Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
повеќе би кажал дека некој има инфо дека УНИ ке се продава, оваков раст од х3 во рок од неколку месеци не е нормален, колку и да била потценета акцијата тогаш, сега е ПРЕЦЕНЕТА.

Има поголем п/е и од охб и од нлб и од стб и од кмб....дивиденда нема дадено, а богами нема ни да даде. Циркуз, не знам како со друг збор да го објаснам ова што се случува на МСЕ.

А ако УНИ извади извештај ц.ц. 150 милиони добивка за полугодие, форвард п/е ќе е 4 на 2.200 денари, а репер моментално е 7 за банки на МСЕ. Значи .......:rolleyes:

И Стопанска Скопје немаше дадено дивиденда арно ама ..... доколку испадне точна прогнозата дека УНИ иде на продажба колкава дивиденда ќе исплати УНИ (земи во обзир претходни години немаат исплатено :cool: )

што би рекла Бетка: Шта чекаааш? :)

Прегледај го приврзокот 174440

ете завршив работа со + 20денари и добро што послушав совет на чикица ја незнам што е ова стампедо ја рокнаа прво нлб како да нема утре сега и стопанска ја залауфааа наместо да почекавме да се смири сега ке се бркаме едни со други.

Според мене вистинско прашање во моментов е дали тоа НЛБ пензиски фонд продава за да влезе во АЛК, ТНБ и сл.?

Фондот и да сака не може да влезе во TNB.

Ситни пари се за фондот тие, за да продава, па после да влезе... А во ALK одамна се таму.[DOUBLEPOST=1500464856][/DOUBLEPOST]Се продал денес ФК Шкупи на Берза за 25.000 евра

Последно уредено:
Се продал денес ФК Шкупи на Берза за 25.000 евра

Еее, а баш пред некој ден прашав за спортските клубови кои се присутни на берзата.

Од каде е среќниот газда - Косово, Албанија, Швајцарија, или некој друг од западна Македонија или Чаир/Кондово/Арачиново и слични подрачја ?

менаџериве на алкалоид испаднаа ептен со свој камен по глава, цело време купуваа и вадеа соопштенија за промена на сопственост сами се ја качија цената.

-Може ли да ми анализирате две конзервативни акции АЛК и КМБ кои се тргуваат секојдневно и имаат дивидендна историја 10+ години со исклучок на КМБ 2014 и 2015.
-Зошто АЛК нагло расте и ја минува психолошката 6000 ден, а последен пат беше над 6000 ден. во 2007/2008 пред светската криза?
-Зошто КМБ не ја следи истата логика во 2007/2008 се движеше над 6000 ден, а сега не го следи растот на индексот?
-Дали КМБ е толку лоша акција или во моментов потценета додека цената и е под бук вредноста за разлика од АЛК?

-Може ли да ми анализирате две конзервативни акции АЛК и КМБ кои се тргуваат секојдневно и имаат дивидендна историја 10+ години со исклучок на КМБ 2014 и 2015.
-Зошто АЛК нагло расте и ја минува психолошката 6000 ден, а последен пат беше над 6000 ден. во 2007/2008 пред светската криза?
-Зошто КМБ не ја следи истата логика во 2007/2008 се движеше над 6000 ден, а сега не го следи растот на индексот?
-Дали КМБ е толку лоша акција или во моментов потценета додека цената и е под бук вредноста за разлика од АЛК?
-Разгледај им ги извештаите од последните 10 год.
-Стави ги Хари и Жика еден до друг и појасно е.
-Разгледај го последниот извештај за учество на странски инвеститори во главнината и уште појасно. Рачунај дека се друга бранша...
И така;)

Денес имав неуспешен обид за купување стб на 870 цената ама цената била фатаморгана, еден дечко кај брокерите ми вика тебе не ти доагја памет пак се ценкаш за 30денари, а за 4 месеци завршува 2017.
А ако УНИ извади извештај ц.ц. 150 милиони добивка за полугодие, форвард п/е ќе е 4 на 2.200 денари, а репер моментално е 7 за банки на МСЕ. Значи .......:rolleyes:

И Стопанска Скопје немаше дадено дивиденда арно ама ..... доколку испадне точна прогнозата дека УНИ иде на продажба колкава дивиденда ќе исплати УНИ (земи во обзир претходни години немаат исплатено :cool: )

банката имаше 142милиони денари за цела 2016та. Од каде очекувања дека ке има 150 милиони за први 6 месеци од 2017та? Нивото на приходи ке се намали со оглед на падот на каматите, освен ако уште не намалат резервации, нема кај да оди добивката. Според мене тешко да извадат и 200 милиони до крај на 2017та, а тоа би значело 366 денари по акција или п/е над 6. Да репер е п/е 7, ама за НЛБ и СТБ кои даваат по 10-12% денда годишно.

Како што кажав, освен шпекулации или информации за продажба, ништо друго не ја оправдува цената.

Odluciv sto da kupam i ke se Beton, Maksstil i Okta. Ako moze kritika dalise dobri izborite i nekoja svoja preporaka. Mozeli i da pisete koj e broker ili nee zatoa sto gledam luge mn navivaat za odredeni akcii?

Odluciv sto da kupam i ke se Beton, Maksstil i Okta. Ako moze kritika dalise dobri izborite i nekoja svoja preporaka. Mozeli i da pisete koj e broker ili nee zatoa sto gledam luge mn navivaat za odredeni akcii?
BESK долгорочно ти е добар избор иако краткорочно може да ти преставува товар. ОКТА можно е да има добра приказна, малку ризично, но има потенцијал, а можеби е веќе поскапа за влез.
За STIL немам коментар, ја немам анализирано доволно.

mene ovie zelezarskive mi se epten interesni se trguvaat nad book kako banka koja dava dividenda od 13.5% i ima povrat na kapital od 18% , mozam skoro da se kladam deka e finta.

Eve Mital denes pisale neznaat zosto cenata raste ja pisav pred nekoj post zasto, drzavata ako saka moze da gi proveri site transakcii vo poslednite 2 godin i da gi sporedi so denes,ako ova ne e pritisok na cena neznam sto drugo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom