Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Преоптимистички, да беше така како што викаш, цената сега ќе беше далеку над 1000 па и 1.200 денари, а не 880, бидејќи продажбата е извесна до крај на 2018та година.

Преоптимистички, да беше така како што викаш, цената сега ќе беше далеку над 1000 па и 1.200 денари, а не 880, бидејќи продажбата е извесна до крај на 2018та година.

Кога може STIL да оди по цена од 1,8 од боок, не гледам зошто банка што прави 35-40 милиона евра профит да не оди по 1,2 од боок. Убеди ме дека не сум луд.

ова го најдов на либертас.мк значи која мизерија почнаа по портали да продаваат едноставно тешко оди продаја.

http://www.kb.com.mk/Handlers/GetResource.ashx?id=88c84e5c-a476-479d-8b5a-8deb763e7398.pdf
Какво јако дриблање, едната од овие компании работи добро но сега преку друга фирма со исто име (целиот бизнис) што е останато во оригиналната каде што е кредитот е прашање.

Кога може STIL да оди по цена од 1,8 од боок, не гледам зошто банка што прави 35-40 милиона евра профит да не оди по 1,2 од боок. Убеди ме дека не сум луд.

Ја се согласувам дека ќе биде 1.2 од бук, ама колегата максимус вели дека ке е на п/е 12 што е многу.

Samo STB. so crveno na tikerot ,sto e rabotata?Do koga mislite deka ke trae ovoj zelen bran?

Ја се согласувам дека ќе биде 1.2 од бук, ама колегата максимус вели дека ке е на п/е 12 што е многу.
Секој што мисли поинаку може да продададе, едноставно пробајте да најдете банка со овакви параметри по оваа цена на берза, а за продажба и да не зборам. Дури и тутунска е за 25% проценти поскапа што е на наша берза и ке оди уште нагоре.

kupovni nema, prodazen 7kom @ 16000

Menadjmento ima ponudeno cena za otukup na sopstveni akcii...ili denovive ke objavi..
Kvasara Bitola se trguvase na cena po 45-48000 denari,imase ponuda za prevzemanje na 30000 den...
ponuda za prodazba ima na 16000 den top firma,top cena...momentalna ponuda na cena koja mu odgovara za kvasara bitola.

Што се случува со Тетекс и ТТК?

Ќе пукне балонот по полугодишните или небитни се извештаите во ваква ситуација.

Или некој ги има предвреме полугодишните извештаи, што нималку не е чудно за Македонија, или има некој луди пари од странци. Скоро сите компании имаат највисоки цени, што во време после поделени дивиденди е малку чудно

јас денес напуштив позиции во тквш и тнб. можда прерано али дигитронов вика доста е.

Moze li nekoj da mi postira bid/ask za ALK.?

Речиси 15 милиони промет, дојде животот на МСЕ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom