзо и поефтино без галама. Најдовте ли барем еден сериозен релевантен медиум да спомне за зголемен промет периодов, зголемени цени и сл.. (небитно дали провласт или пропозиција)? Т.Н. зелениот бран е баш како порано составен од се (затоа не навлегувајте во фин извештаи, добивка-загуба и сл) Како и 2007ма најатрактивни се најликвидните и оние со расцепкана сопственичка структура каде може да се замрсат сметките. Спомнавте за Тутунска и Стопанска па фирмите мајки имаат над 90% тука не гледам нешто премногу да има зголемен интерес. Ама кај Комерцијална е поделикатна работата, Макпетрол, Топлификација, Гранит... тука како и порано така и сега, секогаш имало заеинересирани за превземање. Околу Макстил и Бетон не ми е баш кристализирана сликата, имајќи во предвид дека беа блиски до претходната власт, ама беа и со предпретходната =) така да ќе видиме јас сметам дека е рано за продавање има уште многу потенцијал.

мала анализа за промена на сопственичката структура од прошлиот понеделник до денес, да се види кој го прави растот кај овие компании..

Прегледај го приврзокот 174693

(0 - значи нема промена од претходна недела)
Мала количина е ова за да може да се носат било какви заклучоци[DOUBLEPOST=1500910885][/DOUBLEPOST]
Tocna analiza deka samo nekoj stranec znae deka KMB e bombona samo se plasam da ne ima domasno pedigre :) Dur ima ovci ke ima i volna !!!
Објаснете по експлицитнo ако не ви е проблем, анономен е форумов ;)

ако се ова пари украдени од државата тогаш ке го вратат индекост на 2007. прво ке растат дивидендните акции до небо па после што му дојде. Кај им ги земаа пасошите баш сега ке купуваа у белизе .

Баш интересно, доколку се погледне состјбата на странците интересно, тие повеќе продавале отколку што купиле
ВКУПНО КУПУВАЊЕ СТРАНСКИ - 20,09%
ВКУПНО ПРОДАВАЊЕ СТРАНСКИ - 28,24%

Ова јасно кажува дека домашните лица го креираат овој раст, особено може да се виде дека правните лица купуваат доста повеќе отколку што продаваат. Прашањето е од каде овие пари и зошто баш сега???

Ne znam sto ne e jasno ocigledno e deka vo site dobri firmi kupuvaat pravni lica od pricina sto pravat profit i investiraat vo dobri firmi za pogolem interes od onie na bankite i toa ke se slucuva se dodeka bankite imaat enormni dobivki i siguten rast !!! Vo komercijalna e obratno od pricina sto site brokeri sovetuvaat deka e problematicna pa fizicko stransko lice investira no sepak inteligentno ;) Soberete gi site pari koi sto lezat po banki po bagatelni kamati i dobesete zakljucok do koga ke trae ovoj bran !!

Pozdrav,
Imam nesto sredstva za investiranje, razmisluvam pomegu STB i Komercijalna, molam za mislenje?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom