icerici
No Woman No Cry
Zdravo moze ask bid za ALK
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
повеќе би кажал дека некој има инфо дека УНИ ке се продава, оваков раст од х3 во рок од неколку месеци не е нормален, колку и да била потценета акцијата тогаш, сега е ПРЕЦЕНЕТА.
Има поголем п/е и од охб и од нлб и од стб и од кмб....дивиденда нема дадено, а богами нема ни да даде. Циркуз, не знам како со друг збор да го објаснам ова што се случува на МСЕ.
Според мене вистинско прашање во моментов е дали тоа НЛБ пензиски фонд продава за да влезе во АЛК, ТНБ и сл.?
Се продал денес ФК Шкупи на Берза за 25.000 евра
-Разгледај им ги извештаите од последните 10 год.-Може ли да ми анализирате две конзервативни акции АЛК и КМБ кои се тргуваат секојдневно и имаат дивидендна историја 10+ години со исклучок на КМБ 2014 и 2015.
-Зошто АЛК нагло расте и ја минува психолошката 6000 ден, а последен пат беше над 6000 ден. во 2007/2008 пред светската криза?
-Зошто КМБ не ја следи истата логика во 2007/2008 се движеше над 6000 ден, а сега не го следи растот на индексот?
-Дали КМБ е толку лоша акција или во моментов потценета додека цената и е под бук вредноста за разлика од АЛК?
Денес имав неуспешен обид за купување стб на 870 цената ама цената била фатаморгана, еден дечко кај брокерите ми вика тебе не ти доагја памет пак се ценкаш за 30денари, а за 4 месеци завршува 2017.
А ако УНИ извади извештај ц.ц. 150 милиони добивка за полугодие, форвард п/е ќе е 4 на 2.200 денари, а репер моментално е 7 за банки на МСЕ. Значи .......
И Стопанска Скопје немаше дадено дивиденда арно ама ..... доколку испадне точна прогнозата дека УНИ иде на продажба колкава дивиденда ќе исплати УНИ (земи во обзир претходни години немаат исплатено)
Tvoi pari, tvoi izbor ..Odluciv sto da kupam i ke se Beton, Maksstil i Okta. Ako moze kritika dalise dobri izborite i nekoja svoja preporaka. Mozeli i da pisete koj e broker ili nee zatoa sto gledam luge mn navivaat za odredeni akcii?
Maksstil
BESK долгорочно ти е добар избор иако краткорочно може да ти преставува товар. ОКТА можно е да има добра приказна, малку ризично, но има потенцијал, а можеби е веќе поскапа за влез.Odluciv sto da kupam i ke se Beton, Maksstil i Okta. Ako moze kritika dalise dobri izborite i nekoja svoja preporaka. Mozeli i da pisete koj e broker ili nee zatoa sto gledam luge mn navivaat za odredeni akcii?